Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - M-am intors acasa si nu-mi pare rau...
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

M-am intors acasa si nu-mi pare rau...
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Dorul de casa
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  

Cosiderati intoarcerea in Romania oportuna
    Da
    17%
     17%  [ 16 ]
    Nu
    32%
     32%  [ 29 ]
    Nu stiu
    3%
     3%  [ 3 ]
    Poate mai tarziu
    46%
     46%  [ 42 ]
    Voturi totale : 90

Autor Mesaj
    Altafini

Data inscrierii: Mar 24, 2004

MesajTrimis: 29 06 2004, 11:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Manu7 a scris:
    Draga Altafini,
    noi 2 traim un paradox! icon_biggrin.gif Tu esti de acord cu mine - dar se pare ca nu intelegi ca eu nu sunt total de acord cu tine! icon_wink.gif
    Ca sa intelegi - iti dau cateva exemple - atitudinea ta fata de noii angajati mie imi repugna total, eu NU as fi parcat pe locul altcuiva (sunt crescuta la bloc si stiu ca locurile de parcare sunt cu dedicatie - e un fel de cutuma de blocatar, daca vrei) - daca as fi facut-o totusi din diverse motive - cand gaseam biletul ma duceam la vecin (ca ai dat de inteles ca il stiai) - ii explicam situatia si imi ceream scuze - dar - mai ales - eu nu tratez pe nimeni cu conscendenta (aici eu am banuit ca vrei sa spui condescendenta) - in sensul de superioritate - din simplul motiv ca am fost invatata sa respect pe toata lumea si si acu 3 ani cand am plecat din tara ii spuneam Saru´mana femeii de serviciu care avea vreo 60 de ani! Ce vrei - asa sunt eu, mai de la tara! icon_razz.gif

Si mai ales - eu nu incerc in tara doar sa "supravietuiesc" ci sa schimb putin, ceva in oamenii cu care interactionez! icon_redface.gif

In primul rand nu era locul lui, tot in primul rand nu stiam sigur cine a scris biletul cu pricina, doar sa era sa le iau probe grafologice tuturor vecinilor. Dupa ce s-a intamplat intamplarea ..am fost aproape sigur cine-i autorul.
    Tot in primul rand, tu vorbesti din pct. de vedere al angajatului..dar fi sigura ca daca ai avea o firma, nu ai sta sa faci opere de caritate ci te-ai gandi de trei ori inainte de a prefera un debutant unui profesionist.
    Bineinteles e frumoasa ideea cu tinerii ..bla, bla..bla ..dar iti spun sigur, bag mana in foc, ca nu ai angaja un debutant doar asa de amorul artei.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    Manu7

Data inscrierii: Nov 22, 2003

MesajTrimis: 29 06 2004, 11:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Tot in primul rand, tu vorbesti din pct. de vedere al angajatului..dar fi sigura ca daca ai avea o firma, nu ai sta sa faci opere de caritate ci te-ai gandi de trei ori inainte de a prefera un debutant unui profesionist.
    Bineinteles e frumoasa ideea cu tinerii ..bla, bla..bla ..dar iti spun sigur, bag mana in foc, ca nu ai angaja un debutant doar asa de amorul artei.

Ba tocmai asta am de gand sa fac! icon_lol.gif
    Am avut deja ocazia sa vad cat de usor sunt de motivat si ii prefer pana nu le-a taiat vreunul ca tine aripile! icon_wink.gif E mai mult de munca sa le temperezi elanurile decat sa-i inveti meserie - dar tu nu ai de unde sa stii asta! icon_razz.gif
    Si nu am inteles - esti cumva actionar la firma aia unde ziceai ca lucrezi? Ca altfel nu vad rostul afirmatiei tale si nu ramai pentru mine decat unul care a uitat ca a fost si el cu cas la gura odata! icon_wink.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    Altafini

MesajTrimis: 29 06 2004, 11:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Manu7 a scris:
    Citat:

Ba tocmai asta am de gand sa fac! icon_lol.gif
    Am avut deja ocazia sa vad cat de usor sunt de motivat si ii prefer pana nu le-a taiat vreunul ca tine aripile! icon_wink.gif E mai mult de munca sa le temperezi elanurile decat sa-i inveti meserie - dar tu nu ai de unde sa stii asta! icon_razz.gif
    Si nu am inteles - esti cumva actionar la firma aia unde ziceai ca lucrezi? Ca altfel nu vad rostul afirmatiei tale si nu ramai pentru mine decat unul care a uitat ca a fost si el cu cas la gura odata! icon_wink.gif

Nu sunt actionar, as vrea eu icon_smile.gif, dar am fost pus in situatia de a face angajari pentru o alta firma la care lucram inainte.
    Sus
    Manu7

MesajTrimis: 29 06 2004, 11:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    dar am fost pus in situatia de a face angajari pentru o alta firma la care lucram inainte.

Pai si acum sesizezi diferenta? In aceeasi situatie - cu exceptia ca firma la care lucram eu era una mare si cu pretentii - eu mi-am pus obrazul si am dat o sansa nu unuia - ci la vreo 6 proaspat absolventi (ba inca 2 erau inca la facultate).
    A meritat din plin! Poate nu ar strica sa incerci - dar fa-o din toata inima - altfel ramai mai bine la "inaltimea" ta. icon_wink.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    radu99m

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 29 06 2004, 14:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

decoder a scris:
    Acum va intreb pe voi ce a urmat sa vad daca ghicitzi?!

ti-ai luat masina de pe locul lui...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Numar YIM
    decoder

MesajTrimis: 29 06 2004, 15:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

radu99m a scris:
    decoder a scris:
    Acum va intreb pe voi ce a urmat sa vad daca ghicitzi?!

ti-ai luat masina de pe locul lui...

domnu' radu99... BRAVA... ghiciratzi domne... insa am postat io mai devreme REZULTATU' complet... daca bagatzi un ochi mai devreme pe thread o sa-l vedetzi icon_wink.gif
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 29 06 2004, 15:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Altafini draga...

Totusi, cum ramine, cu incarcarea ta ...? Nu de alta, da', uite, domnu' sasha e si el sef - care este - si sef cu sef se mai cunoaste, ca lumea e mica si te trezesti naibii cu intrebari incomode... Pentru ca, vezi tu, domnu' sasha lupta pe baricade cu eficientizarea si alte d-astea si tu ii strici, naibii, statisticile...

Io asa zic...

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    radu99m

MesajTrimis: 29 06 2004, 17:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

decoder a scris:
    domnu' radu99... BRAVA... ghiciratzi domne... insa am postat io mai devreme REZULTATU' complet... daca bagatzi un ochi mai devreme pe thread o sa-l vedetzi icon_wink.gif

asa e domnu' decoder. se mai intimpla domne' sa aiba omul 2 viteze: incet si pe loc. la citit. doar n-o sa va suparati din atita lucru'.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Numar YIM
    decoder

MesajTrimis: 29 06 2004, 19:13    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

nu domne... io nu ma supar... dar poate se supara altzii domne, intzelegi?

asta-i buba... sa nu se supere altzii...
    sasha

MesajTrimis: 30 06 2004, 6:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

The_messenger a scris:

Nu de alta, da' asa suna a comportament de baiat-de-baiat, ceva numa-numa ...

Stiu ca dumneavoastra nu va suparati pe mine ca va zic, ca doar stiti deja din ce-am postat ca am - asa - o tendinta spre misto' (cuvint de origine tiganeasca ? sau turceasca ?!) si/sau caterinca (originea mi-e total necunoscuta si imi recunosc si ignoranta nestiind daca avem de-a face cu sinonime sau nu).

nu ne suparam messnger; doar sa ai grija sa nu dai in boala lui Cip care nu mai are "onoarea" icon_smile.gif sa-i raspund la mesajele private si mailuri de cand denigreaza ca un boschetar. E sport national printre emigranti de a ii descuraja pe cei care vor sa plece acasa: " Esti nebun, inconstient, las' ca o sa vezi tu!". Dupa ce omul revine, incepe o viata normala, frumoasa acasa, incep supozitiile: "da dar garcea, strazile,masina murdara; calitatea vietii conteaza." La cel mai mic exemplu in care iti arat ca ai parte de servicii mult mai ieftine care mai reduc din stres, sunt barosan. Multi sustin ca daca ar fi sa castige undeva bani, atunci locul acela e Romania. Si chiar e adevarat, fara sa-ti faci un scop din asta e mai usor daca ai ce investi. Ah uite-l pe Sechelariu, gigi Becali al Timisoarei etc.

Trecerea asta de la o extrema la alta se poate observa in threadul acela in care cand e raiul in Germania, cand in Romania... Ce urmeaza, sinuciderea? Fiti mai echilibati chiar daca va e sufletul praf cu dezradacinarea asta!
    Sus
    Altafini

MesajTrimis: 30 06 2004, 6:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

The_messenger a scris:
    Altafini draga...

Totusi, cum ramine, cu incarcarea ta ...? Nu de alta, da', uite, domnu' sasha e si el sef - care este - si sef cu sef se mai cunoaste, ca lumea e mica si te trezesti naibii cu intrebari incomode... Pentru ca, vezi tu, domnu' sasha lupta pe baricade cu eficientizarea si alte d-astea si tu ii strici, naibii, statisticile...

Io asa zic...

Mai omule ..ce tot dai inainte cu incarcarea mea ? nu ca ar fi treaba ta, dar cat stau eu pe acest forum ..si cat stau altii care sunt in Germania ..si stim cu toti ca Germania este mama eficientei !
    In al doilea rand nu prea ai treaba cu IT-ul nu ? Nu prea stii cum se lucreaza in IT ..nu ? Pentru ca daca ai stii ..ti-ai da seama de ceea ce inseamna cu adevarat eficienta ..si anume ca poti foarte bine mersi sa-ti faci treaba zilnica in 3-4 ore ...nu suntem la uzina Rulmentul Barlad sau la fabrica de papuci Zefirul.
    In al treilea rand nu cred ca este fair din partea ta ..sa faci amenintari cu ..stii tu ce. Daca tii asa de mult ..pot sa-ti dau adresa de e-mail a sefului meu..cu o singura conditie. Sa ai si tu curajul sa spui la ce firma lucrezi ...si sa-ti dezvalui adevarata identitate..pentru ca sub diverse nick-uri ..toti suntem curajosi ..nu ?
    Sus
    Manu7

MesajTrimis: 30 06 2004, 6:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sasha a scris:
    de cand denigreaza ca un boschetar. E sport national printre emigranti de a ii descuraja pe cei care vor sa plece acasa: " Esti nebun, inconstient, las' ca o sa vezi tu!". Dupa ce omul revine, incepe o viata normala, frumoasa acasa, incep supozitiile: "da dar garcea, strazile,masina murdara; calitatea vietii conteaza."

Sasha,
    tu ori chiar te faci ca nu intelegi ori esti in faza de negare - ca si asa fura la moda psihologii pe aici.
    Si poate nu ai sesizat ca ti-am mai spus - Tu ai fi putut face un bine semnificativ comunitatii daca nu mutai burlanele de ciocolata in Ro.
    Personal - intre unul care imi spune - Bey, ai grja, ca sunt lucururi care nu s-au schimbat si de care ai mai uitat - si unul care incearca sa imi demonstreze - fara argumente - cat de bine e acasa - il prefer de departe pe primul.

Te-ai intors de ceva vreme acasa - dar nu am vazut pana acum de la tine o prezentare obiectiva, inginereasca daca vrei - de genul - "asta merge bine, asta e rau, asta e cam asa - dar daca nu te deranjeaza ca .... merge".
    Nope - la tine totul se reduce atat de simplu de parca ai fi Alice in Tara Minunilor.
    Nu-i problema - eu iti doresc sa nu te trezesti niciodata din visul tau daca asta vrei, insa pentru mine - care intentionez sa ma intorc acasa - mesajele tale despre situatia din Ro au valoare 0 - nu-mi spun nimic constructiv. icon_sad.gif
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 30 06 2004, 6:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sasha a scris:

nu ne suparam messnger; doar sa ai grija sa nu dai in boala lui Cip care nu mai are "onoarea" icon_smile.gif sa-i raspund la mesajele private si mailuri de cand denigreaza ca un boschetar.

Tie nu iti e un pic de jena cand citesti ce scrii? Ai facut altceva in ultimele 6 luni decat sa vii si sa te lauzi ce multi bani ai facut tu in Ro, ce mare te-ai trezit dintr-o data si imi spui mie ca te denigrez? Nu ai facut decat sa imi dublezi parerea exprimata intr-un post anterior prin ce ai postat mai sus. Banuiesc ca asta e ceea ce crezi tu ca se numeste, ajutarea comunitatii romanesti pentru a privi intoarcerea in Romania altfel... Excelent!

Discutam cu cineva weekendul asta despre ce "calitati" trebuie sa ai ca sa faci bani in Romania, si imi pare rau sa vad ca te prinde profilul din ce in ce mai bine. Imi pare rau ca pareai a fi unul din cei care poate schimba ceva, insa pari a te integra perfect in mediu, iar pe noi nu ne ajuti chiar cu nimic in vedea cum e sau ce e in Ro.

Insusi "ocupatia" pe care ti-o insusesti in Profil ar trebui sa te faca sa te gandesti la morala de care dai dovada si sa vezi in fel se mai impaca cu morala crestina pe care userul tau o impartaseste intr-un material pe care ni l-ai trimis in urma cu citva timp, vreo 2 ani. E asa de mult timp de atunci?

Si imi vei motiva bineinteles duplicitar ca una e ce scriai in materialul ala si una e cum chinuiesti emigrantii...

Fii fericit si concediu placut,

boschetaru' care (te icon_confused.gif ) descurajeaza
    Sus
    sasha

MesajTrimis: 30 06 2004, 7:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Manu7 a scris:

Te-ai intors de ceva vreme acasa - dar nu am vazut pana acum de la tine o prezentare obiectiva, inginereasca daca vrei - de genul - "asta merge bine, asta e rau, asta e cam asa - dar daca nu te deranjeaza ca .... merge".

N-am timp (poate vineri la pranz icon_smile.gif) si nici chef sa fac analize pe acest gen de forumuri. Nici sa te conving pe tine nu vreau. Singurul lucru care conteaza sunt faptele, ceea ce realizezi si nu cu ce-ti bati gura.
    Da-mi voie sa-ti mai iau pulsul din cand in cand, pt ca faci parte dintr-un fenomen interesant.
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 30 06 2004, 7:05    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

link

foni
    Sus
    dozunu

MesajTrimis: 30 06 2004, 7:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

asa frati romani, dati-va cu toporul unul in capul celuilalt, asa e frumos, asa ne invata miorita...fiecare cu parerea lui, fiecare cu alegerile lui, dar sa nu dam in cap...sasha, spune-ne cum e acasa, lucrurile bune, rele, cum merge treaba, ce trebuie facut sa te descurci, s-au mai schimbat lucrurile in bine? iar tu dcip, ce sa mai spun, have a cold coke, chill down icon_smile.gif
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 30 06 2004, 7:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sasha,
    Cred ca multi din cei care sunt in .de au plecat si din cauza mizeriei morale existente in ro. Cu asta cum ramane? S-au "purificat" oamenii din 2000-2002 de cand suntem cei mai multi pe aici? Sau iti construiesti si tu "ziduri" in jurul tau si te faci ca nu vezi ce te inconjoara.

Te intreb doar pentru ca, asa cum spunea si dcip, pentru tine .ro pare sa nu mai aibe aspecte negative (din punctul tau de vedere). Poti sa ne dai o lista cu 5 (cinci) aspecte/probleme ce te deranjeaza in viatza de zi cu zi?

foni
    Sus
    sasha

MesajTrimis: 30 06 2004, 7:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

foni a scris:
    link

foni

merci foni. E in aceeasi directie... exista un fraza interesanta : " cautati Imparatia lui Dumnezeu si toate celelalte lucruri vi se vor da inzecit".

Asta e spiritul in care m-am explicat foarte clar pe forum, poate cip sa cotcodaceasca cat vrea. ucruriel materiale vin usor daca nu-ti faci un scop din ele, altele sunt valorile importante in viata. Va chinui prea mult spunand aceste lucruri, mai ales cand e vorba de Occident?
    Sus
    Manu7

MesajTrimis: 30 06 2004, 7:18    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sasha a scris:

N-am timp (poate vineri la pranz icon_smile.gif) si nici chef sa fac analize pe acest gen de forumuri. Nici sa te conving pe tine nu vreau. Singurul lucru care conteaza sunt faptele, ceea ce realizezi si nu cu ce-ti bati gura.
    Da-mi voie sa-ti mai iau pulsul din cand in cand, pt ca faci parte dintr-un fenomen interesant.

Cu timpul hai sa zicem ca te inteleg - dar cu cheful? icon_rolleyes.gif
    Oricum vii si scrii cat de minunat e acasa - si nu neg ca pot fi muuulte lucruri care sa-ti umple sufletul de fericire - de ce nu scrii si despre lucrurile mai putin "minunate" - indiferent care ar fi alea - ca sa nu-mi spui ca nu exista!

Si sasha - nu-ti fa iluzii ca cineva, oricine - si-ar aranja viata in functie de ce scrii tu, eu, X pe un forum - dar daca informatia ar fi pertinenta si realista - ar fi de interes pentru ca reda si alte aspecte - la care poate nu te-ai gandit/luat in considerare!

Si nu vad de ce nu ai scrie pe forum - doar ai fost si esti membru activ, ai primit si tu info diverse aici - acum ai ocazia sa dai ceva inapoi - sau nu?! icon_wink.gif

In fine - astept sa vedem ce ne "impartasesti" vineri!
    Sus
    sasha

MesajTrimis: 30 06 2004, 7:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

foni a scris:
    sasha,
    Cred ca multi din cei care sunt in .de au plecat si din cauza mizeriei morale existente in ro. Cu asta cum ramane? S-au "purificat" oamenii din 2000-2002 de cand suntem cei mai multi pe aici? Sau iti construiesti si tu "ziduri" in jurul tau si te faci ca nu vezi ce te inconjoara.

Te intreb doar pentru ca, asa cum spunea si dcip, pentru tine .ro pare sa nu mai aibe aspecte negative (din punctul tau de vedere). Poti sa ne dai o lista cu 5 (cinci) aspecte/probleme ce te deranjeaza in viatza de zi cu zi?

foni

foni, eu nu am cum sa-mi ridic ziduri fiind responsabil pt. 15 ingineri software. Ei pot vorbi despre moralitatea mea si daca am realizat sau nu ceva impreuna.
    Pt. mine Romania inseamna deocamdata familia de acasa si cea de la servici. Incet incet voi ajunfge intr-o pozitie in care sa pot schimba efectiv anumite aspecte; pana atunci ne luptam cu mentalitatile. Hai ca nu mai am timp.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Dorul de casa Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Urmatoare
    Pagina 6 din 11

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media