nu imi permit sa-i judec pe altii si cu atit mai putin pe sasha, cu care m-am mai contrat pe la inceputurile forumului si care e un optimist incurabil probabil. un singur aspect insa as vrea sa scot in evidenta vis-a-vis de intoarcerea lui. poate cel mai important in opinia mea. si el se cheama conjuctura favorobila, noroc, bulan sau cum i s-o mai spune.
faptul ca si-a gasit un job bun din toate pctele de vedere in TM intr-un moment in care firma la care lucra aici punea lacatul pe usa.
restul...putem specula pina in pinzele albe. sunt aproape convins ca optimismul lui s-ar fi facut tandari in primele luni de la intoarcere fara aceasta conjuctura.
Uite - acum o sa scriu ceva si sper ca nu o sa-mi pun forumul in cap - ca doar suntem - cum spuse Mesagerul - oameni civilizati si pana la urma asta e o discutie de principii - in care barcile de se scufunda sunt alte tuturor si ale nimanui.
Caz real - cei mai buni prieteni ai nostri din Romania pleaca in aprilie 2001 in Canada - nu stiu cat va mai aduceti aminte - dar le vremea aia informatiile despre Canada erau inca rozalii. In iulie ajungem si noi in Germania - vb si nu prea - in noiembrie eu ma intalnesc cu ea in tara.
Personal - ii multumesc si acum ca a reusit sa dea dovada de o "chestie" careia nici nu stiu cum sa-i spun.
Si noi aveam dosarul depus pentru Canada si de la ea am primit cea mai faina analiza de care am luat cunostinta vreodata referitoare la situatia in Canada.
Ei erau ok acum - el se angajase dupa 2 luni de la sosire, avea si ea un part-time job si invata la greu franceza (quebecoasa de fapt) pentru ca desi plecasera in Toronto - ajunsesera acum in Montreal.
Deci prietena asta a mea a fost in stare sa prezinte situatia din Canada dincolo de experienta lor fericita (desi ei nu o percepeau tocmai asa - dar asa era categorisita de ceilalti din Ca).
A luat-o pe puncte si de la apartamente de inchiriat, locuri la gradinita, sistem medical, joburi, networking, posibilitati de a face o scoala acolo, cumparaturi - ce astepta si ce a gasit, cu ce poate trai si ce o deranjeaza si de ce si cam care ar fi - statistic - sansele noastre in gasirea unui job daca ne hotaram sa mai ajungem in Canada - fara sa excluda nici factorul "noroc", nici pe cel "ghinion crunt". In fine - cred ca v-ati facut o imagine despre ce vreau sa scot in evidenta aici.
Tot respectul pentru ea!
Si acum reversul medaliei - tot "canadieni" care continua sa sustina ca joburi - chiar daca mai putine - se obtin repede (cu argumentul "ca romanii sunt bine vazuti"), ca sistemul - in ciuda lispurilor pe care le recunosc si ei cu jumatate de gura - este minunat totusi, si ca nu facem decat sa pierdem timpul aiurea in loc sa mergem acolo sa "incepem in sfarsit sa ne traim viata" - a fost citat!
Concluziile va las pe voi sa le trageti!
Acum nu stiu daca sesizati analogia - insa orice asemanare cu fapte si persoane de pe aici - NU este intamplatoare!
I rest my case!
Numai bine tuturor - oriunde veti fi sau veti ajunge!
nu imi permit sa-i judec pe altii si cu atit mai putin pe sasha, cu care m-am mai contrat pe la inceputurile forumului si care e un optimist incurabil probabil. un singur aspect insa as vrea sa scot in evidenta vis-a-vis de intoarcerea lui. poate cel mai important in opinia mea. si el se cheama conjuctura favorobila, noroc, bulan sau cum i s-o mai spune.
faptul ca si-a gasit un job bun din toate pctele de vedere in TM intr-un moment in care firma la care lucra aici punea lacatul pe usa.
restul...putem specula pina in pinzele albe. sunt aproape convins ca optimismul lui s-ar fi facut tandari in primele luni de la intoarcere fara aceasta conjuctura.
radule, cu tot respectul, dar nu ai dreptate in ceea ce ma priveste.
firma de la care am plecat nu si-a inchis lacatele ci ar fi dorit sa lucrez pt. ei si in Romania dar ... singur la inceput (chiar daca salariul era mai mare nu am acceptat, eu am nevoie de comunitate). Chiar si acum pastrez contactul cu ei si am putea reincepe colaborarea oricand. Pe langa acea oferta am mai avut una la firma la care am lucrat inainte de Germania (multinationala cu 1300 de angajati - printre care majoritatea ingineri). Am avut doua interviuri in aceeasi zi, pe pozitii asemanatoare. Am ales firma care se afla pe o panta ascendenta si cu parteneri germani cu care imi place sa lucrez (in detrimentul francezilor).
Noroc in viata? Parerea mea e ca ti-l faci singur si nu tine de tara in care traiesti. Eu va zicea toate astea inainte de a pleca si m-ati injurat. Acum imi spuneti ca am noroc.
Hai sa zicem ca la pronosticuri putem concura (e.g Romania in UE 2007 vs 2077) dar nu la viata mea perosnala unde cu ajutorul lui Dumnezeu totul e posibil. Ok?
Ai inceput sa aberezi, cum i-am mai spus lu' Man ..si mistoul asta are rostul lui..., nu faci toata ziua misto ca sa arati cat de dashtept si de spiritual esti tu ! ..
asa dupa cum iti spuneam si cu altecele de ma acuzau unii onorati membri ca sunt rau si intrec masura,.
ca abereaza ,. sa-i spoi lu tac-tu si lu cine m,ai vrei tu din familia ta !!
ca nu sti sa te exprimi , si in primul rand ca nu ai o coerentza si o logica in mesajele matale, ti-o pot ierta dar sa nu sti sa vorbesti cum trebuie bastanule, nu ti-o iert
Man hai sa-ti explic pe intelesul matale(sic) in ce consta asa zisa mea incoerenta si lipsa de logica. Deci care este(sic):
-Am spus ca nu m-as duce sa lucrez in Germania pentru bani, in 2000 sigur as fi facut-o ..dar acum nu vad rostul.
-Am spus ca mi-ar place sa lucrez in Germania in ideea ca e bine sa cunosti locuri noi, o tara nou, sa inveti chiar o limba noua, sa cunosti un alt tip de civilizatie,etc.
Stiu ca tie cele doua afirmatii de mai sus ti se par incoerente...dar nu sunt.
-Am mai spus ca pe de alta parte sa ma duc sa muncesc in Germania doar pentru motivele enumerate mai sus ar insemna sa o incurc pe sotia mea care are nu ar avea drept de munca acolo ..si nu isi permite sa stea pe bara ..un an sau doi(prin specificul meseriei ei).
Vezi vreo incoerenta aici ?
Fac ce fac ..si conversez cu tine, desi sincer nu imi face nici o placere, ma faci sa pierd timp pretios.
Man hai sa-ti explic pe intelesul matale(sic) in ce consta asa zisa mea incoerenta si lipsa de logica. Deci care este(sic):
nu trebuie sa-mi explici mie lipsa de coerenta a mesajelor tale, eu pot traii si fara asta,..
si in nici un caz nu ma refeream la contradictiile "starilor tale de spirit" apropo de Romania / Germania,. ci ma refeream in general, la stil si argumentatie in mesajistica ta,.. deci per total,..
@Manu7, frumos spus. Cred si eu ca e vorba de perceptie.
citez aici desi tine mai mult de "Gândul zilei":
"The choices we make, not the chances we take, determine our destiny"
Personal cred ca, gândind si cu inima alegem ceea ce e mai bun pentru noi.
Cred ca pot sa citesc din cuvintele tale ca gândesti adesea cu inima. Ai apasat pe clantza
Stabilirea prioritatilor este o joaca de copii daca ai gasit punctul de sprijin absolut. Se zice ca Dumnezeu iti da dar nu-ti pune in traista.
Daca poti afirma ca "300 de milioanae de euro nu sunt decât bani..." esti cu siguranta acasa, ori unde te-ai afla. Paharul este, nu pe jumatate plin ci plin.
Nenea ala, in alb, mi-a transmis si mie ca, daca am incredere in tratamentul lui, pot sa ma intorc acasa si nu trebuie sa mai inghit pastile amare
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
Trimis: 05 07 2004, 10:35 Titlul subiectului:
s-a terminat cu fotbalul si vad ca vine un sommerloch.
asa ca-mi permit sa reactivez probabil threadul cel mai sensibil, macar pina se intoarce sasha din concediu si ne da si noua reteta.
un pesimist si un optimist se intorc in romania si-si dau cu parerea:
pesimistul: mai rau nu se poate.
optimistul: ba se poate, ba se poate.
Domnu' dan, da' tot ala cu aia doi colegi de clasa din Ro in avionu' de NY e mai tare...
Daca-mi permiteti, normal _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Stimat auditoriu. In genunchi imi cer scuze, da' hai tecu' m-a biruit in lupta dreapta. Cu palose.
Din rifresh in rifresh am ajuns de-a pus de doo ori ce vrusei sa zic o data. Asa ca-i rog pe domnii de la manivele sa faca dara nitel curat.
Si, domnu' dan, pen' ca si io tiu la onoarea mea de forumizt, ma'c pe collateral damage, ca dup-aia arunca aia de la trei cu borcane de iaurt si recolta de ceapa 2003 (admirabil conservata) dupa mine...
Pese: Multumim domnilor de la TESA pentru corectiile efectuate in vederea eliminarii reziduurilor de post aiurea rezultate in urma unui loop infinit din refresh in refresh. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
Trimis: 19 07 2004, 11:41 Titlul subiectului:
marius2677 a scris:
Sau nedumerirea lui Paler era mai bine in threadul cu Nauceala zilei ?
Oricum, ce-i de spus este aici
Paler a scris:
Grav e ca nici cei ramasi acasa nu mai par legati de pamant. Mai am inca in urechi vocea unei taranci batrane care mi-a spus, abrupt si fara nici o ezitare, cu o liniste grea, ca, daca ar fi ceva mai tanara, ar pleca maine din Romania si nu s-ar mai uita inapoi. N-am indraznit sa-i cer lamuriri. Mi-a fost teama sa nu constat ca avea motive intemeiate sa gandeasca astfel. Alti consateni cu care am discutat mi-au pus, in forme diferite, cam aceeasi intrebare: ce parere am eu, se mai poate spera in venirea unor vremuri normale, intr-un viitor apropiat, si la noi?
Si ajung acum la nedumerirea mea. L-am auzit serile trecute, la TVR, pe Ion Iliescu enumerand printre semnele „pozitive“ ale actualei guvernari faptul ca doua milioane de romani muncesc „in afara“. Si nu stiu ce sa cred. Cei ce ne conduc n-au vazut, prin sate, ferestre peste care s-au batut scanduri? Sau exagerez eu bejenia la care asistam? N-am o explicatie pentru linistea guvernantilor. Vreau sa sper ca nu e vorba de cinism. Prefer sa raman cu o nedumerire.
io zic ca aici are dreptate ilici, si anume ca, pina s-au ridicat vizele (de care a fost nevoie dupa primu val dupa prima minerida pina de curind) nu se putea duce oricine avea kef sa munceasca „in afara“.
de fapt, si in state puteai sa te duci (inainte sa-si puna al-tafini, pardon, al-kaida, pata pe occident) si sa o vezi de pe o coasta pe alta, cautind joburi de adus masini inchiriate inapoi.
ar fi o mare ...inconsistenta dacavirgula "capsunarii" ar fi legati de vreun pamant. corect ar fi poate: cei ramasi acasa sint legati de "capsunari" si reciproc, si nici pamantul insusi nu sta locului
deci ,nu pricep deloc nedumerirea lu paler
si voi va suparati cand amintesc de acest fenomen degradant dupa parerea mea (bine, cei in cauza se pot considera victime).
"In viitor, multi se vor intoarce in tara”
ce a mai declarat baiatul asta cu medalia de aur la olimpiada de matematica si s-a putut vedea aseara la TV: "Romania este ca un teren gol, neexplorat pe care poti face o multime de lucruri". Acum, il poate judeca fiecare daca e doar inteligent sau si intelept.
... baiatul asta cu medalia de aur la olimpiada de matematica si s-a putut vedea aseara la TV: "Romania este ca un teren gol, neexplorat pe care poti face o multime de lucruri". Acum, il poate judeca fiecare daca e doar inteligent sau si intelept.
Nu judec ... spun numa' .. se face el mare, si vede el cum ii treaba ... acu-i doar copchil
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.