Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
icemc

Data inscrierii: Dec 22, 2003 Locatie: Germany
|
Trimis: 12 01 2005, 8:21 Titlul subiectului: |
|
|
Deci este vorba despre Roaming in Ro sau o incercare de dat "Tzeapa".
Povestea:
Am fost de sarbatori cu masina prin Ro. Toate bune si frumoase doar ca intr-o dupa masa incep sa-mi vina SMS uri toate cu acelasi mesaj de la 220001. Niste stiri aiurea in Germana pe care nu le cerusem si mai dubios era ca se inmulteau ingrijorator.Sunt in DE pe D1 iar in Ro mi-a intrat Orange. Am incercat eu degeaba sa-mi golesc inboxul care imi semnaliza ca este plin ca nu vroia sa stearga mesajele nedeschise. In fine observand ca situatia scapa de sub control sting mobilu si il las asa cam 3 zile. Dupa aceea totul parea ok doar ca aveam iarasi n SMS uri nedeschise. Ajung acasa in DE si reclam chestia asta aberanta la T-Mobile la care o tanti de la call center zice ca-mi blocheaza primirea de SMS uri de la respectiva adresa si ca SMS urile ar fi free. Dar parca si eu stiam ca SMS urile sunt free sa le primesti in DE nu si prin Roaming. SURPRIZA! La factura constat ca mi s-a incarcat cam cu 63 Eur pe servicii de gen SMS primite WAP, GPRS....
Eu le contest brav in scris toate pozitiile care sunt dubioase mai ales ca s-au intamplat in aceeasi zi in RO si descriu cat pot de bine ce am sesizat eu si ca mi-am inchis mobilu casa scap de "atac".Trimit de asemenea si copii dupa facturi de 6 luni.
Dupa doar 2 zile primesc un email de la T-Mobile ca imi da Gutschein de 54 Eur si ca se va scadea de la facturile urmatoare. Cum au calculat ei 54 Eur habar n-am ca nu se potriveste cu nici o suma din pozitiile contestate dar eu oricum sunt foarte bucuros. Cam asta este povestea mea cu Happy End vis a vis de Roamingul cu Dialog. Pana acuma am fost de 8 ori in Ro si este prima data cand sunt "atacat" pe handy.
O cunostinta de-a mea a avut o experienta asemanatoare pe Roaming de genul ca si-a ascultat cica 1 ora fix mesajele din Mobilbox. a contestat binenteles lungimea anormala a ascultarii si i-au dat Gutschein pe mare parte din suma contestata. Deci daca aveti dubii sau va simtiti trasi in Tzeapa in privinta Roamingului va sfatuiesc sa reclamati in scris si cat mai repede de la primirea facturii.
Numai bine |
|
Sus |
|
 |
adipopa

Data inscrierii: Aug 13, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 13 01 2005, 11:27 Titlul subiectului: |
|
|
Eu cand ma duc in ro, ma opresc la prima benzinarie (magazin) si imi iau cea mai ieftina cartela preplatita cu numar si transmit numaru la cei care vor sa ma sune. Asa scap de Romingu de lux din Ro .
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
Manu7
Data inscrierii: Nov 22, 2003
|
Trimis: 13 01 2005, 11:30 Titlul subiectului: |
|
|
scuze - putin off topic - insa de fiecare data cand mergi in Ro iti iei cate o cartela prepaid?!
Nu ar fi mai simplu sa reincarci una din ele - si asa stie si lumea la ce nr esti de gasit in ro? |
|
Sus |
|
 |
The_messenger Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004
|
Trimis: 13 01 2005, 11:39 Titlul subiectului: |
|
|
Manu7 a scris: | scuze - putin off topic - insa de fiecare data cand mergi in Ro iti iei cate o cartela prepaid?!
Nu ar fi mai simplu sa reincarci una din ele - si asa stie si lumea la ce nr esti de gasit in ro? |
Doamna Manu, asta tine daca mergeti suficient de des in .ro. Cartelele Orange au durata maxima intre doua reincarcari de 18 luni iar cele Connex de 12. S-ar putea sa ma insel, cine stie informatii mai exacte, va rog sa corecteze. |
|
Sus |
|
 |
Manu7
Data inscrierii: Nov 22, 2003
|
Trimis: 13 01 2005, 11:50 Titlul subiectului: |
|
|
pai ar fi bine sa fie asa Messe - ca pe mine nu mai stiu cine m-a speriat - si reincarc ccc cartela aia la 6 luni (mai corect spus - ii bat la cap pe-aia de-acasa sa mi-o reincarce - se aude?)
E drept - prefer sa fiu sora mai mare cicalitoare (ca mai des de anual nu am reusit sa ajung acasa - pana acu cel putin) - decat sa am cate un nr nou de tel de fiecare data cand ajung acasa (cu pin nou si fara nr. in agenda si toate cele) (si cred ca e si mai ieftin sa reincarci mereu o cartela - decat sa cumperi de fiecare data cate una noua) |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 13 01 2005, 11:51 Titlul subiectului: |
|
|
The_messenger a scris: | Orange au durata maxima intre doua reincarcari de 18 luni iar cele Connex de 12. |
E corect
Manu7 a scris: | insa de fiecare data cand mergi in Ro iti iei cate o cartela prepaid?!
Asa e, dar daca mergi o data la doi ani, asa cum merg eu, nu mai e asa .
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
dozunu

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: München
|
Trimis: 13 01 2005, 11:51 Titlul subiectului: |
|
|
eu mi-am luat demult o cartela prepaid cu numar de la orange.
de atunci o incarc cu cat am nevoie de fiecare data cand merg in romania, perioada de gratie e destul de lunga, cam cel putin 12 luni cred ca...si asa scap de problemele cu roamingul. _________________ Mitru |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 13 01 2005, 11:54 Titlul subiectului: |
|
|
Manu7 a scris: | decat sa am cate un nr nou de tel de fiecare data cand ajung acasa |
Are si avantaje, sa ai un numar nou de fiecare data
Adrian.
PS: Eu mai am de mers pana in satul de origine inca 500 km prin Ro, asa ca prefer sa imi iau una cum intru in tara ca sa pot comunica cu ai mei de acasa imediat cum ajung in Ro. |
|
Sus |
|
 |
anony
Data inscrierii: May 28, 2004 Locatie: dupa Berlin, Auckland
|
Trimis: 13 01 2005, 12:43 Titlul subiectului: |
|
|
adipopa a scris: | Eu cand ma duc in ro, ma opresc la prima benzinarie (magazin) si imi iau cea mai ieftina cartela preplatita cu numar si transmit numaru la cei care vor sa ma sune. Asa scap de Romingu de lux din Ro .
Adrian. |
intrebare complet debila probabil ... pentru a pune o cartela preplatita intr-o bestiola cu abonament nemteasca, masinaria nu trebuie decodata ? |
|
Sus |
|
 |
florian25de

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Mainhattan (FFM) - DE
|
Trimis: 13 01 2005, 12:45 Titlul subiectului: |
|
|
anony a scris: | intrebare complet debila probabil ... pentru a pune o cartela preplatita intr-o bestiola cu abonament nemteasca, masinaria nu trebuie decodata ? |
Pe telefoanele luate cu abonament din DE merg cartelele prepaid din RO.  |
|
Sus |
|
 |
The_messenger Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004
|
Trimis: 13 01 2005, 12:49 Titlul subiectului: |
|
|
Nu toate telefoanele cumparate in .de (chiar si in promotii impreuna cu abonamente pe n ani) sint network locked (adica, mai pe romaneste, codate pentru a fi folosite numai pe reteaua respectiva).
In cazul in care - totusi - este 'codat', se poate intimpla ca sa fie 'codat' numai pentru retelele din .de, deci cu o cartela .ro sa mearga. Daca nici norocul acesta nu-l aveti, exista diverse metode de a-l 'decoda' (o intrebare la unul din magazinele operatorului de la care ai serviciul, Marele Net, etc etc etc +etc) |
|
Sus |
|
 |
Steff

Data inscrierii: Feb 01, 2004 Locatie: Tirol/Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
|