Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Roaming in Ro
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Roaming in Ro

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Informatii utile
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    icemc

Data inscrierii: Dec 22, 2003

MesajTrimis: 12 01 2005, 8:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Deci este vorba despre Roaming in Ro sau o incercare de dat "Tzeapa".
    Povestea:
    Am fost de sarbatori cu masina prin Ro. Toate bune si frumoase doar ca intr-o dupa masa incep sa-mi vina SMS uri toate cu acelasi mesaj de la 220001. Niste stiri aiurea in Germana pe care nu le cerusem si mai dubios era ca se inmulteau ingrijorator.Sunt in DE pe D1 iar in Ro mi-a intrat Orange. Am incercat eu degeaba sa-mi golesc inboxul care imi semnaliza ca este plin ca nu vroia sa stearga mesajele nedeschise. In fine observand ca situatia scapa de sub control sting mobilu si il las asa cam 3 zile. Dupa aceea totul parea ok doar ca aveam iarasi n SMS uri nedeschise. Ajung acasa in DE si reclam chestia asta aberanta la T-Mobile la care o tanti de la call center zice ca-mi blocheaza primirea de SMS uri de la respectiva adresa si ca SMS urile ar fi free. Dar parca si eu stiam ca SMS urile sunt free sa le primesti in DE nu si prin Roaming. SURPRIZA! icon_biggrin.gif La factura constat ca mi s-a incarcat cam cu 63 Eur pe servicii de gen SMS primite WAP, GPRS....
    Eu le contest brav in scris toate pozitiile care sunt dubioase mai ales ca s-au intamplat in aceeasi zi in RO si descriu cat pot de bine ce am sesizat eu si ca mi-am inchis mobilu casa scap de "atac".Trimit de asemenea si copii dupa facturi de 6 luni.
    Dupa doar 2 zile primesc un email de la T-Mobile ca imi da Gutschein de 54 Eur si ca se va scadea de la facturile urmatoare. Cum au calculat ei 54 Eur habar n-am ca nu se potriveste cu nici o suma din pozitiile contestate dar eu oricum sunt foarte icon_lol.gif bucuros. Cam asta este povestea mea cu Happy End vis a vis de Roamingul cu Dialog. Pana acuma am fost de 8 ori in Ro si este prima data cand sunt "atacat" pe handy.
    O cunostinta de-a mea a avut o experienta asemanatoare pe Roaming de genul ca si-a ascultat cica 1 ora fix mesajele din Mobilbox. a contestat binenteles lungimea anormala a ascultarii si i-au dat Gutschein pe mare parte din suma contestata. Deci daca aveti dubii sau va simtiti trasi in Tzeapa in privinta Roamingului va sfatuiesc sa reclamati in scris si cat mai repede de la primirea facturii.

Numai bine
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    adipopa

Data inscrierii: Aug 13, 2002

MesajTrimis: 13 01 2005, 11:27    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu cand ma duc in ro, ma opresc la prima benzinarie (magazin) si imi iau cea mai ieftina cartela preplatita cu numar si transmit numaru la cei care vor sa ma sune. Asa scap de Romingu de lux din Ro icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif .

Adrian.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    Manu7

Data inscrierii: Nov 22, 2003

MesajTrimis: 13 01 2005, 11:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

scuze - putin off topic - insa de fiecare data cand mergi in Ro iti iei cate o cartela prepaid?!
    Nu ar fi mai simplu sa reincarci una din ele - si asa stie si lumea la ce nr esti de gasit in ro?
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 13 01 2005, 11:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Manu7 a scris:
    scuze - putin off topic - insa de fiecare data cand mergi in Ro iti iei cate o cartela prepaid?!
    Nu ar fi mai simplu sa reincarci una din ele - si asa stie si lumea la ce nr esti de gasit in ro?

Doamna Manu, asta tine daca mergeti suficient de des in .ro. Cartelele Orange au durata maxima intre doua reincarcari de 18 luni iar cele Connex de 12. S-ar putea sa ma insel, cine stie informatii mai exacte, va rog sa corecteze.
    Sus
    Manu7

Data inscrierii: Nov 22, 2003

MesajTrimis: 13 01 2005, 11:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pai ar fi bine sa fie asa Messe - ca pe mine nu mai stiu cine m-a speriat - si reincarc ccc cartela aia la 6 luni (mai corect spus - ii bat la cap pe-aia de-acasa sa mi-o reincarce - se aude?)
    E drept - prefer sa fiu sora mai mare cicalitoare (ca mai des de anual nu am reusit sa ajung acasa - pana acu cel putin) - decat sa am cate un nr nou de tel de fiecare data cand ajung acasa (cu pin nou si fara nr. in agenda si toate cele) (si cred ca e si mai ieftin sa reincarci mereu o cartela - decat sa cumperi de fiecare data cate una noua)
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    adipopa

MesajTrimis: 13 01 2005, 11:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

The_messenger a scris:
    Orange au durata maxima intre doua reincarcari de 18 luni iar cele Connex de 12.

E corect icon_lol.gif icon_lol.gif

Manu7 a scris:
    insa de fiecare data cand mergi in Ro iti iei cate o cartela prepaid?!

Asa e, dar daca mergi o data la doi ani, asa cum merg eu, nu mai e asa icon_cry.gif .

Adrian.
    Sus
    dozunu

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 13 01 2005, 11:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

eu mi-am luat demult o cartela prepaid cu numar de la orange.
    de atunci o incarc cu cat am nevoie de fiecare data cand merg in romania, perioada de gratie e destul de lunga, cam cel putin 12 luni cred ca...si asa scap de problemele cu roamingul.
    adipopa

MesajTrimis: 13 01 2005, 11:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Manu7 a scris:
    decat sa am cate un nr nou de tel de fiecare data cand ajung acasa

Are si avantaje, sa ai un numar nou de fiecare data icon_lol.gif icon_lol.gif

Adrian.
    PS: Eu mai am de mers pana in satul de origine inca 500 km prin Ro, asa ca prefer sa imi iau una cum intru in tara ca sa pot comunica cu ai mei de acasa imediat cum ajung in Ro.
    Sus
    anony

Data inscrierii: May 28, 2004

MesajTrimis: 13 01 2005, 12:43    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

adipopa a scris:
    Eu cand ma duc in ro, ma opresc la prima benzinarie (magazin) si imi iau cea mai ieftina cartela preplatita cu numar si transmit numaru la cei care vor sa ma sune. Asa scap de Romingu de lux din Ro icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif .

Adrian.

intrebare complet debila probabil ... pentru a pune o cartela preplatita intr-o bestiola cu abonament nemteasca, masinaria nu trebuie decodata ?
    Sus
    florian25de

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 13 01 2005, 12:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

anony a scris:
    intrebare complet debila probabil ... pentru a pune o cartela preplatita intr-o bestiola cu abonament nemteasca, masinaria nu trebuie decodata ?

Pe telefoanele luate cu abonament din DE merg cartelele prepaid din RO. icon_wink.gif
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 13 01 2005, 12:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu toate telefoanele cumparate in .de (chiar si in promotii impreuna cu abonamente pe n ani) sint network locked (adica, mai pe romaneste, codate pentru a fi folosite numai pe reteaua respectiva).

In cazul in care - totusi - este 'codat', se poate intimpla ca sa fie 'codat' numai pentru retelele din .de, deci cu o cartela .ro sa mearga. Daca nici norocul acesta nu-l aveti, exista diverse metode de a-l 'decoda' (o intrebare la unul din magazinele operatorului de la care ai serviciul, Marele Net, etc etc etc +etc)
    Sus
    Steff

Data inscrierii: Feb 01, 2004

MesajTrimis: 03 07 2007, 19:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Calculator practic pentru roaming...
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Informatii utile Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media