Plecat, fost, vazut, intors. Deci:
Plecat din .de pe 20 Dec. Vamile pustii peste tot (Cenad). Faza demna de tinut minte: Am condus noaptea prin Szeged. Pe acolo exista niste semafoare cretine cu semafor pe coltul intersectiei si cu semafor suspendat in mijloc. Trecut pe galben la cel de la colt, si fix cand treceam pe sub cel din mijloc (sincronizat cu cel de pe colt) s-a facut rosu ... In retrovizor vad (fara mare surpirza) masina de garcea cu lilo-lilo, ce s-a luat dupa mine, m-a oprit si mi-a zis ca am trecut pe rosu, mi-a fluturat o tzidula pe sub ochi cum ca aia inseamna suspendarea permisului plus fo 200 eur amenda .. Io am sustinut ca NU am trecut pe rosu, ei au tinut-o pe a lor, m-au dus inapoi in intersectie sa-mi arate cum am trecut eu pe rosu, mi-au facut un desen pe hartie, m-au mintit atunci cand mi-au povestit cum sunt fazele semafoarelor in intersectia aia incercand sa-mi demonstreze de ce sunt ei siguri ca am trecut pe rosu, mi-au zis ca a doua zi la 10 (era noaptea pe la 2) sa ne vedem la politie sa-mi arate inregistrarea (intersectia era intre 2 peco, si cica la peco erau camere de luat vederi ), au plecat in tromba din intersectie, cu permisul si pass-ul meu dupa ei, facandu-se ca se iau dupa altcineva, s-au intors peste fo 10 min, si au intors-o ca sa platesc 50 eur amenda ca m-a oprit politia (tot o ghidusie scris pe fitzuica lor trasa in tzipla, evident, numai in limba lor) ... Io am zis ca nu platesc ca dupa ce m-a oprit politia aiurea, ce, sa mai si platesc ? Ei mi-au dat in final permisul si pass-ul inapoi, explicandu-mi ca o sa-mi vina mie in .de amenda cu filmu facut de la benzinarie, si ca o sa vad eu ... Intre timp, sotia isi nota numarul de inmatricularea de la masina lor de poltie (era un el si o ea, ce n-au catadicsit sa se prezinte cand m-au oprit), questie ce a produs o reactie extrem de violenta din partea lor, amenintandu-ne ca in .hu ar avea voie sa ne lege pentru treaba asta si bolborosind ceva de romani si tzigani .. ce anume o fi zis, habar n-am ca evident ca n-am inteles, mai ales ca in afara de rot, stop si inca fo 2 cuvinte, nu au fost in stare sa produca vreun text inteligibil.
Concluzie: Acum astept amenda ... Invataminte trase de aici: Ochii mari prin Ungaria; iar daca dreptatea este de partea voastra, luati-va-n gura cu ei !
Btw, acum exista autostrada pana la Szeged .. URAAAA !!
Prin .ro se lucreaza la drumul TM-Craiova, asa ca o sa fie din ce in ce mai bine de mers pe acolo .. oricum, este primul an in care mi se pare ca autoritatile nu mai vor sa se lase surprinse ca iarna nu-i ca vara ... pe 150 km de drum "cu probleme" m-am intalnit cu 3 pluguri pregatite sa intervina.
La intoarcere, joi pe 5, pustiu in vama Cenad (la romani, ca apoi la unguri erau fo 30 de masini) ... Romanii au fost ok (btw, si la ducere au fost gigea !) ... ungurii au aruncat o privire prin portbagaj, au pipait un pic; au vazut lanturile "la vedere", si n-au zis nimic ... oricum, ungurii faceau in medie cea mai "tzeapana" verificare pe care am vazut-o pana acum .. am vazut masina desfacuta, masina luminata cu lanterna pe sub scaune; ba chiar si masina cu nr. de .hu, la care au ridicat si presul din portbagaj ... oricum, n-am nimic de zis .. la nametii pe care i-am vazut pe marginea autostrazii pe langa Budapesta, cred ca trebuia sa fi fost nebun sa circuli pe acolo cu 2 zile in urma, fara lanturi ... iar referitor la nix carnati, nix caltabosh .. tja .. dura lex, sed lex ..
All in all ... imi pare ca mersul prin .hu a devenit si mai fain (deh, autostrada pana la 30 km de granita) ... iar prin .ro incepe, parca sa fie mai bine (de la Severin la Filiasi este drum nou, largit, bun .. iar de la Filiasi sunt chiar 2 benzi pe sens !! )
Ach, btw .. la intoarcere, noaptea, in .at am avut impresia ca in spatele meu s-a aprins un blitz ... daca nu m-am inselat, o sa va anunt cat a costat poza respectiva
Concluzie: Acum astept amenda ... Invataminte trase de aici: Ochii mari prin Ungaria; iar daca dreptatea este de partea voastra, luati-va-n gura cu ei !
Romanii au fost ok (btw, si la ducere au fost gigea !) ... ungurii au aruncat o privire prin portbagaj, au pipait un pic; au vazut lanturile "la vedere", si n-au zis nimic ... oricum, ungurii faceau in medie cea mai "tzeapana" verificare pe care am vazut-o pana acum .. am vazut masina desfacuta, masina luminata cu lanterna pe sub scaune; ba chiar si masina cu nr. de .hu, la care au ridicat si presul din portbagaj ...
Marius,ai 90% sanse sa NU primesti nici o amenda prin posta.Am patit-o si eu,m-au luat ca din oala prin Mai anul trecut, chiar la cateva zeci de metri dupa granita cu .ro,ca nu aveam farurile aprinse.Vorbeau romaneste,am avut o discutie f civilizata cu ei si le-am explicat ca stiu de treaba cu faruri aprinse in .hu pe timp de zi dar ca tocmai iesisem din .ro si nu ma 'trezisem' inca sa-mi aprind farurile.Au luat toate datele,adresa tot frumos ,mi-au urat drum bun si sa fiu cu ochii in paishpe ca 'e mult politie in .hu' dar nici pana in ziua de azi n-am primit amenda aia.
Cat despre verificarile facute in vami,intr-adevar,romanii intotdeauna au fost gigel iar cu ungurii am observat ca variaza in functie de ce numere ai la masina.De fiecare data cand am trecut pe acolo cu numere de .nl m-au pus sa scot tot din masina si odata chiar mi-au desurubat niste chestii in jurul usilor ca se uite in interior.De cand circul cu numere de .ro n-am mai avut nici o treaba cu ei,maximum a fost sa ma puna sa deschid portbagajul si doar au aruncat rapid un ochi inauntru.
Data inscrierii: Sep 13, 2003 Locatie: Saarbrooklyn
Trimis: 03 02 2006, 17:45 Titlul subiectului:
tocmai am sosit din ro cu masina. nimic de semnalat in afara de un control la cativa km dupa intrarea in ungaria. tipul s-a uitat in portbagaj si apoi m-a intrebat de trusa medicala. i-am zis ca e in masina si asta a fost tot. in portbagaj aveam la vedere doua tosti cu niste sticle care scoteau gaturile in stanga si frostschutzmittel plus lanturi plus glasreiniger in dreapta.
in austria am avut o mica pana (un furtunas s-a crapat si curgea un pic de motorina. am chemat oeamtc-ul si tipul a zis ca nu poate face nimic si ca nefiind adac plus mitglied trebuie sa platesc. io am vazut pe laptopul lui "einsatz und behobene(!) panne" (sau cam asa ceva) 118 euro. I-am zis ca el nu mi-a behoben nimic dar a zis ca nu conteaza. Din fericire nu i-a mers kartenlesegerät-ul si din cauza ca io ma miram din ce in ce mai tare a gelöscht deodata "einsatz-ul" si zis ca nu-i trebuie nimic si a plecat. L-am intrebat si daca pot deveni pe loc membru ÖAMTC cum povestea un onorat membru al forumului dar a zis ca daca n-am adresa in austria nu se poate. Pana la urma m-am tarait pina la un service si aia mi-au pus un furtunas nou fara sa-mi ceara nimic. Asta a fost tot. _________________ De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.†
da' daca aveai adac plus te scoteai si in austria.
adac plus costa vreo 70 spre 80 de euro pe an.
mai departe stiti vorba cu paza buna _________________ Mitru
Trimis: 03 02 2006, 20:13 Titlul subiectului:
stiu, dar tot nu-i frumos ce a facut el ca a venit, s-a uitat si n-a facut nimic si ar fi facturat lu´ADAC ca si cum ar fi rezolvat cazul. cred ca numai venitul si vazutul (nu e vorba de cine stie ce diagnoza ca le-am zis deja la telefon despre ce e vorba) ar fi trebuit sa fie mai ieftin. mie mi s-a parut foaaarte ciudat felul in care a procedat. _________________ De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.†
mai departe stiti vorba cu paza buna 8)
67 pentru 2005... Astept confirmari, daca am gresit cumva.
Recomand cu caldura ADAC+ celor care au teama ca ii lasa utilajul pe drum... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Trimis: 04 02 2006, 11:30 Titlul subiectului:
The_messenger a scris:
dozunu a scris:
mai departe stiti vorba cu paza buna
67 pentru 2005... Astept confirmari, daca am gresit cumva.
Recomand cu caldura ADAC+ celor care au teama ca ii lasa utilajul pe drum...
Io recomand la toti ca am vazut si masini mai bengoase ca a mea pe marginea drumului...
78 cu tot cu schutzbrief (multi au asta la haftpflicht) _________________ De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru ca acolo a amestecat Domnul limbile a tot pamantul si de acolo i-a imprastiat Domnul pe toata fata pamantului.†
„De la momentul deciziei politice si pina la darea in functiune a unui kilometru de autostrada dureaza 58 de luni, adica patru ani si zece luni. Aceasta din cauza procedurilor foarte indelungate“, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: inapoi in Timisoara
Trimis: 17 03 2006, 9:53 Titlul subiectului:
Din septembrie,intra in vigoare noul cod rutier in Romania;din cuprins: obligativitatea luminilor de intilnire si a mersului pe banda intii,legalizarea posesiei de detectoare de radar,onsumul de alcool rezultand in o concentratie de cel putin 8g/l de sange constituie infractiune(inainte era 10g/l)...etc
Devine interesant... Eu sunt de parere ca asta va duce la marirea vitezei medii cu care se circula pe dn-uri; cind nu simti un radar prin zona bagi cit cuprinde si iti supraestimezi posibilitatile.
Aia cu lumina de intilnire ziua e buna; as zice ca e buna si-n localitati nu doar in afara lor, mai ales pe vreme gri cind nu deosebesti o masina de peisajul blocurilor gri (sic!). Pe vremea cind am avut un drum pe la politia rutiera statea agatat pe un perete un afis interesant:
"A FI VAZUT = A FI IN SIGURANTA".
Doamnelor si domnilor, cu toate conditiile pedo-climatice din aceasta primavara rebela, observ prin garaje si parcari o efervescenta a schimbatului de cauciucuri, incalzit de motoare si actualizat de harti. Marea migratie de primavara e aproape dupa colt asa ca ma gindeam sa mai improspatam care ce si unde.
Ne ajuta cineva cu ceva noutati despre Budapesta - Debrecen - Bors ? S-a mai lucrat la autostrada dupa Polgar ? Tot la fel de mizerabila e soseaua intre Polgar si Debrecen ?
Daca s-a mai avansat cu autostrada, citi km de sosea ramin intre iesirea de pe autostrada si Bors ?
Pe partea cealalta, via Szeged, intelegem din cele scrise de Mausica Ban cum ca mai sint 30 km de la iesirea de pe autostrada pina in ... Nadlac ?
Din cei cu experienta optimizarii drumului de Cluj, care e varianta optima:
- Budapesta - Debrecen - Bors - Cluj
- Budapesta - Szeged - Nadlac - Sebes - Cluj
- Budapesta - ? - ? - ?
- alte sugestii ? _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Doamnelor si domnilor, cu toate conditiile pedo-climatice din aceasta primavara rebela, observ prin garaje si parcari o efervescenta a schimbatului de cauciucuri, incalzit de motoare si actualizat de harti. Marea migratie de primavara e aproape dupa colt asa ca ma gindeam sa mai improspatam care ce si unde.
Ne ajuta cineva cu ceva noutati despre Budapesta - Debrecen - Bors ? S-a mai lucrat la autostrada dupa Polgar ? Tot la fel de mizerabila e soseaua intre Polgar si Debrecen ?
Daca s-a mai avansat cu autostrada, citi km de sosea ramin intre iesirea de pe autostrada si Bors ?
Pe partea cealalta, via Szeged, intelegem din cele scrise de Mausica Ban cum ca mai sint 30 km de la iesirea de pe autostrada pina in ... Nadlac ?
- Budapesta - ? - ? - ?
- alte sugestii ?
Budapesta - Petea - Cluj pentru perioadele aglomerate in vama.
Daca nu, pe la Nadlag
Daca te intereseaza situatia de asta vara citeste pagina 18 ultimul verset
dintre toate, cea mai convenabila mi se pare varianta E60. daca cunosti Budapesta putzin si nu e circulatzie (noaptea trec eu de-obicei), potzi sa mergi direct prin oras, e mai rapid si mai scurt.
pe M3 si M5 mi se pare ca e ocolul prea mare(in special pe M5), si ca timp nu cred ca iesi mai bine in final.
Bineintzeles ca e mai relaxant condusul pe autostrada, depinde ce vrei ...
The_messenger a scris:
- Budapesta - ? - ? - ?
- alte sugestii ?
dintre toate, cea mai convenabila mi se pare varianta E60. daca cunosti Budapesta putzin si nu e circulatzie
Mi se pare mai accesibil la E60 sa intri pe el la Ujhartyani Csomopont pe M5, deci iesirea lui M5 spre Albertirsa. Nu vad deci de ce-ar trebui sa treci prin Budapesta cind poti sa mergi pe autostrazi pina la aceasta iesire. De-acolo am facut vreo 3 ore (in vara lui 2003) pina la Berettyoujfalu unde am innoptat inainte de a merge spre Bors.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.