Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Harti GPS pentru Ungaria si Romania
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Harti GPS pentru Ungaria si Romania
    Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Drumuri europene
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    mitza

Data inscrierii: Sep 20, 2002

MesajTrimis: 06 07 2005, 16:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutari,

Are cineva dintre voi harti de GPS pentru Romania si Ungaria?

Multzumesc,
    Mihai
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    momomiro

Data inscrierii: Sep 23, 2002

MesajTrimis: 06 07 2005, 21:05    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Doar variante slabute care nu se compara cu ce esti obisnuita in Vest,
    Garmin si TomTom Routeplaneer de acuma 5 ani.

TomTom GO 500 are si harta Romaniei.Nu stiu insa daca e comercialuzat.Si ce poate.
    http://support-uk.tomtom.com/cgi-bin/uk.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=3118
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 17 01 2006, 8:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

TA-DA ....

se pare ca exista o versiune demo/beta/leaked de TomTom Eastern Europe. Ma refer la o harta normala care merge cu TomTom navigator (adica softul de PDA, nu TomTom GO). Desi "bintuie" pe net de ceva saptamini (daca nu mai mult) se pare ca (aproape) nimeni nu a auzit de asa ceva. Nu comentez faptul ca TomTom oficial nici nu pare sa lucreze la asa ceva (nici vorba de a vinde produsul) dar sute de romanasi deja il folosesc icon_smile.gif

Concret pot sa spun ca are 170 megs or so (e un director normal -Map), contine toata Europa pina la Marea Caspica (adica inclusiv Europa de Vest), inclusiv toata Turcia, etc. Detaliile in Romania sint un pic mai bune in afara orasului ca pe harta 1:300.000 pe care o am eu. La cum arata marit la maxim ma indoiesc serios ca sint figurate toate curbele soselelor asa cum sint prin vest. Nu cred sa fie o problema si sa piarda "pe unde esti" pentru ca TomTom are un algoritm destul de bun de a te pune pe sosea chiar daca esti departe de unde are el harta (si reteaua de drumuri din ro nu este chiar atit de densa, ca sa nu spunem mai mult). Orasele mai mari au 2-5 strazi cu nume + inca citeva (10-50) de strazi figurate dar fara nume. Se spune ca sint calibrate prost hartile prin multe orase - oricum datorita faptului ca 95% din strazi lipsesc ca nume oricum nu poate fi folosit ca door to door navigation. Dar ca harta de referinta (inlocuind hartile de hirtie) + scula ce calculeaza rapid un traseu, cit mai ai, etc e cool. Oricum pare un foarte bun inceput. Ramine de vazut daca astea sint mult-asteptatele harti ce contin nu stiu citi km de drumuri din ro sau daca anul asta ne rezerva ceva si mai bun.

Ca referinta vedeti la

http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t55508-250.html

(e mult zgomot acolo, daca nu vreti sa pierdeti vremea cautati "Ruta catre Petrom Tunari" si dati click pe screenshot-urile de acolo)
    Sus
    wiseas

Data inscrierii: Aug 17, 2005

MesajTrimis: 17 01 2006, 11:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

deci tu ai folosit GPS in RO?
    in ce oras/zona?
    nu stiu ce sa fac...se merita sau nu sa-mi iau un tomtom sau ceva asemanator pt. RO pt cand ma voi re-muta acolo? oricum, ma gandesc ca or sa apara update-uri/harti noi etc. deci in cativa ani situatia va fi oricum mai buna.

ce parere aveti?
    Sus
    Seth

Data inscrierii: Sep 30, 2002

MesajTrimis: 17 01 2006, 14:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mai multe informatii despre hartile si softurile ptr Romania gasiti aici icon_smile.gif
    http://www.autoparc.net/forum/index.php?act=idx
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    nede

Data inscrierii: Oct 12, 2002

MesajTrimis: 17 01 2006, 14:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Navigaţi în peste 153 de localităţi din România după denumirea străzilor şi numerele locuinţelor

sd card = 195 euro si alt link
    wiseas

MesajTrimis: 17 01 2006, 15:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

o sa citesc site-urile alea..
    dar a testat cineva efectiv?
    Sus
    Seth

MesajTrimis: 17 01 2006, 15:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

am folosit iGo & TomTom in Romania. IGo are harti mai misto, ptr TomTom a aparut o harta utila cu radarele de pe DN1. Mie mi-a placut mai mult iGo ul in Romania, in prezent are acuratetze mai buna.
    Sus
    wiseas

MesajTrimis: 17 01 2006, 15:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ce pda mi-ati recomanda ?
    ce parere aveti de asus 636?
    Sus
    nede

Data inscrierii: Oct 12, 2002

MesajTrimis: 17 01 2006, 15:36    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

as recomanda cele compatibile icon_lol.gif
    vezi aici in josul paginii
    Seth

MesajTrimis: 17 01 2006, 15:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Yakumo PDA delta 300 GPS
    http://www.geizhals.at/deutschland/a98457.html
    deasta are un preten si e f multumit.
    Sus
    wiseas

MesajTrimis: 17 01 2006, 16:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

nede a scris:
    as recomanda cele compatibile icon_lol.gif
    vezi aici in josul paginii

a636 este compatibil cu tomtom, iGo etc
    Sus
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 17 01 2006, 19:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Revenind la subiect: draga Seth cred ca meriti un premiu de genul "tace si face". Sta omul ce sta vreo 3+ ani (aproape cit e forumul de vechi) si cind posteaza prima data nu vine cu chestii care pot fi gasite cu putina bunavointa si search, nicidecum ... In timp ce noi ne dam cu parerea (a se vedea si celelalte threaduri) ca s-ar putea sa introduca cine stie cine si cine stie cind un soft pentru ro linkul postat de Seth lamureste totul. Mai mult, economiseste sute de EUR pentru cei care vor sa hm.... testeze programele inainte de a le cumpara.

Revenind la subiect nu am testat practic (adica cu GPS-ul) nici unul dintre softuri dar se pare ca cel mai complet este la ora actuala iGo. Care are mult, mult mai multe strazi in orasele mari dar si orase medii cu doar o strada sau localitati unde exista drum dar nu este figurat (adica localitatea respectiva e in aer desi apare pe harta relativ la locul potrivit; in TomTom exista drumurile de legatura la ce am vazut eu).

wiseas: treburile se schimba de la luna la luna, in nici un caz nu merita sa iei ceva (mai ales soft) pentru cind te vei muta in ro daca este in citiva ani.
    Sus
    wiseas

MesajTrimis: 17 01 2006, 20:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    wiseas: treburile se schimba de la luna la luna, in nici un caz nu merita sa iei ceva (mai ales soft) pentru cind te vei muta in ro daca este in citiva ani.

nu e vorba de ani ci de cateva luni (max. 6-7).

deci am inteles ca Yakumo PDA delta 300 GPS este o solutie f. buna....
    thanks for the tip icon_smile.gif
    Sus
    wiseas

MesajTrimis: 17 01 2006, 20:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    in nici un caz nu merita sa iei ceva (mai ales soft)
    icon_biggrin.gif icon_twisted.gif icon_wink.gif
    Sus
    wiseas

MesajTrimis: 17 01 2006, 20:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:

Revenind la subiect nu am testat practic (adica cu GPS-ul) nici unul dintre softuri dar se pare ca cel mai complet este la ora actuala iGo. Care are mult, mult mai multe strazi in orasele mari dar si orase medii cu doar o strada sau localitati unde exista drum dar nu este figurat (adica localitatea respectiva e in aer desi apare pe harta relativ la locul potrivit; in TomTom exista drumurile de legatura la ce am vazut eu).

tu ai folosit Yakumo?
    este compatibil (satisface minimum requirements - ram, rom, cpu etc) cu softurile existente (tomtom, iGo, marco polo etc)?
    dar pe viitor (macar 1-2 ani)?
    Imi cer scuze dar nu cunosc f. multe despre PDA-uri sau GPS si software-urile respective. De cateva zile "m-a apucat" cu GPS-ul....
    Promit ca in cateva zile sa devin un "mic expert" ..... icon_smile.gif
    Sus
    man

Data inscrierii: Feb 24, 2003

MesajTrimis: 22 01 2006, 9:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

i-Go in Romania

http://www.evz.ro/diverse/?news_id=209365&PHPSESSID=9858b774457de773c3afa49cf30714d5
    Sus
    cracker

Data inscrierii: Sep 25, 2002

MesajTrimis: 22 01 2006, 10:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Are un design excelent si se zice ca merge si bine icon_wink.gif
    Sus
    Steff

Data inscrierii: Feb 01, 2004

MesajTrimis: 22 01 2006, 11:06    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Concret pot sa spun ca are 170 megs or so (e un director normal -Map), contine toata Europa pina la Marea Caspica (adica inclusiv Europa de Vest), inclusiv toata Turcia, etc.

L-am gasit cu magarul (Tomtom Eastern Europe.zip), cand e gata o sa va spun daca/cum merge.

stima, Steff
    Sus
    SorinSS

Data inscrierii: Jul 09, 2002

MesajTrimis: 23 01 2006, 11:36    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare

Eu as recomanda un PDA de la Fujitsu-Siemens, Loox 520 N. Are GPS integrat si este un PDA cu multe optiuni de folosit extra, adica nu musai pt navigare. Problema ar fi ca nu cunosc cate de compatibil este cu diferite soft-uri de navigare.

Sorin
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Numar YIM
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Drumuri europene Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare
    Pagina 1 din 5

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media