Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
mitza

Data inscrierii: Sep 20, 2002 Locatie: Heidelberg, Germany
|
Trimis: 06 07 2005, 16:45 Titlul subiectului: |
|
|
Salutari,
Are cineva dintre voi harti de GPS pentru Romania si Ungaria?
Multzumesc,
Mihai |
|
Sus |
|
 |
momomiro

Data inscrierii: Sep 23, 2002 Locatie: Germany
|
|
Sus |
|
 |
itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 17 01 2006, 8:17 Titlul subiectului: |
|
|
TA-DA ....
se pare ca exista o versiune demo/beta/leaked de TomTom Eastern Europe. Ma refer la o harta normala care merge cu TomTom navigator (adica softul de PDA, nu TomTom GO). Desi "bintuie" pe net de ceva saptamini (daca nu mai mult) se pare ca (aproape) nimeni nu a auzit de asa ceva. Nu comentez faptul ca TomTom oficial nici nu pare sa lucreze la asa ceva (nici vorba de a vinde produsul) dar sute de romanasi deja il folosesc
Concret pot sa spun ca are 170 megs or so (e un director normal -Map), contine toata Europa pina la Marea Caspica (adica inclusiv Europa de Vest), inclusiv toata Turcia, etc. Detaliile in Romania sint un pic mai bune in afara orasului ca pe harta 1:300.000 pe care o am eu. La cum arata marit la maxim ma indoiesc serios ca sint figurate toate curbele soselelor asa cum sint prin vest. Nu cred sa fie o problema si sa piarda "pe unde esti" pentru ca TomTom are un algoritm destul de bun de a te pune pe sosea chiar daca esti departe de unde are el harta (si reteaua de drumuri din ro nu este chiar atit de densa, ca sa nu spunem mai mult). Orasele mai mari au 2-5 strazi cu nume + inca citeva (10-50) de strazi figurate dar fara nume. Se spune ca sint calibrate prost hartile prin multe orase - oricum datorita faptului ca 95% din strazi lipsesc ca nume oricum nu poate fi folosit ca door to door navigation. Dar ca harta de referinta (inlocuind hartile de hirtie) + scula ce calculeaza rapid un traseu, cit mai ai, etc e cool. Oricum pare un foarte bun inceput. Ramine de vazut daca astea sint mult-asteptatele harti ce contin nu stiu citi km de drumuri din ro sau daca anul asta ne rezerva ceva si mai bun.
Ca referinta vedeti la
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t55508-250.html
(e mult zgomot acolo, daca nu vreti sa pierdeti vremea cautati "Ruta catre Petrom Tunari" si dati click pe screenshot-urile de acolo) |
|
Sus |
|
 |
wiseas

Data inscrierii: Aug 17, 2005 Locatie: curent RO/Fost DE
|
Trimis: 17 01 2006, 11:23 Titlul subiectului: |
|
|
deci tu ai folosit GPS in RO?
in ce oras/zona?
nu stiu ce sa fac...se merita sau nu sa-mi iau un tomtom sau ceva asemanator pt. RO pt cand ma voi re-muta acolo? oricum, ma gandesc ca or sa apara update-uri/harti noi etc. deci in cativa ani situatia va fi oricum mai buna.
ce parere aveti? |
|
Sus |
|
 |
Seth

Data inscrierii: Sep 30, 2002 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
 |
nede

Data inscrierii: Oct 12, 2002
|
Trimis: 17 01 2006, 14:47 Titlul subiectului: |
|
|
Navigaţi în peste 153 de localităţi din România după denumirea străzilor şi numerele locuinţelor
sd card = 195 euro si alt link _________________ Orice prost poate stii. Scopul este sa intelegi. - Albert Einstein |
|
Sus |
|
 |
wiseas

|
Trimis: 17 01 2006, 15:01 Titlul subiectului: |
|
|
o sa citesc site-urile alea..
dar a testat cineva efectiv? |
|
Sus |
|
 |
Seth

|
Trimis: 17 01 2006, 15:19 Titlul subiectului: |
|
|
am folosit iGo & TomTom in Romania. IGo are harti mai misto, ptr TomTom a aparut o harta utila cu radarele de pe DN1. Mie mi-a placut mai mult iGo ul in Romania, in prezent are acuratetze mai buna. |
|
Sus |
|
 |
wiseas

|
Trimis: 17 01 2006, 15:32 Titlul subiectului: |
|
|
ce pda mi-ati recomanda ?
ce parere aveti de asus 636? |
|
Sus |
|
 |
nede

Data inscrierii: Oct 12, 2002
|
Trimis: 17 01 2006, 15:36 Titlul subiectului: |
|
|
as recomanda cele compatibile
vezi aici in josul paginii _________________ Orice prost poate stii. Scopul este sa intelegi. - Albert Einstein |
|
Sus |
|
 |
Seth

|
|
Sus |
|
 |
wiseas

|
Trimis: 17 01 2006, 16:01 Titlul subiectului: |
|
|
nede a scris: | as recomanda cele compatibile
vezi aici in josul paginii |
a636 este compatibil cu tomtom, iGo etc |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 17 01 2006, 19:55 Titlul subiectului: |
|
|
Revenind la subiect: draga Seth cred ca meriti un premiu de genul "tace si face". Sta omul ce sta vreo 3+ ani (aproape cit e forumul de vechi) si cind posteaza prima data nu vine cu chestii care pot fi gasite cu putina bunavointa si search, nicidecum ... In timp ce noi ne dam cu parerea (a se vedea si celelalte threaduri) ca s-ar putea sa introduca cine stie cine si cine stie cind un soft pentru ro linkul postat de Seth lamureste totul. Mai mult, economiseste sute de EUR pentru cei care vor sa hm.... testeze programele inainte de a le cumpara.
Revenind la subiect nu am testat practic (adica cu GPS-ul) nici unul dintre softuri dar se pare ca cel mai complet este la ora actuala iGo. Care are mult, mult mai multe strazi in orasele mari dar si orase medii cu doar o strada sau localitati unde exista drum dar nu este figurat (adica localitatea respectiva e in aer desi apare pe harta relativ la locul potrivit; in TomTom exista drumurile de legatura la ce am vazut eu).
wiseas: treburile se schimba de la luna la luna, in nici un caz nu merita sa iei ceva (mai ales soft) pentru cind te vei muta in ro daca este in citiva ani. |
|
Sus |
|
 |
wiseas

|
Trimis: 17 01 2006, 20:17 Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | wiseas: treburile se schimba de la luna la luna, in nici un caz nu merita sa iei ceva (mai ales soft) pentru cind te vei muta in ro daca este in citiva ani. |
nu e vorba de ani ci de cateva luni (max. 6-7).
deci am inteles ca Yakumo PDA delta 300 GPS este o solutie f. buna....
thanks for the tip  |
|
Sus |
|
 |
wiseas

|
Trimis: 17 01 2006, 20:20 Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | in nici un caz nu merita sa iei ceva (mai ales soft) |  |
|
Sus |
|
 |
wiseas

|
Trimis: 17 01 2006, 20:39 Titlul subiectului: |
|
|
Citat: |
Revenind la subiect nu am testat practic (adica cu GPS-ul) nici unul dintre softuri dar se pare ca cel mai complet este la ora actuala iGo. Care are mult, mult mai multe strazi in orasele mari dar si orase medii cu doar o strada sau localitati unde exista drum dar nu este figurat (adica localitatea respectiva e in aer desi apare pe harta relativ la locul potrivit; in TomTom exista drumurile de legatura la ce am vazut eu). |
tu ai folosit Yakumo?
este compatibil (satisface minimum requirements - ram, rom, cpu etc) cu softurile existente (tomtom, iGo, marco polo etc)?
dar pe viitor (macar 1-2 ani)?
Imi cer scuze dar nu cunosc f. multe despre PDA-uri sau GPS si software-urile respective. De cateva zile "m-a apucat" cu GPS-ul....
Promit ca in cateva zile sa devin un "mic expert" .....  |
|
Sus |
|
 |
man
Data inscrierii: Feb 24, 2003 Locatie: Cotu Vaii
|
|
Sus |
|
 |
cracker
Data inscrierii: Sep 25, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 22 01 2006, 10:34 Titlul subiectului: |
|
|
Are un design excelent si se zice ca merge si bine  |
|
Sus |
|
 |
Steff

Data inscrierii: Feb 01, 2004 Locatie: Tirol/Timisoara
|
Trimis: 22 01 2006, 11:06 Titlul subiectului: |
|
|
Citat: | Concret pot sa spun ca are 170 megs or so (e un director normal -Map), contine toata Europa pina la Marea Caspica (adica inclusiv Europa de Vest), inclusiv toata Turcia, etc. |
L-am gasit cu magarul (Tomtom Eastern Europe.zip), cand e gata o sa va spun daca/cum merge.
stima, Steff |
|
Sus |
|
 |
SorinSS

Data inscrierii: Jul 09, 2002 Locatie: Nürnberg, Germany
|
Trimis: 23 01 2006, 11:36 Titlul subiectului: |
|
|
Salutare
Eu as recomanda un PDA de la Fujitsu-Siemens, Loox 520 N. Are GPS integrat si este un PDA cu multe optiuni de folosit extra, adica nu musai pt navigare. Problema ar fi ca nu cunosc cate de compatibil este cu diferite soft-uri de navigare.
Sorin |
|
Sus |
|
 |
|