Mă întreb câţi dintre noi mai au acea apetenţă pentru citit care, uneori, în timpul formaţiei noastre intelectuale (când grijile meschine care vin odată cu terminarea şcolii ne erau străine), ne îndemna să trecem orice pe planuri secundare până terminam câte o carte...Sau mai multe. Profesoara de română din liceu ne spunea ca pentru ea o zi este pierdută daca nu citeşte câteva pagini. Astfel de zile nefericite erau extrem de puţine în viaţa ei, simţea pur şi simplu nevoia să citească...
Avem şi noi aceeaşi dipoziţie, aceeaşi deschidere către căutarea de răspunsuri şi folosirea neuronilor nu numai pentru programare sau orice am face la serviciu? Dacă nu, de ce? De ce ne-am schimbat sau ce ne-a schimbat?
Aşadar, ce mai citiţi?
"Citeam de mult. De-atunci de când acea
ploioasă dup-amiază la geamul meu zăcea.
Afară vântul nu-l mai auzeam:
era grea cartea-n care m-adânceam.
Priveam în foi ca-n nişte chipuri care
se-ntunecă de multă chibzuire,
şi-ncetinită, vremea mă priveghea-n citire.
..."
Da. Cea mai recenta carte, cu profunde inclinatii filozofice (etc. etc.) a fost Harry Potter (I-IV). Acum astept cu nerabdare HP V.
Pe langa asta, Cei trei purcelusi si Sabah fetita egipteana fac parte din lectura oblgatorie in timpul serii
Cand ma gandesc ca si la liceu mai citeam cu lanterna sub patura, noapte de noapte, dar, recunosc: mi-a pierit apetitul pt. citit.
foni
Cel m,ai fain a fost prin clasa a IV-a, cand mi-am luat concedu de la scoala timp de o luna. Printre altele am citit atunci Insula Misterioasa, cartea mea de referinta.
Cand m-am dus la scoala mi-a zis invatatorul: Da, tu te-ai plimbat cu troleul toata ziua , ca la voi acolo nu aveati.
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 05 10 2003, 9:01 Titlul subiectului:
Acum nu vreau sa schimb threadul dar "tipul" de care am amintit mai sus a scris in anii 70 ceva carti in Romania inainte sa plece in state dintre care doua le caut: "Prins" si "Dulce ca mierea e glontul patriei". Se intimpla sa le aiba cineva de prin NRW?
Acum nu vreau sa schimb threadul dar "tipul" de care am amintit mai sus a scris in anii 70 ceva carti in Romania inainte sa plece in state dintre care doua le caut: "Prins" si "Dulce ca mierea e glontul patriei". Se intimpla sa le aiba cineva de prin NRW?
Da, "Prins" e o carte care m-a marcat oarecum, te forteaza la cateva intrebari pe care, in mod normal, le eviti...Le am pe amandoua, insa in Ro...Imi dau seama ca pana la urma ce e mai bun tot in RO avem...
Present:
"Cryptonomicon" de Neil Stephenson
Near Past:
"Jocul lui Ender" ---> "Children of the Mind" de Orson Scott Card. (primele trei recitite)
Near Future:
"Legends of Dune - The Machine Crusade" de Brian Herbert & K. Anderson
"Ender's Shadow" ---> "Shadow of The Hegemon" de Orson Scott Card
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Germany, München
Trimis: 06 10 2003, 7:14 Titlul subiectului:
cltk a scris:
Present:
"Cryptonomicon" de Neil Stephenson
Near Past:
"Jocul lui Ender" ---> "Children of the Mind" de Orson Scott Card. (primele trei recitite)
Near Future:
"Legends of Dune - The Machine Crusade" de Brian Herbert & K. Anderson
"Ender's Shadow" ---> "Shadow of The Hegemon" de Orson Scott Card
for now, SF rules!
Intradevar, bune carti. Acum citesc si eu Cryptonomiconul (o delectare), nu am trecut inca la legendele dunei, mai astept si al treilea volum, dar sunt interesante.
Recomand cu caldura
George R.R. Martin - Seria Songs of Ice and Fire - este o serie de Fantasy dura si cruda, cea mai buna din cate am citit pana acum.
si autorul David Baldacci (nu e SF) - are un stil care te tine noaptea treaz.
Cartile care ma delecteaza si ma ametesc in acelasi timp acum, ca sunt aici, in Germania, sunt "Morometii" si "Delirul" lui Marin Preda, "Patul lui Procust" e intr-adevar una din cartile pe care le-as reciti regulat daca le-as avea aici, cu mine...In lipsa, insa, citesc nu mai putin valoroasa (de alta factura, insa) "Intoarcere in Bucurestiul interbelic" a Ioanei Parvuescu, o carte aparuta anul acesta...Avand in minte, de exemplu, imagini ale Bucurestiului de atunci parcurse in "Patul lui Procust", sa le redescoper acum din alt unghi, fotografiate cu obiectivitate istorica si redate cu talent prozatoric, e delicios...
Si uite asa se alimenteaza nostalgiile...
Pe S-Bahn Stephen King in germana (ceea ce nu a aparut in Ro). Ajuta mult la imbunatatirea limbii mai ales ca scrie super.
Acasa ma intorc putin in antichitate si trag literatura istorica latina: Plutarh, Titus Liviu, Suetoniu, Tacit.
Cu banii castigati aici mi-am permis cand am fost in concediu sa "golesc" anticariatul unui prieten.
Chiar atunci erau cativa studenti de la istorie pe acolo. Stransesera vreo 4 burse si eram la "concurenta". Da' anticarul mi-e prieten si euro-ul nu e leu
Data inscrierii: Oct 29, 2002 Locatie: Slatina, Ro
Trimis: 07 10 2003, 15:08 Titlul subiectului:
Tomy a scris:
Asadar, ce mai cititi?
Pe S-Bahn citesc "Limba germana fara profesor", iar seara citesc cate un capitol din Noul Testament (sper sa-mi cumpar cand ajung in tara de sarbatori, noua traducere a Bibliei de catre IPS Bartolomeu Anania) si de curand m-am apucat sa citesc din Filocalie (vol.I) tradusa si comentata de Pr. Dumitru Staniloae.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.