Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Ce carti ati mai citit sau...mai cititi?
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Ce carti ati mai citit sau...mai cititi?
    Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 26, 27, 28  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Cultura si religie
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    Tomy

Data inscrierii: May 22, 2003

MesajTrimis: 04 10 2003, 21:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mă întreb câţi dintre noi mai au acea apetenţă pentru citit care, uneori, în timpul formaţiei noastre intelectuale (când grijile meschine care vin odată cu terminarea şcolii ne erau străine), ne îndemna să trecem orice pe planuri secundare până terminam câte o carte...Sau mai multe. Profesoara de română din liceu ne spunea ca pentru ea o zi este pierdută daca nu citeşte câteva pagini. Astfel de zile nefericite erau extrem de puţine în viaţa ei, simţea pur şi simplu nevoia să citească...
    Avem şi noi aceeaşi dipoziţie, aceeaşi deschidere către căutarea de răspunsuri şi folosirea neuronilor nu numai pentru programare sau orice am face la serviciu? Dacă nu, de ce? De ce ne-am schimbat sau ce ne-a schimbat?
    Aşadar, ce mai citiţi?

"Citeam de mult. De-atunci de când acea
    ploioasă dup-amiază la geamul meu zăcea.
    Afară vântul nu-l mai auzeam:
    era grea cartea-n care m-adânceam.
    Priveam în foi ca-n nişte chipuri care
    se-ntunecă de multă chibzuire,
    şi-ncetinită, vremea mă priveghea-n citire.
    ..."
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM Numar MSNM
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 04 10 2003, 22:24    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Da. Cea mai recenta carte, cu profunde inclinatii filozofice (etc. etc.) a fost Harry Potter (I-IV). Acum astept cu nerabdare HP V.
    Pe langa asta, Cei trei purcelusi si Sabah fetita egipteana fac parte din lectura oblgatorie in timpul serii icon_smile.gif

Cand ma gandesc ca si la liceu mai citeam cu lanterna sub patura, noapte de noapte, dar, recunosc: mi-a pierit apetitul pt. citit.

foni

Cel m,ai fain a fost prin clasa a IV-a, cand mi-am luat concedu de la scoala timp de o luna. Printre altele am citit atunci Insula Misterioasa, cartea mea de referinta.
    Cand m-am dus la scoala mi-a zis invatatorul: Da, tu te-ai plimbat cu troleul toata ziua icon_rolleyes.gif , ca la voi acolo nu aveati.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 04 10 2003, 22:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citit si placut peste poate "Intoarcerea" - Petru Popescu
    Sus
    Guest[cabasm]

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 05 10 2003, 8:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pe mine m-a distrat teribil zile linistite la clichy de henry miller.
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 05 10 2003, 9:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Acum nu vreau sa schimb threadul dar "tipul" de care am amintit mai sus a scris in anii 70 ceva carti in Romania inainte sa plece in state dintre care doua le caut: "Prins" si "Dulce ca mierea e glontul patriei". Se intimpla sa le aiba cineva de prin NRW?
    Sus
    alex_codrescu

Data inscrierii: Nov 18, 2002

MesajTrimis: 05 10 2003, 9:13    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

'Hotul' - Göran Tunström
    'Cosmarul civilizat' - Henry Miller

..si cu astea am terminat provizia de lecturi romanesti... icon_sad.gif
    Sus
    Tomy

MesajTrimis: 05 10 2003, 9:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dcip a scris:
    Acum nu vreau sa schimb threadul dar "tipul" de care am amintit mai sus a scris in anii 70 ceva carti in Romania inainte sa plece in state dintre care doua le caut: "Prins" si "Dulce ca mierea e glontul patriei". Se intimpla sa le aiba cineva de prin NRW?

Da, "Prins" e o carte care m-a marcat oarecum, te forteaza la cateva intrebari pe care, in mod normal, le eviti...Le am pe amandoua, insa in Ro...Imi dau seama ca pana la urma ce e mai bun tot in RO avem... icon_biggrin.gif
    Sus
    cltk

Data inscrierii: Jul 05, 2002

MesajTrimis: 05 10 2003, 13:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Present:
    "Cryptonomicon" de Neil Stephenson
    Near Past:
    "Jocul lui Ender" ---> "Children of the Mind" de Orson Scott Card. (primele trei recitite)
    Near Future:
    "Legends of Dune - The Machine Crusade" de Brian Herbert & K. Anderson
    "Ender's Shadow" ---> "Shadow of The Hegemon" de Orson Scott Card

for now, SF rules! icon_wink.gif
    Sus
    deletod

Data inscrierii: Jul 11, 2002

MesajTrimis: 05 10 2003, 14:09    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Gogol - "Suflete moarte"
    G. Orwell - 1984
    Sus
    BarbuTeo

Data inscrierii: Jul 04, 2002

MesajTrimis: 06 10 2003, 7:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cltk a scris:
    Present:
    "Cryptonomicon" de Neil Stephenson
    Near Past:
    "Jocul lui Ender" ---> "Children of the Mind" de Orson Scott Card. (primele trei recitite)
    Near Future:
    "Legends of Dune - The Machine Crusade" de Brian Herbert & K. Anderson
    "Ender's Shadow" ---> "Shadow of The Hegemon" de Orson Scott Card

for now, SF rules! icon_wink.gif

Intradevar, bune carti. Acum citesc si eu Cryptonomiconul (o delectare), nu am trecut inca la legendele dunei, mai astept si al treilea volum, dar sunt interesante.

Recomand cu caldura
    George R.R. Martin - Seria Songs of Ice and Fire - este o serie de Fantasy dura si cruda, cea mai buna din cate am citit pana acum.

si autorul David Baldacci (nu e SF) - are un stil care te tine noaptea treaz.
    Sus
    Radu

Data inscrierii: Jul 04, 2002

MesajTrimis: 06 10 2003, 7:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mihail Sebastian - Jurnal (1935-1944)
    man

Data inscrierii: Feb 24, 2003

MesajTrimis: 06 10 2003, 7:40    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Platon - Dialoguri (Dialoguri suspecte)

Platon azi, ar scrie:

"Demiurgul a zidit universul punând spiritul în suflet şi sufletul voia sa-l puna in trup, ... dar a uitat-o, prins cu altele..."
    Sus
    Tomy

MesajTrimis: 06 10 2003, 9:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cartile care ma delecteaza si ma ametesc in acelasi timp acum, ca sunt aici, in Germania, sunt "Morometii" si "Delirul" lui Marin Preda, "Patul lui Procust" e intr-adevar una din cartile pe care le-as reciti regulat daca le-as avea aici, cu mine...In lipsa, insa, citesc nu mai putin valoroasa (de alta factura, insa) "Intoarcere in Bucurestiul interbelic" a Ioanei Parvuescu, o carte aparuta anul acesta...Avand in minte, de exemplu, imagini ale Bucurestiului de atunci parcurse in "Patul lui Procust", sa le redescoper acum din alt unghi, fotografiate cu obiectivitate istorica si redate cu talent prozatoric, e delicios...
    Si uite asa se alimenteaza nostalgiile...
    Sus
    Natally

Data inscrierii: Mar 04, 2003

MesajTrimis: 06 10 2003, 9:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

of si vai... de fiecare data cand ma intorc din Rom. tr sa car cu mine un geamantan cu carti.

Principele, Arta razboiului - Machiavelli
    Desertul tatarilor - Dino Buzzati
    Revolutia furnicilor - Bernard Werber ... ar fi cateva din ele.

Si, Tomy, mai sunt din fericire si altii care au nevoie de "doza zilnica" de carte!
    Sus
    tor

Data inscrierii: Jul 29, 2003

MesajTrimis: 06 10 2003, 10:02    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nikos Kazantzakis - Raport catre El Greco
    Sus
    Tomy

MesajTrimis: 06 10 2003, 10:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Natally a scris:

Si, Tomy, mai sunt din fericire si altii care au nevoie de "doza zilnica" de carte!

Indubitabil...
    Sus
    venom

Data inscrierii: Aug 15, 2003

MesajTrimis: 06 10 2003, 13:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pe S-Bahn Stephen King in germana (ceea ce nu a aparut in Ro). Ajuta mult la imbunatatirea limbii mai ales ca scrie super.
    Acasa ma intorc putin in antichitate si trag literatura istorica latina: Plutarh, Titus Liviu, Suetoniu, Tacit.
    Cu banii castigati aici mi-am permis cand am fost in concediu sa "golesc" anticariatul unui prieten.
    Chiar atunci erau cativa studenti de la istorie pe acolo. Stransesera vreo 4 burse si eram la "concurenta". Da' anticarul mi-e prieten si euro-ul nu e leu icon_smile.gif
    Sus
    adir

Data inscrierii: Oct 28, 2002

MesajTrimis: 06 10 2003, 15:29    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Yann Martel - Life of Pi
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    venom

Data inscrierii: Aug 15, 2003

MesajTrimis: 06 10 2003, 18:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dcip a scris:
    Citit si placut peste poate "Intoarcerea" - Petru Popescu

Si sa nu uitam "Revelatie pe Amazon". Foarte buna si extrem de gustata in SUA.
    Sus
    alin

Data inscrierii: Oct 29, 2002

MesajTrimis: 07 10 2003, 15:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Tomy a scris:

Asadar, ce mai cititi?

Pe S-Bahn citesc "Limba germana fara profesor", iar seara citesc cate un capitol din Noul Testament (sper sa-mi cumpar cand ajung in tara de sarbatori, noua traducere a Bibliei de catre IPS Bartolomeu Anania) si de curand m-am apucat sa citesc din Filocalie (vol.I) tradusa si comentata de Pr. Dumitru Staniloae.

Alin.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Cultura si religie Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 26, 27, 28  Urmatoare
    Pagina 1 din 28

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media