Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 03 09 2002, 11:02 Titlul subiectului:
M-am intrebat intotdeauna de ce in Germania concerteaza de ani buni incoace numai artisti obositi de atita linguseala pe linga cei din diaspora. E adevarat ca cei mai multi sunt rupti de multi ani de orice miscare artistica si culturala de valoare din tara, dar asta nu insemna ca toate aceste evenimente pot fi numite culturale...
Mie mi se intimpla sa imi lipseasca uneori , desi nu am fost un inrait al manifestarilor culturale, viata de acest gen din Bucuresti numai daca ma gindesc la teatru. Ceea ce ajunge in Germania pentru diaspora romana sunt numai "ciurucuri"... Este chiar atit de greu?
Si cine ai vrea sa-ti vina sa-ti cante si danseze?
Poate te mai gandesti odata la viata culturala din Bucuresti care se rezuma doar la cateva teatre romanesti si ceva filarmonica.... Poate ai putea sa gasesti trupe romanesti de teatru bune daca ai urmari cu atentie festivalurile de profil de prin zona...
Iar daca te referi la minunatele trupe de muzica de prin Romania cred ca raspunsul ai sa-l gasesti singur Se multumesc cu cat pot si nu vor mai mult
Bogdan
Nope.
Ajunge numai cine sta aici (sunt cateva anume acolo care nu mai sunt in tara de ani buni) , sau cine a fost cineva si inca mai este pe "filiera".
Cei care vin din urma, inca nu au intrat pe "drumul cel bun" .
Dar or sa apara si ei (vezi Donau Fest-ul, unde au ajuns si nume bune)
"ciurucuri" - cred ca e "de gustibus".Nu toti apreciem ultimul curent tehno(cum ii mai spune acum ..), sau pe cele 2 lesbiene de fac furori acum in Rusia.Multora le plac filmele alb-negru, chiar daca sunt mai obosite ...
PS. Am mai vazut nume de artisti romani (in general muzica clasica) , pe afise mici,pe strada.
Cred ca nu ar fi o idee rea sa apara si pe forum (pe rom2.de cred ca sunt si mai "vizibili" ). De obicei anunta un concert cu cel putin 1-2 saptamani inainte, deci ar fi timp pentru cei interesati sa gaseasca locul si sa se duca.
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
Trimis: 03 09 2002, 11:44 Titlul subiectului:
ultima data cred ca am fost la o asa manifetare acum vreo 2 ani, la un concert PHOENIX in zona Stuttgartului, si erau masini venite din toata Germania.
eu vazusem afisele cu 2-3 sapt iniante, am zis si al altii, ´si cam toata lumea aflase la fel, de la prietenii prietenilor...
asa ca cel mai bine ar fi cum aude cineva ceva sa puna pe forum
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Stuttgart, Germany
Trimis: 03 09 2002, 12:19 Titlul subiectului:
bogdan a scris:
Daca mai mergi la un concert Phoenix in Germania si nu-l anunti cu ARTICOL si cu mesaje pe forum ma supar tare de tot
Bogdan
Subscriu
Si il osandim la munca silnica pe viata, adica monitorizarea tuturor manifestarilor culturale romanesti aici in Germania, de acum si pana in vecii vecilor, Amin.
Serios acuma, care prindeti informatii de genul asta, scrieti-le pe Forum pentru cei mai rupti de realitate, pardon, de informatii, ca mine
Data inscrierii: Nov 25, 2002 Locatie: Germany-Intre Mannheim&Kaiserslautern
Trimis: 07 01 2003, 23:06 Titlul subiectului:
Buna seara tuturor!
Daca tot sintem la Phoenix..m-ar interesa sa stiu daca vor mai fi concerte cu ei si cind si unde...sau macar cu alte formatii sau cintareti din tara...
In februarie primesc vizita din Romania si as dori sa le fac o surpriza
Acum vreo 3 ani am fost la un concert superb cu Seicaru si de atunci tot caut asa ceva.
Poate ma ajuta cineva...
oricum merci mult...
Ceea ce ajunge in Germania pentru diaspora romana sunt numai "ciurucuri"... Este chiar atit de greu?
Este o tema foarte interesanta si subscriu parerii generale ca adeseori vin "valori" indoielnice in turneu.
As relativiza totusi aceasta afirmatie tinand cont de doua lucruri:
1. cine le organizeaza
2. cine este publicul
Incep cu publicul: cata vreme sunt doritori de Dan Spataru, Angela Similea, etc. nu trebuie sa deranjeze pe nimeni. Publicul s-a simtit bine, organizatorii si artistii si-au primit banii.
Cine le organizeaza? Asociatii sau persoane private care stiu ce public au, sau au legaturi numai cu anumiti artisti. Exemplu: Mircea Hohoiu din Offenbach am Main este prieten cu Stefan Hrusca si ii organizeaza turneele in toata Europa.
Daca se doreste si altceva precum teatru sau muzica clasica atunci posibilitatile de organizare sunt mult mai restranse. In primul rand, este scump sa gasesti sali adecvate. In al doilea rand este nerentabil de exemplu sa organizezi un turneu cu trupa Notarra, si intrucat publicul roman nu vine la spectacole decat la sfarsit de saptamana, trebuie intretinuti artistii cu diurna, masa, casa, etc. Deci este vorba de rentabilitate.
Cred ca in domeniul teatrului si muzicii simfonice va fi mai greu, insa nu imposibil, daca organizatorii vor colabora intre ei. Ceea ce incepe sa se infiripe, si fiind activ in LARG (Liga asociatiilor romano-germane din Germania) observ ca incep sa se miste lucrurile.
Cu toate acestea punctul de plecare, si anume ca anumiti artisti romani vin aici numai pentru bani l-am trait pe pielea mea (vezi Horatiu Malaele cu Scapino), si este trist si cinic (Horatiu a declarat aceasta in fata publicului ca si cand ar fi facut parte din piesa), si aici este datoria noastra de a le spune organizatorilor si artistilor in persoana, fara a avea teama de a vorbi cu celebritati.
Si care e problema? Oare nu toti sau macar majoritatea am venit aici pentru bani? Sa semene asta a prostitutie?
Departe de mine gandul de a-l critica pe marele Malaele pentru ca trebuie sa si manance, ca si noi toti.
Ceea ce mi-a lasat un gust amar este insa ca spectacolul in sine a fost cam 'la misto', adica baietii parca erau la o repetitie, decoruri 'eliptice', mai o improvizatie scurta, mai o indicatie catre baiatu' cu reflectoru' (care probabil era soferul sau asa ceva) mai un dialog cu sala. Nu zic, m-am simtit bine, Malaela musteste de haz, a fost o atmosfera calda, romaneasca, dar nu pot sa nu ma intreb cum ar fi aratat spectacolul la Bucuresti...
Data inscrierii: Dec 01, 2002 Locatie: Germany München
Trimis: 13 02 2003, 14:03 Titlul subiectului:
adir a scris:
dar nu pot sa nu ma intreb cum ar fi aratat spectacolul la Bucuresti...
nu te-ai fi simtit asa bine la bucuresti, ptr ca acolo nu simteai lipsa spectacolelor romanesti.
"a fost o atmosfera calda, romaneasca" nu cred ca ai fi spus in buc acelas lucru.
din pacate cred ca asta este organizatia. daca ar fi mai buna, ar fi mai scump, si mai putin public... _________________ alida
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.