Imi permit si eu o intrebare daca tot e "despre foto"... vreau sa fac cadou un aparat foto clasic (cu film), dar ceva bun (dar nu exagerat). Ceva pe la 30-40 de euro.. Oferta e foarte mare.. aveti ceva experiente cu unele din aparate?
Data inscrierii: May 28, 2004 Locatie: dupa Berlin, Auckland
Trimis: 28 03 2005, 12:56 Titlul subiectului:
daca tot sintem la intrebari: mi-am distrus batrinul Canon Powershoot A100 : a cazut pe jos si clapeta de la baterie s-a dus naiba stie unde !! deja ca era rupta
cind l-am dus la un laborator pentru reparatie, o cucoana mi-a spus ca a vazut exact aceeasi problema la un alt A 100 deci ce era o slabiciune 'tipica'.
stie cineva unde gasesc partea metalica a clapetei care inchide bateriile (si icircuitul electric) ?
(pentru cei care nu pricep ce vreau: locul bateriilor de la un canon a100 este inchis de o clapeta de plastic pe care era lipita cea metalica si peste care mai venea o inchizatoare . la mine s-a stricat cea de plastic si s-a pierdut cea metalica )
@ahaaa:
Frumoasa idee..felicitari!
Jetzt die Frage... am un Traveler DC-5300 5.25 megi..de la Aldi..
mai are cineva asa ceva..sau numai eu m-am pacalit...
Intrebarea e daca cineva are senzatia ca nu s-a pacalit..si imi da si mie niste tipuri...cu exceptia celui ca sa-mi iau ceva ca lumea _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Data inscrierii: Sep 30, 2004 Locatie: here & there
Trimis: 17 06 2005, 7:26 Titlul subiectului:
rvacaru a scris:
Nikon, Revue, Practika sunt bune de ceva?
Mersi
Nikon si Practika sunt cu siguranta marci bune, insa poate ar fi bine sa te uiti putin si la caracteristici. Dupa cum a zis si foni e bine sa stai in gama celor de marca, ca sa nu dai banii degeaba.
Cat despre pozele albastre de la blitz(foni), nu zic ca nu ar fi o problema a aparatului, insa lucrurile astea (mai ales de tenta de culoare) se pot rezolva si la developat cu un pic de bunavointa din partea operatorului, dar de multe ori nu au chef.
- mare nesimtire pe aia de la Amazon, cred ca pretul nu era o mie si nu stiu citi eur nici cind a aparut aparatul ala, acum mai mult de un an. Apropo, stie cineva de ce 8800 nu mai e de gasit ? Era cam una dintre cele mai tari P&S digitale, o camera serioasa pentru cineva care totusi nu vrea sa se incurce cu un SLR.
- am avut ocazia sa testez un "Traveler" de la Aldi de 8.2 megapixeli saptamina trecuta. Concluzia simpla este ca nu merita. Sigur, calitatea nu este proasta ca in pozele scoase cu webcamuri, video camere, telefoane mobile, etc. Dar pozele nu sint super-clare in primul rind (nu stiu care-i povestea, s-ar putea sa vina de la faptul ca n-or fi pixeli adevarati ci interpolati). Camera nu este prea rapida, bufferul este mic - dar asta se poate sa fie subiectiv. O problema imensa si consistenta esta la expunerea cu flash: am o vaga impresie ca nu stie sa controleze intensitatea flash-ului. Si cum un range prea mare la diafragma la camere de genul asta nu exista pozele facute cu subiect la ~1-2 m ies (serios) supraexpuse. Asta n-am observat-o decit dupa ce am pus pozele pe calculator; pentru cei care au camera e un test usor de facut: faceti poze "in noapte", fara nimic in fata si poze cu un perete alb (sau o usa) la 10-20-30 cm de aparat. Urmariti cit de puternice sint flash-urile date de aparat si/sau cit de repede se incarca blitz-ul de fiecare data. Ar trebui sa fie o diferenta semnificativa. De asemenea posesorul se plinge ca nu-i plac culorile; eu zic ca nu e asa rea - multa lume e surprinsa de cit de plate sint culorile si la SLR-uri (ca si la camerele scumpe) din ziua de azi, cel putin comparat cu camerele (digitale, chiar si f. scumpe) de acum n ani unde erau mult mai saturate. Este ca si la audio: multa lume prefera ceva mai "colorat" fata de realitate.
Oricum concluzia mea e ca totusi marca conteaza in foto la ora actuala. Pentru cine vrea ceva teribil de ieftin Nikon-ul ala de 4 megapixeli de sub 150 EUR e ideal (as recomanda Olympus dar se abereaza cu cardurile xD care sint prea scumpe). Oricum nu megapixelii sint totul, Travelerul ala de 8.2 MPixeli nu cred ca ar iesi mai bine nici macar mai bine decit o camera normala de 2 MPixeli la un test de "numarat firele de par din barba".
- off topic: a reaparut oferta de 100 poze = 10 EUR la Saturn (incl Versand). Daca e ca inainte pozele sint 100% Kodak + index print gratis.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.