Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Recunoasterea permisului romanesc II
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Recunoasterea permisului romanesc II
    Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 05 04 2006, 17:43    Titlul subiectului: Recunoasterea permisului romanesc II Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

continuare
    ulenpas

Data inscrierii: Nov 02, 2004

MesajTrimis: 05 04 2006, 20:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am fost oprit de doua ori dupa expirarea celor 6 luni si m-au instiintat ca ar trebui sa-mi schimb carnetul ; nu inteleg dc priviti pb asa grav ? In afara de cazul semnalat - a mai intampinat cineva pb ?
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    DanD
    Ibiza Master

Data inscrierii: Jul 08, 2005
    Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins

MesajTrimis: 05 04 2006, 23:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ar fi interesant ce schimbari va implica intrarea RO in EU dpv al asigurarilor...teoretic vorbind ar trebui ca 5 ani la o asigurare romaneasca sa conteze la fel de mult ca la una germana/franceza/suedeza, oder?!?
    Sus
    simonel

Data inscrierii: Sep 13, 2003

MesajTrimis: 06 04 2006, 7:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

daca stai numai 9 luni in de, demonstrat cu acte etc, am impresia ca poti sa ceri o dispensa ca sa mergi cu masina in de. fara sa-ti faci ganduri amare. Termenul de 6 luni curge de la anmeldung-ul la einwohnermeldeamt.
    Tibike

Data inscrierii: Sep 22, 2004

MesajTrimis: 25 09 2006, 14:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Revin cu o intrebare la care nu s-a raspuns pina acum:

Stie cumva cineva daca incepand cu 1 ianuarie 2007 se vor recunoaste permisele romanesti ? Cum functioneaza oare treaba? Exista vreo lege/reglementara europeana care se aplica automat dupa aderare sau trebuie sa mai asteptam pina Romania o sa indeplineasca cine stie ce conditii, ca de exemplu aplicarea noului cod rutier? Inca ceva: va trebui oare sa ne preschimbam carnetele sau vom putea circula cu cele romanesti ?
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 12 10 2006, 9:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu unul va trebui in viitorul apropiat sa le fac o vizita la Führerscheinstelle si sa ii intreb direct, sotia mea trebuie sa isi faca Umschreibungul si am vrut sa o scutesc de a trece prin ce am trecut eu cu examene, sehtest, erste-hilfe-kurs etc...
    Chiar, nu a fost inca nimeni pe la autoritati, sa incerce sa afle ceva oficial?...
    Sus
    mitica

Data inscrierii: Sep 27, 2002

MesajTrimis: 12 10 2006, 11:31    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu am fost acolo (in Dramstadt) si raspunsul oficial este ca de la 01.01.2007 se poate circula cu permisul romanesc asa cum e, fara alte probleme cu preschimbare, traducere, legalizare ,adeverinte, taxe etc.
    Mi s-a spus ca nu exista si nu e nevoie de vreun acord bilateral RO-DE asa ca indemnul meu este "Sa conduceti bine!!!!" icon_cool.gif
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 12 10 2006, 11:37    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Sa dea Domnu'! Ei, atunci iaca m-am hotarat: ca sa fiu dublu sigur, dupa amiaza si-asa am drum in zona, ma duc si eu sa fac o intrebare la noi acilea, sa vedem daca si Saxofonia ii primeste pe rumani in EU!
    Sus
    KrisztianK

Data inscrierii: Jul 09, 2002

MesajTrimis: 12 10 2006, 11:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

mitica a scris:
    Eu am fost acolo (in Dramstadt)

Unde ai fost exact sa intrebi asta? la ce Amt?
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 12 10 2006, 12:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Dintr-o alta sursa am si eu aceeasi informatie ca s-ar putea circula cu carnetul romanesc in DE indifierent de cand, unde si de cand esti aici.
    cosmin

Data inscrierii: Jul 12, 2002

MesajTrimis: 12 10 2006, 15:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

in ultimul numar al magazinului adac (il primesc toti membrii daca nu ma insel) era un articol despre mpu. pe langa indee principala (cum ca n-ai cum sa scapi de mpu in .de daca iti mai faci un alt carnet in alta tara din ue) se mentiona o asa numita eu-richtlinie, potrivit careia cu orice carnet dintr-o tara ue se poate circula oriunde in uniune. deci de la 1.1.07 nu vad de ce sa fie carentetele romanesti mai prejos.
    pe de alta parte, au intrebat si ceva cunoscuti de-ai mei la führerscheinstelle lor si raspunsul a fost deasemenea afirmativ.
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 12 10 2006, 16:12    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Acusica venii eu de la Führerscheinstelle-le meu: madama de acolo mi-a spus ceva usor diferit, si anume: se face totusi Umschreibung, insa fara a mai fi necesar examenul si celelalte marafeturi. Practic trebuie duse Anmeldebestätigung de la primarie, traducere legalizata dupa permisul romanesc, poze si o cerere-tip completata (mi-a dat deja formularul)... ruck-zuck, si capeti permisul nemtesc... icon_biggrin.gif
    Deci io unul nu mai pricep mare lucru, probabil si asta se inscrie in principiul "cate bordeie (a se citi landuri) atatea obiceie". Oricum tanti cu pricina cred ca nu a mai avut de-a face pana acuma cu tipul asta de intrebare de la aborigenii alor doua noi candidate-perle EU, ca a inceput mai intai sa caute prin pravile pana sa-mi dea raspunsul... In mod interesant a calculat intai de cati ani se afla sotia mea in De (ca ea-i impricinata cu preschimbatu', eu am dat examen la vremea mea...), pentru a se asigura ca nu-i depasita limita aia de 3 ani... deci se pare ca aia ramane...
    Sus
    adipopa

Data inscrierii: Aug 13, 2002

MesajTrimis: 12 10 2006, 19:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ce se intampla totusi daca ai trecut de cei 3 ani... si mai ales daca ai ratat examenul? icon_redface.gif icon_redface.gif

Adrian.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    mitica

MesajTrimis: 12 10 2006, 20:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Chestia aia cu 3 ani e valabila pt non UE:
    Pt membrii UE se aplica o directiva europeana:

Article 1(2) of Directive 91/439/EEC stipulates that all driving licences have to be mutually recognised within the European Union. Where the holder of a valid driving licence acquires "normal residence" in a Member State other than that which issued the licence, the host country has to recognise the licence.

Nu trebuie nici o traducere(1) , transcriere (2) sau altceva :

1.Anerkennung ausländischer Fahrerlaubnisse

Die ausländische Fahrerlaubnis ist durch einen gültigen nationalen oder internationalen Führerschein nachzuweisen. Ausländische nationale Führerscheine (außer EU-/EWR), die nicht in deutscher Sprache abgefaßt sind, müssen in der Regel mit einer Übersetzung verbunden sein (§ 4 Abs. 2 IntKfzVO). Übersetzungen von Automobilclubs (ADAC, AvD etc.) werden anerkannt.

2.Umschreibung ausländischer Führerscheine

Führerscheine aus EU-/EWR-Mitgliedsstaaten
    (Umschreibung bei Wohnsitzbegründung in Deutschland nicht notwendig)

Hierbei handelt es sich um Mitgliedsstaaten der Europäischen Union (EU) oder um Vertragsstaaten des Abkommens über den Europäischen Wirtschaftsraum (EWR). Gültige Führerscheine aus diesen Staaten werden in Deutschland unbeschränkt, d.h. im Umfang der ausländischen Fahrberechtigung anerkannt und brauchen auch bei Wohnsitzverlegung nach Deutschland - wie bereits erwähnt - nicht umgeschrieben werden.

Nu stiu cum vor sa aplice chestia asta in alte landuri dar in Hessen este ca mai sus.Am fost si m-am interesat personal
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 13 10 2006, 6:27    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Acuma, io nu exclud ca tanti aia, luata un pic mai repede si pe nepregatite, sa imi fi spus niste prostioare pe acolo... Oricum, in ianuarie mai ma duc odata pe ei si pana atunci poate se lamuresc ei ce si cum...
    ... sau o fi diferita treaba de la land la land, lucru care nu mi se pare prea plauzibil...
    Sus
    mitica

MesajTrimis: 13 10 2006, 7:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Din pacate aplicarea legilor in DE nu difera de la land la land ci de la functionar la functionar si asta e oarecum de inteles cu birocratia din Germania si UE si cu multitudine de legi ale landurilor ,legi federale, directive europene si mai ales de viteza cu care se schimba.
    Eu cred ca nu o fac intentionat ci sant un pic coplesiti de toate astea(lasand la o parte si faptul ca sant cam inerti la noutati).
    Pe de alta parte au un respect deosebit fata de lege si daca te duci pregatit si demonstrezi ca ai dreptate, rezolvi intotdeauna problemele
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 13 10 2006, 7:09    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Poti te rog sa imi dai un link unde sa gasesc citatul de mai sus intr-o forma... hmm... mai oficiala?... Poate iau cu mine in ianuarie un print de pe lege...
    Sus
    mitica

MesajTrimis: 13 10 2006, 7:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

http://www.verkehrsportal.de/fuehrerschein/auslaendischer_fuehrerschein.php

http://ec.europa.eu/transport/home/drivinglicence/principles/002_en.htm
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 13 10 2006, 9:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multam!
    Sus
    Liviu_1313

Data inscrierii: Apr 14, 2005

MesajTrimis: 13 10 2006, 9:52    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu as vrea sa formulez altfel intrebarea icon_smile.gif
    Ce o sa zica politistii daca le dau carnetul romanesc dupa 1 ianuarie?

Eu cel mai probabil o sa fac o copie dupa lege sa o am la indemana si la revedere...

Legea mi se pare clara, fara prea multe puncte interpretabile...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare
    Pagina 1 din 6

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media