Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Renuntare Cetatenie Romana
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Renuntare Cetatenie Romana
    Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    ulenpas

Data inscrierii: Nov 02, 2004

MesajTrimis: 07 09 2006, 20:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Va salut ; poate cineva sa-mi dea cava sfaturi cu privire la renuntarea la cetatenia Romana?
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 07 09 2006, 22:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

costa cateva mii de euro (2?) si se mananca cu multa alergatura....
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    simonel

Data inscrierii: Sep 13, 2003

MesajTrimis: 07 09 2006, 23:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

un sfat: daca simti nevoia adrenalinei furnizata de birocratiile romana si germana "united" si vrei sa te usurezi de ceva maruntei si n-ai un pretext sa vizitezi romania sau bonnul sau berlinul; daca vrei sa candidezi la un post public din kaful/ dorful/(landes)hauptstadtul tau sau chiar intr-un land- sau bundestag; daca esti complexat ca unii se uita chioras la tine cand scoti pasaportul desi tu nu le-ai dat de altfel nici un motiv sa creada ca esti ausländer; daca faci colectie de cetatenii; daca mostenesti ceva baban cu conditia sa nu fii roman; daca ai de gand sa faci vreo boroboata pe undeva si speri in sprijinul statului german (care e bekanntlich mai saritor si mai eficient decat ala roman); daca nu mai ai rabdare sa afle si restul lumii ca romania a intrat in UE in cazul in care vrei sa calatoresti in unele zone unde ni se mai cere viza; daca te-ai plictisit; daca ti-e greata ca ai fost atata vreme roman si nu mai vrei pur si simplu; daca simti nemteste pana in maduva unghiilor( icon_biggrin.gif ),
    atunci renunta la cetatenia romana.
    PS: cireasa si fisticul ar fi ca dupa ce-o obtii pe cea germana sa o ceri inapoi pe aia romana...
    e numai parerea mea!
    man

Data inscrierii: Feb 24, 2003

MesajTrimis: 08 09 2006, 6:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

simonel a scris:
    daca ti-e greata ca ai fost atata vreme roman si nu mai vrei pur si simplu;

Sus
    man

MesajTrimis: 08 09 2006, 6:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ooops, pardon, dar mesajul de mai sus nu era pentru aici
    Sus
    ulenpas

MesajTrimis: 08 09 2006, 17:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

M-ar fi interesat ceva relatari despre cum decurg treburile la Buc -MAE si Min Justitiei ;
    Sus
    simonel

MesajTrimis: 08 09 2006, 18:09    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

treburile merg binisor din cate am auzit io dar daca tot ai deschis discutia poti sa ne zici ce te mana-n lupta? se mai merita de fapt efortul? intreb pt ca varu a renuntat la lupta dupa ce a primit "promisiunea de incetatenire" de la nemti (valabila 6 luni sau un an parca) si si-a dat seama ca trebuia sa inceapa demersurile cu partea romana de mult daca vrea sa se sincronizeze. prefera sa vada romania in partile ei frumoase (acu e in maramures) decat pe la ghisee...si pentru ca e "biurocratofob" s-a lasat pagubas (si la indemnul meu)...l-am sfatuit gresit?
    man

MesajTrimis: 08 09 2006, 19:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ulenpas a scris:
    M-ar fi interesat ceva relatari despre cum decurg treburile la Buc -MAE si Min Justitiei ;

in urma cu ceva ani a fost indeajuns o cerere la ambasada Romaniei de renuntare la cetatenie, adica in conditiile astea nu ar trebui sa ai de-a face cu cine stie ce ministere din Romania,.. dar poate ca s-au mai schimbat lucrurile ?!
    Sus
    ulenpas

MesajTrimis: 08 09 2006, 20:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    costa cateva mii de euro (2?)

In jur de 800 de euro
    Citat:
    daca esti complexat ca unii se uita chioras la tine cand scoti pasaportul

Nu - nu sunt complexat .
    Citat:
    daca tot ai deschis discutia poti sa ne zici ce te mana-n lupta? se mai merita de fapt efortul?

Da - pentru mine se merita .
    Citat:
    "promisiunea de incetatenire" de la nemti (valabila 6 luni sau un an parca)

Einbürgerungszusicherung este valabil 2 ani si jumatate .
    Va multumesc pentru sfaturi si incurajari si astept cu placere si altele.
    Sus

Data inscrierii:

MesajTrimis: 08 09 2006, 20:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salut,
    cam ce conditii trebuie sa indeplinesti pt. a te putea gandi la o asemenea varianta? (Intrebare intrebatoare...)
    Sus
    simonel

MesajTrimis: 08 09 2006, 20:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    daca tot ai deschis discutia poti sa ne zici ce te mana-n lupta? se mai merita de fapt efortul?

Da - pentru mine se merita .
    [/quote]

Tu chiar mostenesti ceva baban cu conditia sa fii neamt / sa nu fii roman?
    Sau esti de origine germana si nu te-ai putut incadra in varianta "spätausssiedler" ?
    bogdan

Data inscrierii: Jul 02, 2002

MesajTrimis: 08 09 2006, 21:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

simonel a scris:

Tu chiar mostenesti ceva baban cu conditia sa fii neamt / sa nu fii roman?
    Sau esti de origine germana si nu te-ai putut incadra in varianta "spätausssiedler" ?

da tare de mai macina pe tine problema...

b
    Sus
    simonel

MesajTrimis: 08 09 2006, 22:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

intr-un fel ma macina. nu in sensul in care-l banuiesti tu. nu contest motivele lui ulenpass. incerc numai sa provoc, cu tot respectul pt cazuri si persoane particulare, o discutie despre actualitatea renuntarii la cetatenie. incerc sa ma lamuresc pe mine si poate si pe altii. ulenpass o sa reuseasca si fara sfaturile noastre sa treaca prin asta. interventia ta imi da in schimb senzatia unei suieraturi intre doua rafale de scuipat seminte...
    icemc

Data inscrierii: Dec 22, 2003

MesajTrimis: 09 09 2006, 19:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Poate ar fi bine sa se incerce o listare de argumente pro sau contra renuntarii la cetatenia romana pentru cea germana.

Eu Pro cetatenie germana am gasit doar:
    1. A vota si a fi a putea fi ales la diverse niveluri in DE.
    2 joburi la care trebuie sa fii german de genul beamter. Beamterii sunt si cei de la primarie cat si polizistii sau profesorii sau maturatorii orasului icon_wink.gif. Adica paleta este larga .......
    3. Statul german are grija mai mare de tine in caz de ti se intampla ceva in strainatate.
    4. Job in Elvetia de exemplu la care zice EU Work Permit.

Contra cetatenie germana
    1.Nu ma mai duc la Ausländerbehörde de cand am rezidenta permanenta. Si pot contacta credite ca oricare altul de pe aici.
    2. Nu ma deranjeaza sa am pasaport romanesc mai ales decand destule tari au renuntat la vize pentru Romania.
    3. Peste 10 ani sau mai devreme nu va mai conta chestiuni de genul tari vechi UE si noi. Dar diferente economice sigur vor fi dar eu traiesc si asa unde doresc in Europa deci aleg constient unde vreau sa fiu.
    4. Nu am plecat din Ro in urma unui razboi civil sau foame sau alte cataclisme ca sa nu mai doresc sa am dea face cu Romania.
    5. Sunt mandru ca sunt ca roman. Chiar daca nu-mi arat patriotismul la orice ocazie. Si cred ca nu obosesc pe cunostintele mele cu informatii despre Ro.
    6. Aproape oriunde m-as fi nascut si crescut nu consider necesar sa critic una intr-una tara mea si sa traiesc toata viata nemultumit si complexat ca vai in ce tara m-am nascut.

Astept opiniile voastre si completarea listelor icon_wink.gif
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 09 09 2006, 20:22    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Off-topic, normal (ca altceva el Zz nu stie a scrie), dar...

...Erm... Mi se pare mie, sau acest topic s-a dorit de initiator a fi un 'how to' ?

Ca momentan arata a orice altceva...

Scuzati de deranj. Puteti continua discutia si fara aportul meu ultra-inutil, sint convins...
    Sus
    man

MesajTrimis: 10 09 2006, 8:00    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

omu'-mi pare ca sie ce vrea si pare ca nu trebuie convins

oricum daca doresti sa mearga cat mai repede, presupun ca ti-ai facut dosar de cetatenie ?!

asa ca, fara sa astepti raspunsul nemtilor, renunta la cetatenia romana si fa asta la ambasada, trebuie sa functioneze si acolo ca d'asta-i aambasada, adica sa reprezinte tara romaneasca si acolo la domiciliul romanului stramutat

... si apoi accepta renuntarea la cetatenie imdeiat ce o promesti, chiar daca nu ai acceptul pentru cetatenia germana,.. de la Ausländerbehörde iti vor da pe baza dovezii de renuntare la cetatenie un pasaport fara specificare de cetatenie, cu acesta poti calatorii in continuare pe unde vrei numai ca in afara EU iti vor fi necesare vize

in momentul in care cetatenia germana iti sta la dispozitie, devine numai o formalitate, nu mai trebuie sa aastepti pentru nimic
    Sus
    getodakul

Data inscrierii: Mar 14, 2005

MesajTrimis: 10 09 2006, 9:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

man a scris:
    ..., chiar daca nu ai acceptul pentru cetatenia germana,..

...fara "Einbürgerung Zusicherung..." esti pe linga si trebuie sa acorzi mai multa atentie unui motiv cit-de-cit plauzibil (asta la Ministerul de Justitie) ce te-mpinge (sic!) sa renunti la cetatenia romana. In cel mai rau caz ramii fara acte, chiar putin golash...

I.a.o.d.i. cererea de renuntare o/se rezolv(i)a mult mai repede la Min. de Justitie si mai ieftin e iara...
    ulenpas

MesajTrimis: 10 09 2006, 10:16    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Postul meu s-a vrut a fi o intrebare pertinenta cu privire la situatiile care se pot ivi in confruntarea cu birocratia Romaneasca ; m-ar fi interesat daca cineva a mai trecut prin asa o experienta si cu bunavointa poate mi-ar fi impartasit si mie din experienta lui ; daca vreti sa purtam discutii telectuale pe langa intrtebarea mea , nu am nimic impotriva .
    In momentul de fata ma avantajeaza sa am cetatenie germana ;
    Am deja Einbürgerungszusicherung - valabil 2 ani jumatate.
    As fi vrut sa stiu daca se merita sa mai fac un drum in Romania sau sa depun actele la Ambasada Romana din Bonn.
    Sus
    simonel

MesajTrimis: 10 09 2006, 13:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

printre actele de depus (la ambasada sau la bucuresti) trebuie si niste adeverinte ca n-ai datorii la statul roman sau la comuna de resedinta, cazier etc. care se pot si ele obtine prin prin procura si-s valabile numai cateva luni. daca te adresezi ambasadei o sa-ti trimita o lista cu tot ce ai nevoie si-o sa vezi. oricum cand am aruncat o privire peste ele cam trebuia sa te apuci imediat de treaba dupa ce primesti promisiunea de incetatenire si sa te tii de termene ca altfel expira. costurile ajung cum zicea si sdragos la vreo 2k cu toate alea(procuri, alte taxe, drumuri telefoane, etc). daca gasesc lista cu acte de la ambasada o postez. de informatii recente nu cred ca o sa dai ca dupa parerea mea daca prin 2001-2002 inca se mai renta pt majoritatea acuma a cam scazut dorinta dupa parerea mea. oricum incearca si pe forumurile romanilor din alte tari poate gasesti ceva. bafta!

PS: Nu inteleg ce inseamna "in momentul de fata ma avantajeaza sa am cetatenie germana"? si in momentul 2?
    ulenpas

MesajTrimis: 10 09 2006, 15:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Actele si Taxele Necesare Pentru Renuntarea La Cetãtenia Românã

MINISTERUL JUSTITIEI - Serviciul Cetatenie, str. Petofi Sandor nr.47, sector 1

Informatii zilnic la telefon: 222.31.30

PROGRAM PRIMIRE ACTE: LUNI SI MIERCURI 9,00-16,00

În conformitate cu articolul 26 din Legea cetateniei române nr.21/1991, republicata si modificata

ACTELELE SI TAXELE NECESARE PENTRU RENUNTAREA LA CETATENIA ROMÂNA SUNT URMATOARELE:

- PASAPORT ORIGINAL si copie legalizata sau « conform cu originalul » cu semnatura în clar a consulului (diplomatului) care primeste cererea si stampila rotunda - daca cererea se depune personal ;

- PROCURA speciala autentificata la notar sau la misiunea diplomatica a României pentru depunerea cererii de renuntare si copie legalizata de pe pasaport daca cererea se depune de alta persoana. Mandatarul va depune si copia propriului act de identitate ;

- CAZIER JUDICIAR din România ( valabil 6 luni de la data emiterii );

- Adeverinte privind debitele catre stat, eliberate de : 1)administratia financiara si 2)directia de impozite si taxe locale a primariei, de la ultimul domiciliu din România;

- Declaratie pe propria raspundere (data personal), autentificata la notar sau la misiunea diplomatica a României privind debitele fata de persoane fizice sau juridice din România;

- Copii legalizate de pe actele de stare civila ( certificate de nastere, casatorie) . Daca nasterea sau casatoria a avut loc în strainatate, se depune certificatul transcris la oficiul starii civile de la ultimul domiciliu din România ;

- Promisiunea acordarii cetateniei de catre statul de domiciliu - traducere în limba româna, legalizata) si copie legalizata de pe original, cu apostila, (sau duplicat) mai putin persoanele cu domiciliul în Austria;

ori - Dovada obtinerii cetateniei statului de domiciliu, traducere în limba româna, legalizata, precum si copia legalizata de pe original sau copie legalizata de pe pasaportul strain în cazul obtinerii altei cetatenii;

Copiii minori încredintati prin hotarâre judecatoreasca parintelui care are domiciliul în strainatate si care renunta la cetatenia româna, pierd cetatenia româna pe aceeasi data cu parintele caruia i-a fost încredintat si la care locuieste, cu conditia obtinerii acordului celuilalt parinte cetatean român.

Pentru aceasta situatie, la dosar se vor depune:

- copie autentificata dupa hotarârea judecatoreasca de încredintare a minorului;

- consimtamântul, în forma autentica, a celuilalt parinte, cetatean român.

În cazul în care ambii parinti renunta la cetatenia româna, iar copilul minor se afla cu acestia în strainatate si paraseste tara împreuna cu parintii sai, pentru pierderea cetateniei de catre minor odata cu parintii, se vor depune urmatoarele acte:

- asigurarea ca vor dobândi o alta cetatenie în care sa se mentioneze minorii care vor dobândi cetatenia statului de domiciliu;

- declaratia pe propria raspundere a parintilor ca minorul domiciliaza în strainatate.

- Certificatele de nastere ale minorilor se depun în copii legalizate la dosarele parintilor, daca este cazul, transcrise. Pentru minorul care a împlinit 14 ani se depune si consimtamântul sau autentificat dat în fata notarului sau a consulului.

- TAXA CONSULARA – 6.000.000 lei - se plateste la C.E.C. sau Trezorerie, în contul nr. 203301028609468.

- TAXA ÎNREGISTRARE CERERE – 30.000 lei se plateste la C.E.C. sau Trezorerie în contul nr. 203301028609468.

- TAXA de PUBLICITATE a cererii - 750.000 lei - se plateste la POSTA, în contul Monitorului Oficial nr.RO55RNCB0082006711100001 – B.C.R.-UNIREA BUCURESTI sau la sediul Monitorului Oficial din Sos. Panduri nr.1, bl.33, parter, Cod unic: R 427282;

- TIMBRU JUDICIAR de 15.000 lei-se cumpara de la Posta.

- TOATE TAXELE SE PLATESC ÎNAINTE DE DEPUNDEREA CERERII

- Pentru minori nu se percep taxe .

- 1 dosar cu sina.

IMPORTANT!

- Cererile care nu sunt însotite de toate documentele nu se primesc.

- Datele de stare civila din documentele depuse trebuie sa corespunda cu cele din certificatul de nastere !

- Actele întocmite în strainatate trebuie sa poarte apostila aplicata de autoritatea desemnata de statul emitent, conform Conventiei adoptata la Haga la 5 oct. 1961, ori sa fie supralegalizate.

- În cazul în care actele sunt întocmite de agentii diplomatici sau consulari ai României nu este necesara apostila, ori supralegalizarea.
    Am toate datele problemei m-ar fi interesat doar partea tehnica in Ro.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 21, 22, 23  Urmatoare
    Pagina 1 din 23

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media