Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - HILFE !!!! Viza in caz de divort.
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

HILFE !!!! Viza in caz de divort.

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Familia
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    papanascia

Data inscrierii: Oct 15, 2006

MesajTrimis: 15 10 2006, 13:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am nevoie URGENTA DE AJUTORUL vostru.
    Sint casatorita cu ceatatean german de aproape 1 an. Impreuna avem un copil de 10 luni. Se pune problema sa divortam insa mie trebuie sa-mi semneze pt viza si NU vrea sa mearga la Ausländeramt sa semneze. Am aflat ca daca el nu vrea pot lua viza dupa copil. Insa din cite stiu asta e valabila daca noi locuim impreuna. Intrebarea mea este: daca noi nu mai locuim impreuna, mai pot lua viza dupa copil ???????
    Sau ce se intimpla cu mine d.p.d.v al sederii in germ pe timpul divortului ???
    Va rog ajutati-ma ca sint disperata. El imi spune ca pe mine ma trimit in Rom fara copil pt ca ea e cetatean germ. Asa e ?????
    Astept raspuns !!!!!!!!!! icon_cry.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    cat_eye

Data inscrierii: Jan 20, 2003

MesajTrimis: 15 10 2006, 13:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna!

cui ii va fi incredintat copilul se va stabili dupa divort, actualul tau sot nu vrea decat sa te sperie. din cate stiu, mama are mai multe sanse sa ii fie incredintat copilul decat tatal.
    Pe perioada divortului ai aceleasi drepturi ca si acum, esti inca casatorita, deci viza ta ramane valabila.
    cum ro va intra in eu peste putin timp banuiesc ca incepand cu 1 ian 2007 vei avea drept de sedere aici fara sa-ti semneze actualul sot nimic si vei putea probabil trai din pensia alimentara pe care ti-o va plati el daca nu ai job. divortul nu se termina atat de curand (pana la sf anului ma refer).
    ia legatura cu ausländeramt, ei iti vor da inf exacte. si intreaba si un avocat despre divort si copil
    succes
    Sus
    dozunu

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 15 10 2006, 15:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

divortul aici este lung si complicat, deci nu te lasa speriata si intimidata, nu te da nimeni afara si nu iti ia nimeni copilul, consulta un avocat ... ce s-a spus mai sus e adevarat, vei primi pensie alimentara si daca vei lucra, in functie de venitul lui si al tau in momentul pronuntarii divortului ...
    andreea-raluca

MesajTrimis: 15 10 2006, 16:29    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna, dace copilul este nascut in germania, ii poti da cetatenia germana, te duci la Meldeamt si dureza 5 minute. Avind copilul cetatenia germana , nu mai ai nici o problema.
    Sus
    papanascia

MesajTrimis: 16 10 2006, 12:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multumesc de informatii insa trebuie sa mai ofer informatii.
    In septembrie mie mi-a expirat pass si odata cu el si prima viza de 1 an de zile. Am fost in Rom sa-l schimb pt ca aici dura 3 luni.
    Deci am pass nou dar fara viza. Acum trebuie sa se duca sa-mi semneze pt viza si NU vrea. Intrebarea era ce se intimpla cu mine in caz de divort daca NU am viza si cine stie daca voi primi. icon_sad.gif(((((
    In caz de divort trebuie sa locuim separat, in cazul asta nu prea cred ca mai am multe sanse sa primesc viza ca astia pun mare accent pe chestia asta. icon_sad.gif(((((((
    Plus ca mi-a spus mama mea ca astia in Rom au zis ca in ceea ce privesc conditiile de sedere in strainatate nu prea se schimba. Adica tot numai 3 luni ai dreptul sa stai, sau sa ai contract, etc.
    Sus
    andreea-raluca

MesajTrimis: 16 10 2006, 12:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

unde iti este nascut copilul?
    daconst

Data inscrierii: Feb 04, 2005

MesajTrimis: 16 10 2006, 12:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

In legatura cú viza n-am inteles,ai primit doar pe un an?Eu stiam ca prima viza e pe 3 ani.Asa a fost la mine si sotul n-a semnat nimic.Eu am fost singura sa-mi bag actele cind a expirat viza asta de 3 ani.
    Apoi ca sa-ti treaca viza de pe pass-ul vechi pe cel nou nu trebuie decit sa mergi la comuna de unde locuiesti si ei trimit pasaportul mai departe la landratsamt.Eu am primit apoi acasa pasapoartele cu viza pe cel nou iar cea de pe cel vechi au anulat-o.
    In locul tau nu m-as stresa prea tare ca tu ai multe drepturi aici.Cel mai bine e sa fii informata.
    Bafta multa!
    Sus
    andreea-raluca

MesajTrimis: 16 10 2006, 14:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Si la mine a fost la fel, mi-au pus viza pe pasaportul nou, a durat 2 minute. Si am primit pt. 3 ani prima oara.informeaza te .
    Aurelian

Data inscrierii: Sep 20, 2002

MesajTrimis: 16 10 2006, 17:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

-Viza in caz de casatorie se da prima oara intre unul si trei ani.
    -Drept de sedere pe baza faptului ca esti casatorita ai cata vreme nu stai
    separata de el (adrese diferite), iar cel permanent il obtii dupa doi ani de
    casatorie si trai impreuna cu catateanul german.
    -Esti inregistrata aici, ar trebui sa-ti dea viza deja primita , pe un an , fara
    asentimentul lui, explici ai schimbat pasaportul, el nu poate sa vina , vrei
    sa-i arati ca te descurci si singura , etc
    -E bine sa ai viza in pasaport, din nou , Ordnung muß sein
    -NU TE DA NIMENI AFARA CU UN COPIL GERMAN (este automat prin nastere)
    si la asa varsta mica nici atat
    - nu te mai teme, actioneaza, nu te lasa intimidata, exista si camine mama si copilul, daca , doamne fereste, escaleaza situatia
    -Ramai langa copil si e OK , nu pleci fara el nicaieri.
    Numai bine
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Numar YIM
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 16 10 2006, 19:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu stiu ca divortul exista numai cand exista o hotarare in acest sens. In plus voi locuiti in acest moment tot impreuna.
    Momentan certificatul (actele) de casatorie plus pasaportul tau vechi si cel nou ar trebuie sa duca cel putin la mutarea vizei in cel nou, cu sau fara prezenta sotului. Nu inteleg de ce au nevoie de el la prelungirea vizei (atata vreme cat exista actele de casatorie si certificatul de nastere al copilului).

Ulterior are o mare importanta daca tu castigi bani (=platesti impozite), adica dovedesti ca te descurci. E intr-adevar mai dificil daca nu ati implinit 2 ani de trait impreuna.
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Familia Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media