Trimis: 21 06 2008, 20:15 Titlul subiectului: Drumul cu masina DE->RO [2008]
Buna seara la toata lumea,
Am o intrebare: stie cineva cum se prezinta drumurile in Romania pe ruta Oradea-Cluj-Dej-Bistrita-Piatra Neamt-Bacau?
Anul trecut erau in reparatie si pline de semafoare la care stateam f. mult iar starea drumurilor era ingrozitoare. De intors ne-am intors prin Brasov-Sibiu-Arad, desi pt. noi e mult mai lung, a durat mai putin totusi ca la dus. Sper sa se fi terminat de reparat ruta din nordul tarii, dar ca sa fiu sigura, va intreb pe voi.
Multumesc de ajutor.
Gabi
P.S. Candva ma numeam GabrielaH pe forum dar mi-am uitat parola si adresa eMail e si ea alta, asa ca va salut pe toti si in numele GabrieleiH
... Am o intrebare: stie cineva cum se prezinta drumurile in Romania pe ruta Oradea-Cluj-Dej-Bistrita-Piatra Neamt-Bacau?
Anul trecut erau in reparatie si pline de semafoare la care stateam f. mult iar starea drumurilor era ingrozitoare. ...
Destinatia Bacau se poate atinge prin alte 2 trasee nu doar mai scurte dar si mult mai bune; primul prin Cluj - Reghin - Toplita - Borsec - Tg.Neamt - Cristesti(E85) - Bacau iar al doilea Cluj - Tg.Mures - Pasul Bucin - Lacul Rosu - Bicaz - P.Neamt - Roman - Bacau.
Fiecare din cele doua are mici sincope, primul pe portiunea Reghin-Toplita, al doilea in Gheorghieni si putin in Cheile Bicazului.
Ambele sunt de preferat celui de care amintesti prin V. Dornei, chiar daca respectivul este un drum european.
Acolo in Pasul Tihuta pe unde spui ca ai fost anul trecut este aceeasi situatie de ani buni.
Cred ca al doilea este cel mai scurt daca Bacau este destinatia, unii il prefera primei variante pentru a ajunge din Oradea in Moldova; este si un peisaj superb in Pasul Bucin dar si cateva atractii pe traseu pe care chiar daca le stii de ani de zile tot merita un popas: Lacul Rosu, Cheile Bcazului, Bicaz - Baraj, si de ce nu, Izvorul Muntelui sau Manastirea Bistrita daca graba nu-i mare.
Sigur, este si varianta prin Pasul Oituz insa cred ca e ceva mai lunga si mai circulata.
Circulaţia pe DN 22C, Cernavodă - Basarabi, kilometrul 0+200 - kilometrul 3+955 se va închide în perioada 15.07.2008 - 17.07.2008, între orele 22.00 şi 04.00, anunţă un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, transmite NewsIn.
Potrivit instituţiei, închiderea circulaţiei are loc pentru executarea lucrărilor de reparaţii la pasajele de cale ferată.
În această perioadă, circulaţia vehiculelor rutiere se va desfăşura traseul Medgidia - Crucea (DJ 224) - Giurgeni - Slobozia (DN 2A) - Drajna (DN 21) - A2, precizează comunicatul amintit.
Am si eu o intrebare referitoare la variantele de drum DE => RO cu masina.
Am calculat cu Via Michelin.
A trebuit sa pun Zwischenstop la regensburg sau Passau pentru ca altfel nu-mi aparea varianta prin Austria.
Cred ca rutele prin Cehia si Slovacia sunt interesante doar pentru cei ce locuiesc in Ost sau in Nordul Germaniei
Prima varianta este mai scurta si mai ieftina pentru ca te conduce mai direct spre Romania. Ruta 1 a devenit interesanta mai ales decand au intrat aceste tari in zona Schengen.
Varianta 1:
DE - CZ - SL - HU - RO
Costuri: 140 Eur Durata: 12H53 KM: 1305
Varianta 2:
DE - AUS- HU - RO
Costuri: 152,85 Eur Durata: 14H15 KM: 1469
Varianta 2 este pentru mine cea mai cunoscuta chiar daca este mai ceva mai lunga. Interesant este ca diferenta nu este atat de mare mai ales daca eu scad iesirea din Regensburg 20 min 10 km.
Diferenta devine 154 km 12,85 Eur 1H.
Deci surprinzator ruta 2 prin Austria dureaza numai 1 ora mai mult.
Se pare ca pe ruta 2 poti rula mai repede.
Costurile nu sunt mult diferite si incep sa favorizez ruta 2 partial pentru ca imi este cunoscuta.
Am navigation in masina cu toate tarile instalate deci orice ruta este posibila numai ca voi da si acolo Zwischenstop ca sa nu incerce sa ma devieze pe unde crea el.
Voi cum ati calatorit prin Cehia si Slovacia? Cat costa vignetele pentru ambele tari si de unde se pot cumpara. Cam cat costa Diesel in aceste tari?
Poti plati cu CC la benzinarii? Nu as vrea sa le dau euro in mana si sa-mi faca nu stiu ce curs de schimb.
Eu de obicei alimentez in Germania in Austria (de 2 ori maybe) si sar peste Ungaria direct in Romania.
ai uitat sa spui din ce oras pleci
In printzip, se poate plati cu CC in cehia/slovacia, vigniette se pot lua (pentru cehia cel putin) de pe A17 inainte de iesire sau de la ADAC. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Stie cineva care e stárea drumurilor spre Ro, dupa ploile din ultimele zile ,pe traseul Munchen-Wien-Budapesta- Oradea-Cluj-Borsec-Tg. Neamt- Suceava? A condus cineva pe acest traseu recent? Vrem sa plecam sambata in RO si orice informatie ne-ar putea fi de ajutor! Va multumim!
Stie cineva care e stárea drumurilor spre Ro, dupa ploile din ultimele zile ,pe traseul Munchen-Wien-Budapesta- Oradea-Cluj-Borsec-Tg. Neamt- Suceava? A condus cineva pe acest traseu recent? Vrem sa plecam sambata in RO si orice informatie ne-ar putea fi de ajutor! Va multumim!
cu harta in mana, vedeti care e traseul si pe unde va intersectati cu zonele afectate, cursurile de apa...e de asteptat ca se circula greu mai ales pe Borsec-Tg. Neamt- Suceava...rute ocolitoare, utilaje, masini de interventii....dar pana sambata sigur se mai linistesc lucrurile
drum bun!
Cica se pot lua vigniette direct pe net cu MasterCard/Visa
ASTA chiar e o chestie inteligenta (mai ales ca vignieta ungureasca nu mai e vignieta ci doar chitanta). E un service fee de 100 Ft (<0.50 EUR) cred ca merita mai ales ca daca nu aveti Ft o sa pierdeti mult mai mult la curs.
Cine se ofera sa incerce; din pacate sint 2 riscuri:
1. sa va foloseasca la altceva cardul (asta n-ar fi problema daca aveti vreo banca ok sa puteti sa le dati peste nas)
2. sa va ia banii si sa nu va bage in sistem, lucru greu de prins in afara cazului in care va prinde politia
Oricum pare super-civilizat fata de varianta cu cautatul peco-ului care da vignieta (apropo unde se mai gasesc vigniete pe traseul cunoscut Nadlac->Budapesta, am forinti deci nu-i problema cu schimbul?).
Data inscrierii: Nov 02, 2004 Locatie: Erzgebirge, Judetu' Sachsen
Trimis: 07 08 2008, 9:19 Titlul subiectului:
Sunt niste chioscuri in Ungaria cum iesi din vama la Nadlac pe dreapta (nu ai cum sa le ratezi, scrie peste tot Matrica), dar mi se par cam gainari din punct de vedere al cursului de schimb...
Eu de regula cumpar de la o benzinarie Mol din Szeged, pe partea dreapta cum mergi spre Budapesta...
Poti lua de la ultima benzinarie din A vigniete de HU de la o ghereta a ACI (sau cum s-o chema adac-ul local). Dar e la suprapret (cea ma eficienta solutie fiind schimb in HU la casa de schimb si cerut dupa aia vignieta din Ft schimbati).
Oricum pentru mine era vorba de sensul celalalt. Sper ca drumul Nadlac-autostrada sa nu necesite vignieta (oricum o sa incerc sa iau imediat dupa/in granita desi nu am reusit niciodata sa o fac pina acum).
Data inscrierii: Nov 02, 2004 Locatie: Erzgebirge, Judetu' Sachsen
Trimis: 07 08 2008, 19:54 Titlul subiectului:
Pai io ce macanesc pe aci, domnu' itsyou?... ma bagasi pe ignore, sau am neamuri la Medias?... Tomnai de aia povesteam, locuri de unde poti lua vigniete pe traseul Nadlac-Szeged (taxa respectiva se plateste numai pentru autostrada, pe drum national nu ai nevoie de ea, lucru indicat si de toate indicatoarele catre autostrada...).
Sunt chioscuri imediat dupa vama maghiara pe dreapta (cel putin vreo 2-3), sau daca nu de la orice benzinarie de pe traseu, cea mai la indemana fiind MOL-ul din Szeged... A, si de la chioscurile din vama le poti cumpara la alegere, in euro, forinti sau lei, bineinteles la un curs neobrazat...
Cica se pot lua vigniette direct pe net cu MasterCard/Visa
am auzit ca le poti lua si de la ADAC? Sau?!
La ADAC pe site nu sunt pentru Ungaria.
Eu am luat de la autopalymatrica astia, ca am vazut pe mai multe situri nemtesti ca ar fi, cica, situl oficial pentru vignete in Ungaria. Azi plec spre tara...sa vad ce o sa iasa
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.