Trimis: 30 10 2008, 7:27 Titlul subiectului: Winterreifen 2008-202x
Intreb tot aici ca sa nu mai deschid inca un forum: de unde imi pot cumpara roti de iarna cat mai ieftin? Nu ma intereseaza sa fie neaparat noi.
Si tot legat de rotile de oarna, sunt obligatorii in Germania sau doar pentru siguranta noastra?
Data inscrierii: Mar 27, 2008 Locatie: Köln si etc
Trimis: 30 10 2008, 8:54 Titlul subiectului:
Nu stiu sa fie obligatoriu, dar daca esti "prins" de omuletii verzi pe zapada fara ele, primesti un avertsiment de 20 de euro..parca.. Plus ca daca provoci (doamne fere) vreun accident si nu ai roti de iarna, asigurarea poate sa refuze sa preia pagubele cauzate de tine. In caziu in care se stabileste ca ar fi fost indicat sa ai roti de iarna. Nu cred ca s-ar opune daca era soare si uscat chiar si in decembrie..
Eu am cumparat mereu de la www.reifen.com
Preturi bune, trimit foarte rapid (la mine a durat de fiecare data 2 zile) si platesti comod pe Rechnung. _________________ Neid ist die deutsche Form von Anerkennung.
Chiar asa. Si eu vroiam sa intreb detalii legate de rotile de iarna.
As vrea sa imi iau si eu un set pentru mai multa siguranta. Vreau sa imi iau un set de jante si cauciucuri. Cum ar fi mai convenabil. Nu vreau neapartat jante noi ci doar sa fie in stare buna.
Pontiax, cand zici ca ai cumparat de la raifen.com te referi numai la cauciucuri sau si la jante? Ce e aia sa platesti pe Rechnung?
Multzam!
Intreb tot aici ca sa nu mai deschid inca un forum: de unde imi pot cumpara roti de iarna cat mai ieftin? Nu ma intereseaza sa fie neaparat noi.
Eu anul asta am luat de la http://www.reifenhimmel.de/.
Au venit foarte repede, potzi plati prin Paypal deci marfa pleaca a doua zi de la ei fara sa mai astepte sa le intre banii in cont, transportul gratuit.
In fapt, m-am uitat in ADAC la rezultatele testelor, m-am hotarat pt. un model, am dat cu nu mai stiu ce preis maschine dupa produs si am cumparat unde-o fost mai ieftin.
Trimis: 30 10 2008, 10:00 Titlul subiectului:
Eu am cumparat doar cauciucuri de la ei, dar poti sa cumperi si roti complete (butonul Kompletträder)
Rechnung e factura. Adica iti vin rotile acasa pe DHL impreuna cu factura, care ai timp 2 saptamani sa o platesti.
Ptr Jante ieftine la pret incearca la ATU, au produse bune, si sunt foarte OK doar ptr a le molfaii un sezon umed/rece. Cred ca la faza asta este mai convenabil la ATU decat la Reifen.com, ei sunt buni la preturile de cauciucuri, si nu neaparat la roti complete.
Chestia cu Jantele de mana a 2-a e asa un fel de ruleta ruseasca, nu stii daca au vreo fisura sau vreo indoitura care nu o vezi cu ochiul liber, ca apoi sa te miri dupa ce ai montat jantele pe masina, ca iti bate volanul sau ca ai impresia ca urci scarile cu masina..Nu stii ce a facut fostul proprietar cu ele, daca a lovit o bordura mai dur?
Ideal este sa-ti iei un set de jante standard bunicele dar noi, un set de cauciucuri, si le ai cativa anisori daca circuli din Noiembrie pana prin Feb/Martie cu ele.. _________________ Neid ist die deutsche Form von Anerkennung.
Trimis: 30 10 2008, 10:09 Titlul subiectului:
@tavisor : eu nu-ti recomand sa iei cauciucuri All-weather (Allwetter-Reifen sau Ganzjahres-Reifen) eu am facut experiente foaarte proaste cu ele, vara nu-s de treaba iar iarna esti ca pe patine..CEl mai bine rotile de vara sa fie clar de vara si cele de iarna sa fie Winterreifen asa cum scrie la carte. Cele ptr tot anul sunt un compromis slab...
Link ATU: www.atu.de _________________ Neid ist die deutsche Form von Anerkennung.
Eu am fost foarte multumit de http://www.reifendirekt.de/
Poti sa le ceri sa ti le trimita direct la service - e mai comod.
Si stabilesti cu service-ul in ce zi sa vii sa-ti schimbe rotile.
Jante cred ca se merita sa cumperi direct cu rotile.
Altfel mai platesti la service de la 5 la 15EUR pentru pus roata pe janta, eventual datul uneia vechi de pe janta jos si aruncatul ei.
Eu am fost foarte multumit de http://www.reifendirekt.de/
Poti sa le ceri sa ti le trimita direct la service - e mai comod.
Si stabilesti cu service-ul in ce zi sa vii sa-ti schimbe rotile.
Jante cred ca se merita sa cumperi direct cu rotile.
Altfel mai platesti la service de la 5 la 15EUR pentru pus roata pe janta, eventual datul uneia vechi de pe janta jos si aruncatul ei.
Are dreptate ce spune Laurentiu, asa fac si eu de vreo 3-4 ani.
Numai bine,
Valentino _________________ Valentino (cumnatul lui cumnatul)
HAIAINOSTRI
@tavisor : eu nu-ti recomand sa iei cauciucuri All-weather (Allwetter-Reifen sau Ganzjahres-Reifen) eu am facut experiente foaarte proaste cu ele, vara nu-s de treaba iar iarna esti ca pe patine..CEl mai bine rotile de vara sa fie clar de vara si cele de iarna sa fie Winterreifen asa cum scrie la carte. Cele ptr tot anul sunt un compromis slab...
Sorry, nu observasem ca ai scris de jante.
Da, doar ca asa a venit incaltzata masina de la cine am cumparat-o asa ca deocamdata nu am investit in cauciucuri noi.
O sa ma duc la ATU sa imi cumpar jante si cauciucuri de iarna.
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 03 11 2008, 12:35 Titlul subiectului:
Intrebare: e posibil ca o masina care in DE avea permis DOAR 185/65R14 sa aiba permis in Romania si 195/60R15? Adica asa cum scrie acum pe brief-ul mic??? _________________ "Noi muncim la via asta de peste 2000 de ani!"
Eu n-am inteles nimic din intrebare De regula in DE masina are scrise cateva marimi in brieful mic si alte cateva in foaia anexata briefului mare (o primesti cand cumperi masina noua). In Romania probabil se folosesc informatiile "generale" referitor la marca x modelul y si se trec alte marimi acolo. In talonul mic ai trecute DOAR cele 185? nu e nimic la "observatii"?
Ex: Eu (DE) nu am trecute in talon dimensiunile cauciucurilor originale cu care a venit masina din fabrica! Ele apar doar in anexa aceea. Am trecut zilele trecute de primul TUV si am facut si o revizie pana acum si nu s-a "sesizat" nimeni.
Trimis: 03 11 2008, 12:56 Titlul subiectului:
Tot ce este scris in brieful mic (fahrzeugschein) este permis sa montezi pe masina. Asta inseamna ca rotile mai "mari" au fost trecute oficial in brieful mic, chiar daca ele nu au fost trecute in hartii din fabricare. Cu alte cuvinte, te duci la TÜV, aia constata daca rotile respective sunt ok ptr masina si iti face un brief mic nou la care se adauga marimea rotilor dorite. Deci, daca sunt trecute in "brieful mic", ai voie sa le montezi oficial pe masina.
Daca in brieful DE nu au fost trecute, inseamna ca fostul proprietar nu a dorit sa-si monteze roti de alte dimensiuni pe masina. Insa trebuie sa te gandesti ca acceptare noilor dimensiuni trebuie sa fie facuta de un TÜV ceva, adica nu te poti apuca sa montezi roti de alte dimensiuni doar "asa". Risti ca roata sa frece in aripa interioara, sa nu-ti corespunda vitezometrul, etc. Nu stiu cum se face asta in RO, pe ce baza accepta acolo si alte dimensiuni, sunt verificate undeva? Aici exista niste liste la TÜV care roata ptr care masina este acceptata, plus ca la roti exista un act care le insoteste care se numeste ABE ( Allgemeine Betriebs Erlaubniss) unde este specificat ptr ce tipuri de masini sunt gandite rotile respective. Iar acest ABE este un act oficial care arata ca rotile sunt OK ptr un anumit tip de masina, dar nu inseamna ca poti sa le montezi doar pe baza actului respectiv, trebuie sa-si dea "acceptul" si TÜV-ul..cel putin aici, in RO nu stiu cum este. Anumite piese (de ex un spoiler mic sau alte oglinzi) se pot monta si fara a fi trecute prin TÜV si fara a fi mentionate in Fahrzeugschein, insa in DE esti obligat sa porti acel ABE insotitor in masina, in cazul in care omuletii verzi vor sa-l vada. _________________ Neid ist die deutsche Form von Anerkennung.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.