hey,
am o intrebare. eu cu nevasta mea traim de 18 ani in germania. eu am cetatenia germana si cetatenia romina (ca nu am renuntat la ea), nevasta mea nu mai are cetatenia romina (cind a luat-o pe cea germana a trebuit sa renunte la ea)
am vrea sa adoptam un copil din romania - dupa cum am auzit peaicea nu se mai poate in nici un fel.
stie cineva mai multe?
ne bucuram pentru raspunsuri _________________ salutare ... DonRaymondo
Cred ca-i destul de dificil...
Am senzatia ca e vorba de o adoptie internationala, deoarece voi locuiti in Germania...
In cazul asta sunt destule limitari... probabil ca va mai amintiti de scandalurile adoptiilor internationale din anii `90 (desii erati deja in Germania, poate totusi ati mai auzit cate ceva...)...
Poate n-ar fi rau sa mergeti si sa intrebati un avocat. Fiind vorba de Romania aveti nevoie de cineva care stie dreptul romanesc... poate cu ocazia primei vizite in Romania...
Data inscrierii: Feb 18, 2005 Locatie: Mangalia (D)
Trimis: 03 11 2008, 8:39 Titlul subiectului:
AAlt a scris:
Cred ca-i destul de dificil...
Am senzatia ca e vorba de o adoptie internationala, deoarece voi locuiti in Germania...
In cazul asta sunt destule limitari... probabil ca va mai amintiti de scandalurile adoptiilor internationale din anii `90 (desii erati deja in Germania, poate totusi ati mai auzit cate ceva...)...
Poate n-ar fi rau sa mergeti si sa intrebati un avocat. Fiind vorba de Romania aveti nevoie de cineva care stie dreptul romanesc... poate cu ocazia primei vizite in Romania...
nu este vorba de adoptie internationala daca unul dinrte voi este cetatean roman cu domiciliul in RO (asta este ff important!!!)
asta este partea cea mai nasoala, unul dintre voi va trebui sa stea pe toata perioada adoptiei in Romania, la domiciliul declarat.
da-i pe google sa iti caute "legea adoptiei" si aici veti gasi aproape totul despre adoptiile din Ro.
pt mai multe lamuriri PM
o zi buna,
claudiu _________________ nici viitorul nu mai e ce-a fost!
Daca nu ma insel pentru a adopta un copil dien Romania va trebui sa demonstrati ca sunteti inruditi cu copilul. Dar cel mei bine ar fi sa aruncati o privire pe site-ul Oficiului Roman pentru Adoptii.
"B. Procedura adopţiei internaţionale Adopţia internaţională a copilului care are domiciliul în România poate fi încuviinţată numai în situaţia în care adoptatorul sau unul dintre soţii din familia adoptatoare care domiciliază în străinătate este bunicul copilului pentru care a fost încuviinţată deschiderea procedurii adopţiei interne.
Vezi art. 39 si Capitolul IV, sectiunile 1, 2, 3 din Legea nr. 273/2004 prvind regimul juridic al adopţiei ;"
Trimis: 05 11 2008, 8:08 Titlul subiectului:
Elle a scris:
De pe site-ul mentionat (www.adoptiiromania.ro):
"B. Procedura adopţiei internaţionale Adopţia internaţională a copilului care are domiciliul în România poate fi încuviinţată numai în situaţia în care adoptatorul sau unul dintre soţii din familia adoptatoare care domiciliază în străinătate este bunicul copilului pentru care a fost încuviinţată deschiderea procedurii adopţiei interne.
Vezi art. 39 si Capitolul IV, sectiunile 1, 2, 3 din Legea nr. 273/2004 prvind regimul juridic al adopţiei ;"
daca parintii adoptivi (sau cel putin unul din ei daca nu ma insel) au cetatenie romana si domiciliul stabil in Ro atunci adoptia nu este considerata ca fiind "internationala" si ce ai spus mai sus nu se aplica!
o zi buna,
daca parintii adoptivi (sau cel putin unul din ei daca nu ma insel) au cetatenie romana si domiciliul stabil in Ro atunci adoptia nu este considerata ca fiind "internationala" si ce ai spus mai sus nu se aplica!
o zi buna,
claudiu
Stai linistit si nu te mai agita, ca nu te-a contrazis nimeni
salutare,
mersi pt. raspunsuri.
se pare ca nu e prea usor. noi lucram amindoi, asa ca nu putem sa petrecem asa mult timp in ro.
dupa cite am auzit aici, din ungaria este ff usor _________________ salutare ... DonRaymondo
Trimis: 06 11 2008, 6:18 Titlul subiectului:
DonRaymondo a scris:
salutare,
mersi pt. raspunsuri.
se pare ca nu e prea usor. noi lucram amindoi, asa ca nu putem sa petrecem asa mult timp in ro.
dupa cite am auzit aici, din ungaria este ff usor
daca ai informatii mai multe despre cum sa adopti din Ungaria da-ne si noua de stire! poate mai sint si altii interesati...
o zi buna,
de ce?
odata ca aici este ff greu, si adoua ca daca tot adoptezi, macar sa faci cuiva bine, ma refer sa aibe norocul sa creasca si sa traiasca in ger
ok? _________________ salutare ... DonRaymondo
Pai io stiu ca si aici sunt o gramada de copii care o duc destul de greu. Ma rog, fiecare face cum crede.
Daca zici ca aici e ff greu sa adopti, m-am lamurit. Nu ma amestec. Era doar o curiozitate.
E ok sa vrei sa adopti, insa inainte sa te hotarashti dinc e tzara iei copilul, mai bine te preocupi sa afli cat mai multe despre familia din care acesta provine si de personalitatea parintilor (pe cat posibil). Incredibil cate trasaturi au origine genetica...de aceea zic ...
Trimis: 16 04 2009, 7:16 Titlul subiectului:
marie-jeanne a scris:
E ok sa vrei sa adopti, insa inainte sa te hotarashti dinc e tzara iei copilul, mai bine te preocupi sa afli cat mai multe despre familia din care acesta provine si de personalitatea parintilor (pe cat posibil). Incredibil cate trasaturi au origine genetica...de aceea zic ...
daca pleci cu ideile astea mai bine nu adopti niciodata!
daca vrei sa faci un bine FA-L si gata, asuma-ti riscurile dar bucura-te ca ai schimbat viata unui copil..asa cum e el cu trasaturi si personalitatea parintilor naturali...as fi vrut sa spun mai multe dar nu vreau sa degeneram...
o zi buna,
daca pleci cu ideile astea mai bine nu adopti niciodata!
daca vrei sa faci un bine FA-L si gata, asuma-ti riscurile dar bucura-te ca ai schimbat viata unui copil..asa cum e el cu trasaturi si personalitatea parintilor naturali...as fi vrut sa spun mai multe dar nu vreau sa degeneram...
o zi buna,
claudiu
Am dedus (cel putin din titlu) ca e vorba de ADOPTIE; si nu de ACTE CARITATIVE. In intelesul meu, adopta in primul rand cei care isi doresc un copil si nu il pot avea prin propriile forte. Deci criteriile de alegere sunt aici in primul rand sanatatea copilului, personalitatea, perspectiva de a fi un copil dezvoltat normal dpv al inteligentei native, deprinderi sociale etc. In al doilea rand as trece "facerea de bine".
Altfel stau lucrurile inc azul actelor caritative: ajuti in primul rand persoanele cele mai decazute,m incepi de jos...
Trimis: 17 04 2009, 19:07 Titlul subiectului:
Citat:
Am dedus (cel putin din titlu) ca e vorba de ADOPTIE; si nu de ACTE CARITATIVE. In intelesul meu, adopta in primul rand cei care isi doresc un copil si nu il pot avea prin propriile forte. Deci criteriile de alegere sunt aici in primul rand sanatatea copilului, personalitatea, perspectiva de a fi un copil dezvoltat normal dpv al inteligentei native, deprinderi sociale etc. In al doilea rand as trece "facerea de bine".
Altfel stau lucrurile inc azul actelor caritative: ajuti in primul rand persoanele cele mai decazute,m incepi de jos...
Sorry, dar eu asa vad lucrurile.
ADOPTIE inseamna deasemenea, cind ai un copil sau mai multi si vrei sa si adopti unul pt. a ajuta pe cineva si pe tine insuti/insati.
Iar pentru familiile care chiar nu pot avea copii, crede-ma ca nu conteaza mediul din care provine copilul - inteligenta si deprinderile sociale de care vorbesti nu au decit foarte putin comun cu genele, riscul asumat e minim!
avem pareri diferite, si incerc sa nu te mai contrazic deloc.
o zi buna,
Sorry, dar eu asa vad lucrurile.
ADOPTIE inseamna deasemenea, cind ai un copil sau mai multi si vrei sa si adopti unul pt. a ajuta pe cineva si pe tine insuti/insati.
Iar pentru familiile care chiar nu pot avea copii, crede-ma ca nu conteaza mediul din care provine copilul - inteligenta si deprinderile sociale de care vorbesti nu au decit foarte putin comun cu genele, riscul asumat e minim!
avem pareri diferite, si incerc sa nu te mai contrazic deloc.
o zi buna,
claudiu
@claudiu, prima parte a postarii tale nu se potriveste. cum adica, vrei sa ajuti un copil, si pe tine, insuti, desi ai deja copii? pe tine insuti, ca si parinte de mai multi copii...nu ai cum sa te ajuti. poate doar prin ideea ca mai am un copil...mai mananca cineva la masa mea...si povestea hainelor ramase mici o rezolv in familie cu o adoptie. ..ma ajuta, pe mine, parinte de 1-3 copii ca pot sa mai cresc unul...??? imi da o satisfacie de ce fel?
ce spui in a doua parte a mesajului...e trist! daca chiar nimic nu conteaza...pentru ele...doar un copil sa fie in familie, egal de unde....poate ca ar trebui sa se intrebe..de ce nu pot avea proprii copii.
of, credeam ca n-o sa scriu pe subiectul asta...dar ma risc...s-a intrebat cineva, v-ati intrebat de ce nu aveti copii? poate ca nu-i meritati! sau n-a venit timpul sa-i aveti. tre sa exageram, mergand pana la adoptie? DA! exista copii orfani...dar poate ca si-au ales soarta asta inaine ca ei sa se nasca... daca i-am adopta...nu stim daca-i ajutam prin asta sau daca le-am face un rau mult mai mare. la fel cum noi, cei care nu putem avea copii...fiecare nou (ne) nascut isi alege parintii si spera sa-si indeplineasaca misiunea...si promit ca n-o sa mai sciu pe subiectul asta!
succes tuturor in indeplinirea misiunii personale,
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.