- Un zbor Toronto-Otopeni via Frankfurt si retur cu LH
- 80 minute intarziere la decolarea de pe Otopeni, ceea ce a cauzat pierderea legaturii catre Toronto, ca urmare, 24 de ore intarziere, pentru ca a trebuit sa luam avionul de a doua zi
- se cunosc de asemenea prevederile Parlamentului European VERORDNUNG (EG) Nr. 261/2004 DES EUROPÄISCHEN PARLAMENTS UND DES RATES vom 11. Februar 2004 - vezi aici: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:046:0001:0007:DE:PDF
Conform ultimului paragraf: "Diese Verordnung ist in allen ihren Teilen verbindlich und gilt unmittelbar in jedem Mitgliedstaat"
In conditiile date, se pare ca sunt indreptatit sa cer despagubiri de 600 EUR de la onor firma LH, ceea ce am si facut. Problema este ca ei raspund laconic, prin reprezentantul lor din USA - care nu stie mare lucru - sa le trimit copii dupa chitante din care sa reiasa cheltuielile facute.
Se cere: in ce conditii pot scoate banii astia de la ei? Cum pot sa ii dau in judecata pentru nerespectarea prevederilor Parlamentului European? Pe cine as putea sesiza cu privire la incident? Cum pot publica toata tarasenia asta intr-un ziar de mare tiraj din DE?
Este considerata intarziere doar daca a zborul intarziat cel putin 2-4 ore...
Si pentru astfel de intarzieri se acorda doar sprijin... (vezi art 6 din Verordnung)
Acu`eu habar n-am cum e cand atunci din cauza unei intarzieri relativ mici se ajunge la o intarziere foarte mare...
Speculeaza pe latura asta... poate iese ceva!
Acu`eu habar n-am cum e cand atunci din cauza unei intarzieri relativ mici se ajunge la o intarziere foarte mare...
Speculeaza pe latura asta... poate iese ceva!
nu cred ca-i treaba lor cand vine urmatorul avion. poate numai daca ai luat biletul la pachet cu zborul urmator. _________________ _________
l-au strosit. saracu!
Biletul a fost luat la pachet pe ruta YYZ-FRA-OTP si retur.
Intarzierea nu a fost din vina mea ci din vina exclusiv LH.
Este adevarat ca intarzierea initiala a fost de 80 minute, insa asta a cauzat o intarziere de 24 de ore!
Culmea e ca cei de la LH, la niciuna dintre cele doua mesaje trimise nu au comentat, spunand ca nu am dreptate, insa sustin ca nu imi pot acorda despagubiri banesti. Nu contesta prevederile din Verordnung sus-mentionata, doar... le ignora.
La ei pe site, la drepturile pasagerului se confirma ca acestea sunt cele ce decurg din documentulsus-mentionat: "gemäß der EU - Verordnung 261/2004 ". Insa... au trunchiat documentulsi au facut abstractie de articolele ce prevad despagubiri banesti.
Intrebare: la ce for european se poate face o sesizare?
- Un zbor Toronto-Otopeni via Frankfurt si retur cu LH
- 80 minute intarziere la decolarea de pe Otopeni, ceea ce a cauzat pierderea legaturii catre Toronto, ca urmare, 24 de ore intarziere, pentru ca a trebuit sa luam avionul de a doua zi
Se cere: in ce conditii pot scoate banii astia de la ei? Cum pot sa ii dau in judecata pentru nerespectarea prevederilor Parlamentului European? Pe cine as putea sesiza cu privire la incident? Cum pot publica toata tarasenia asta intr-un ziar de mare tiraj din DE?
Multam fain pentru raspunsuri.
laur: sa inteleg ca ati dormit o noapte in FRA. De obicei, noaptea la hotel e oferita de compania aeriana. Ati beneficiat de asa ceva ? Daca da, cred ca sunt sanse mici sa obtineti o despagubire baneasca. Daca nu, poate sunt sanse...
Data inscrierii: May 15, 2008 Locatie: NRW-MK Germany
Trimis: 23 01 2009, 10:01 Titlul subiectului:
Daca LH le-a asigurat cazare+vaucere ptr cina, mic dejun etc, transport la/de la aeroport nu ai nici o sansa sa mai obtina ceva in plus. Compania s-a achitat de sarcini si s-a ocupat de ei pe timpul intarzierii. Doar asa cum a zis "cetateanul" cu hartii ce pot doveni alte cheltuieli/daune financiare. Am avut o situatie similara cu KLM insa au asigurat tot ce am zis mai sus.
Data inscrierii: May 13, 2003 Locatie: Cluj-Napoca (linga Jucu), Romania
Trimis: 23 01 2009, 10:39 Titlul subiectului:
tu platesti un serviciu, sa fi transportat de la a la b. in cadrul acestui serviciu, este stipulata ora de plecare si de sosire. legea ue spune ca poti cere daune materiale in cauza unor intirzieri mai mari de 4 sau 6 ore cred. (la bahn e la fel, bineinteles difera marja orara). normal ca linia aeriana te cazeaza si hranste si in final te duce la destinatie pe banii ei, dar asta e exclusiv daune.
ai dreptul la daune de la linia aeriana (in opinia ue) si in cazul in care intirzierea e din cauze care nu depind de linia aeriana (imbarcare refuzata, razboi, conditii meteo, etc). iata nu este de acord cu aceasta lege (exceptie facind refuzarea imbarcarii), deci legea se plaica cred doar in ue.
oricum, si iata stipuleaza regula celor 4-6 ore intirziere, din cite stiu.
mai mult, poti cere compensatii chiar in cazul in care tu ai ajuns la timp la destinatie, dar bagajul a intirziat. _________________ the joy of cesc
Daac cititi cu atentie documentul mentionat, veti intelege sa peste cazare si masa, compania aeriana are obligatia sa acorde despagubiri banesti.
In Art 7 se defineste clar care sunt pretentiile pasagerului in caz de intarziere iar in articolul 9 se specifica clar pretentiile la Betreuungsleistungen - hotel, etc.
Nu scrie nicaieri entweder/oder.
In plus, unul dintre bagaje a ajuns dupa trei zile!
Dupa cum am mentionat, LH nu a negat obligatia, doar o trece sub tacere. In cele doua e-mailuri de raspuns nu au contestat nicaieri ceea ce am solicitat - doar ca nu pot asigura despagubiri banesti.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.