Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Eugen
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: München
|
Trimis: 26 04 2010, 13:21 Titlul subiectului: Teilkasko |
|
|
As vrea sa-mi fac un teilkasko dar toate motoarele de vergleich ofera doar asigurarea obligatorie PLUS (teil)kasko. Mie nu-mi trebuie decit teilkasko-ul. Teoretic este independenta de asigurarea obligatorie dar nu le-am gasit decit la pachet.
Exista vreun motor de cautare NUMAI pt teilkasko?
Pot sa-mi schimb asiguratorul pt a avea teilkasko?
Un prieten e asigurat la DA Direkt si pt daune la sticlarie (parbriz, faruri) preiau ei costul integral, nu-ti mai cer selbstbeteiligung. Ma gindesc ca toti incearca sa se diferentieze de concurenta prin oferte mai deosebite. stie cineva vreun site care sa sintetizeze avantajele diferitor firme/contracte? |
|
Sus |
|
 |
lucianp

Data inscrierii: May 26, 2003 Locatie: D,München
|
Trimis: 26 04 2010, 13:37 Titlul subiectului: |
|
|
Inca nu am auzit pe cineva aici care sa aibe (teil)Kasko separat de asigurarea obligatorie. Solutia cea mai buna ar fi sa inchei pina la sfirsitul anului la firma unde ai asigurarea obligatorie si (teil) Kasko si abia dupa accea sa schimbi daca gasesti un asigurator care sa ofere conditii mai bune.
In general reparatiile la parbriz (in afara de schimbat) sint fara selbstbeteiligung daca ai (teil)kasko.
Lucian |
|
Sus |
|
 |
Eugen
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: München
|
Trimis: 26 04 2010, 13:47 Titlul subiectului: |
|
|
Cei de la DA Direkt preiau integral costul schimbarii parbrizului. |
|
Sus |
|
 |
lucianp

|
Trimis: 26 04 2010, 13:52 Titlul subiectului: |
|
|
Eugen a scris: | Cei de la DA Direkt preiau integral costul schimbarii parbrizului. |
Nici nu stiam ce noroc am! Ma tot codeam sa-mi schimb parbrizul tocmai din cauza selbsbeteiligung-ului, pt ca am un mic crater (in cimpul vizual). Deseara mai arunc un ochi pe contract si-i sun pe cei de la DA!
Lucian |
|
Sus |
|
 |
Thomas

Data inscrierii: Sep 12, 2002 Locatie: Göttingen/Germany
|
Trimis: 26 04 2010, 14:09 Titlul subiectului: |
|
|
În general: în Germania asigurarea Voll- sau Teilkasko nu se poate încheia separat de cea obligatorie.
Nu este corect. DA Direkt preia costul integral al reparatiilor de parbriz, asta în cazul în care nu este nevoie de schimbarea lui. Acest aspect este valabil pentru aproape toti asiguratorii.
Desigur, daca se încheie de la bun început asigurarea TK "ohne Selbstbeteiligung" (mai scumpa), atunci si schimbarea parbrizului este decontata integral. |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 26 04 2010, 20:43 Titlul subiectului: |
|
|
Daca nu ma insel concurenta la schimbat parbrize este super-agresiva, de-alde ATU (si altii) schimba parbrize pe gratis chiar daca ai Selbstbeteiligung (nu ma intrebati exact cum se poate scriptic, probabil ca dau vreun cash-back sau gutschein). |
|
Sus |
|
 |
Thomas

|
Trimis: 27 04 2010, 4:58 Titlul subiectului: |
|
|
Si aici este vorb de reparatia fisurilor si nu de schimbarea parbrizului. Si este un merit al asigurarii si nu a celor de la ATU.
Dar uite ca recalama agresiva functioneaza ...
Se aude la radio sau se vede afisul în trecere, si se imprima tag-uri în creier: "ATU, parbriz, gratis" |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

|
Trimis: 27 04 2010, 7:44 Titlul subiectului: |
|
|
Inclin sa cred ca este totusi un simbure de adevar in ce am auzit eu (dupa ce zice google la cautare dupa "auto windschutzscheibe 150 gutschein" - fara ghilimele). Ma rog, pentru cine se gindeste concret sa o faca nu costa nimic o intrebare la ATU sau la cine aveti in zona, s-ar putea sa aveti o supriza placuta. |
|
Sus |
|
 |
stefanluchian

Data inscrierii: Aug 13, 2002 Locatie: Germania
|
Trimis: 27 04 2010, 7:56 Titlul subiectului: |
|
|
itsme1234 a scris: | Inclin sa cred ca este totusi un simbure de adevar in ce am auzit eu (dupa ce zice google la cautare dupa "auto windschutzscheibe 150 gutschein" - fara ghilimele). Ma rog, pentru cine se gindeste concret sa o faca nu costa nimic o intrebare la ATU sau la cine aveti in zona, s-ar putea sa aveti o supriza placuta. |
Acu 2 ani la ATU era de fapt selbstbeteiligungul asiguratorului transformat in gutschein. Deci depindea de cuantumul la selbstbeteiligung. Asadar, am platit selbstbeteiligungul de 150 la asigurator si am primit gutscheinul la ATU. |
|
Sus |
|
 |
Thomas

|
Trimis: 29 04 2010, 6:51 Titlul subiectului: |
|
|
stefanluchian a scris: | itsme1234 a scris: | Inclin sa cred ca este totusi un simbure de adevar in ce am auzit eu (dupa ce zice google la cautare dupa "auto windschutzscheibe 150 gutschein" - fara ghilimele). Ma rog, pentru cine se gindeste concret sa o faca nu costa nimic o intrebare la ATU sau la cine aveti in zona, s-ar putea sa aveti o supriza placuta. |
Acu 2 ani la ATU era de fapt selbstbeteiligungul asiguratorului transformat in gutschein. Deci depindea de cuantumul la selbstbeteiligung. Asadar, am platit selbstbeteiligungul de 150 la asigurator si am primit gutscheinul la ATU. |
Da, pâna pe la sfârsitul lui 2007 s-a practicat, dar aceasta practica este ilegala, deoarece încalca legea concurentei asta si prin faptul ca îndeamna clientul sa-si însele asiguratorul ("Versicherungsbetrug"). Vezi si BGH Urteil I ZR 60/05 din 08.11.2007.
Orice asigurat are obligatia legala de a minimiza daunele platite de asigurare (VVG: "Schadensminderungspflicht"), deci ar trebui sa dea acel Gutschein mai departe catre asigurare. Daca nu o face se încadreaza la Versicherungsbetrug, adica o fapta penala  |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

|
Trimis: 09 09 2011, 12:26 Titlul subiectului: |
|
|
Datele problemei: am crapatura mica (sigur reparabila) din pacate in fata soferului deci teoretic trebuie parbriz schimbat.
Am Volkasko cu SB la TK de 150, de la Admiraldirekt cu Verkstattbindung.
Ei zic ca platesc parbrizul mai putin SB (OK).
Verkstatt-urile pe care le listeaza ei ca agreate sint ok (Carglass, etc) dar evident nu sint reprezentantele, probabil nu lucreaza cu piesele originale, etc.
Sint unii care chiar se lauda ca-ti platesc 75 EURO din SB.
Intrebarea de asigurari este: pot sa-i fortez sa-mi puna un parbriz original?
Intrebarea tehnica este: si-a mai pus cineva parbriz de "Erstausrüsterqualität", nu ma refer la parbriz in sine ca nu vreau sa tina 30 de ani cum se lauda astia la carglass dar am incalzire de-aia cu firicele prin parbriz si daca se vad firicelele alea cind bate lumina nu stiu cum s-ar putea sa trebuiasca sa vind masina... |
|
Sus |
|
 |
Stefan

Data inscrierii: Sep 04, 2002 Locatie: Schorndorf
|
Trimis: 11 09 2011, 22:51 Titlul subiectului: |
|
|
Carglass are un deal cu ADAC si daca ai asigurarea la ei (Teilkasko) atunci platesti doar juma' din Selbstbeteiligung. Nu e rau, am fost placut surprins cand am fost sa imi schimb parbrizul la ei. _________________ Blog |
|
Sus |
|
 |
lucianp

|
Trimis: 13 09 2011, 7:18 Titlul subiectului: |
|
|
itsme1234 a scris: |
Intrebarea de asigurari este: pot sa-i fortez sa-mi puna un parbriz original?
|
Pai depinde ce intelegi tu prin parbriz original: exista numai trei producatori de parbrize (Pilkington, Sekurit & Saint Gobain) de la care cumpara toti producatorii de masini, si la parbrizele livrate direct la producatori se mai pune si sigla firmei. Deci daca pui parbriz de la Carglass nu o sa ai si sigla de ex. de Ford pe parbriz. Eu am schimbat nu de mult parbrizul la un BMW tot la o firma specializata pt. ca la BMW nu il aveau pe lagar (livrabil in 2 luni!), si cei de la BMW mi-au confirmat ca nu exista decit un producator pt. acest tip de parbriz (SG).
Cit despre SB la Teilkasko, as citi mai atent ce scrie in conditiile de asigurare, din cite stiu eu asta cu preluarea SB sau SB/2 la schimbat parbrizele e f. aproape de Versicherungsbetrug....
Lucian |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

|
Trimis: 13 09 2011, 8:54 Titlul subiectului: |
|
|
Eu inteleg prin parbriz original unul care sa arate (literalmente) ca ala original, cel mai important in privinta firicelelor alea de dezaburire ca daca e o diferenta semnificativa in rau o sa ma urc pe pereti.
Cu asigurarea nu-mi fac mari probleme, au patru parteneri agreati la ei pe pagina ( http://admiraldirekt.de/de/Schadenfall/Glasbruch.jsp ) si la unul iti baga oferta din primul click ( http://www.ks-autoglaszentrum.de/?kat=admiraldirekt ) cu:
Citat: |
Ihre Vorteile als Kunde von AdmiralDirekt.de:
[...]
Sparen Sie 75,-- €: Beim Austausch Ihrer Frontscheibe erlassen wir Ihnen 75,-- € auf Ihre vereinbarte Selbstbeteiligung.
|
Daca e Betrug slabe sanse sa poata demonstra ca eu sint Betrugerul, oricum bine ca mi-ai atras atentia o sa fac niste capturi la paginile respective. |
|
Sus |
|
 |
lucianp

|
Trimis: 13 09 2011, 9:21 Titlul subiectului: |
|
|
itsme1234 a scris: |
Daca e Betrug slabe sanse sa poata demonstra ca eu sint Betrugerul, oricum bine ca mi-ai atras atentia o sa fac niste capturi la paginile respective. |
Aici cred ca e vorba de altceva: este o intelegere intre Carglass si asigurarea ta (Admiraldirekt)prin care platesti numai 75Euro SB la schimbatul parbrizului. Sint insa tot felul de firme dubioase care se ofera sa preia chiar integral SB-ul la schimbatul parbrizului...
Lucian |
|
Sus |
|
 |
|