Trimis: 01 11 2010, 18:33 Titlul subiectului: Scoala Romana de weekend in zona Stuttgart / Ulm / Augsburg
Buna la toti de pe forum,
Acum ceva timp ( a se citi ani ) citeam pe forum cateva mesaje sporadice / intrebari despre posibiliatea de a invata si in Romana.
Acum ne intereseaza si pe noi mai multe informatii despre acest subiect.
Concret, cautam in zona Stuttgart /Ulm / Augsburg (noi locuim in Ulm) o scoala de weekend unde copiii nostri (proaspat scolari, clasa 1 si a 2-a ) pot sa invete in limba Romana.
Stie cineva daca exista asa ceva in zona ?
Daca nu , ar fi ceva parinti interesati pentru o asemena actiune ?
Pentru a evita eventuale mesaje redundante, Consulatele din Stuttgart, Muenchen si Institutul Roman (din Berlin , parca) , inclusiv MAE - Departamentul pentru Romanii de ... au spus
"Ne pare rau, nu stim .... "
Pentru zona Stuttgart e, din ce stiu eu, doar scoala de duminica, organizata de parohia din Stuttgart.
Citat:
Dragii mei,
Duminica, 24 octombrie, reincep cursurile Scolii romanesti de pe langa biserica. Au trecut deja cativa ani de cand copiii dumneavoastra sunt invitati, de doua ori pe luna, sa participe la aceste cursuri. Multumim pe aceasta cale parintilor si elevilor care ne-au incurajat in aceasta initiativa.
Deoarece spatiul in care ne desfasuram activitatea este cam mic, am hotarat o alta repartizare a elevilor nostri. Astfel in prima si a treia duminica sunt asteptati copiii mari, peste 7 ani, la Scoala romaneasca. In a doua si a patra duminica sunt asteptati copiii mici, pana in 7 ani, la Gradinita romaneasca.
In speranta ca acest an va fi la fel de fructuos ca cel de anul trecut, va rugam sa ne sustineti in continuare si sa va trimiteti copiii la aceste cursuri unde elevii nu numai ca se exprima in romaneste, ci leaga si frumoase prietenii intre ei.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.