Trimis: 22 02 2011, 14:34 Titlul subiectului: Reintregirea familiei in cazul etnicilor germani.
Buna ziua, daca ma poate ajuta cineva cu niste informatii as fi recunoscator.
Sunt cetatean roman de origine germana,am in Germania 2 surori plecate din Romania ,care au cetatenia germana,acum as dori si eu sa plec prin reintregirea familiei . Am inteles ca nu mai este asa usor procesul si ca as putea intampina greutati. In Romania sunt pensionar.As putea avea probleme in decursul acestui proces?Stie cineva ce drepturi as avea in GERMANIA,in cazul in care sunt acceptat.Multumesc anticipat!
Data inscrierii: Feb 04, 2003 Locatie: Mainz, Germany
Trimis: 22 02 2011, 14:45 Titlul subiectului:
pe scurt: forget it.
sa te muti la surori nu se considera "Familienzusammenführung". Se aplica doar la casatoriti respectiv copii.
bineinteles, nu te poate impiedica nimeni sa te muti la surori, dar va trebui ca ele sa sa te intretina. _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Trimis: 22 02 2011, 15:16 Titlul subiectului: Reintregirea familiei in cazul etnicilor germani.
Chiar asa sa fie?!Sa nu mai existe nici o sansa?Una dintre surori a plecat la cealalta si nu a intretinut/o,mai am un prieten care tot la frate si mama s/a dus cu tot cu familie si iar nu i/au intretinut,ce/i drept asta s/a intamplat acum cativa ani. Merci de raspuns.
Trimis: 22 02 2011, 15:21 Titlul subiectului:
pensie nu o sa iei. tre' sa traiesti din pensia romaneasca si in cel mai bun caz, sa capeti harz4, adica la limita subzistentei. nu stiu in ce cazuri un strain la varsta de pensionare poate cere Leistungen dupa SGB II. dar asta-i varianta cea mai fericita.
trebuia sa pleci in '90 cu RU-Nummer. atunci capatai recunoastere ca (Spät)Aussiedler dupa BVFG §4, se recunosteau anii de munca din RO si se capata pensie (care din cate stiu a mai fost redusa pe parcurs).
amu momentul ala e consumat.
ai RU-Nummer? daca da, cand a fost eliberat? _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Trimis: 22 02 2011, 15:56 Titlul subiectului:
deci:
1. te poti muta cand vrei tu.
2. statul german nu-ti va plati nimic din pensie. venitul este pensia romaneasca.
3. daca ai peste 65 de ani este exclus harz IV
4. este posibil ajutor social dupa SGB XII minus cuantumul de pensie romaneasca in cadrul caruia va functiona si asigurarea medicala
in ce masura se vor aproba cele de sus pentru persoane fara contributii la sistemul de pensii german, fara a fi recunoscut ca Aussiedler dupa §4 BVFG, eu unul nu stiu. recomand consultarea unui avocat specializat in privinta asta. _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Trimis: 22 02 2011, 16:45 Titlul subiectului: Reintregirea familiei in cazul etnicilor germani.
Revin,scuze daca pun intrebari aiurea,dar chiar nu cunosc prea multe despre proces,cum adica ma pot muta cand vreau ?Pot sa inaintez din Germania actele?Am 64 de ani deci cam la limita.In noiembrie fac 65 ,stii cumva durata de procesare?Multumesc mult!
Macar ...incerc!
Trimis: 22 02 2011, 17:43 Titlul subiectului:
n-am de unde sa stiu. dar oricum e totuna. ALG2 sau mai bine zis harz4 capata cei cu varsta 16-65 de ani. in momentul in care ai implinit 65, oricum s-a dus si teoretic capeti ajutor social dupa SGB XII, care-i in principiu acelasi lucru, numa din alt buget.
mai degraba clarifica cu un avocat daca ai vreun drept la Sozialleistungen de vreun fel, asta-i mult mai important. _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Poti veni oricind doresti, insa inainte trebuie depusa o cerere(cica formala spun ei) inca din tara spre aprobare de acceptare la: ->Bundesverwaltungsamt.
Mai multe informatii si cum decurge totul inainte si dupa emigrare poti citi AICI
Trimis: 22 02 2011, 20:17 Titlul subiectului: Re: Reintregirea familiei in cazul etnicilor germani.
delphi a scris:
Pun accent pe etnie,adica sunt sas!
dead-cat a scris:
deoarece NU este Spätaussiedler
... da´ atunci ce e, daca e sas??? _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Trimis: 22 02 2011, 20:24 Titlul subiectului: Re: Reintregirea familiei in cazul etnicilor germani.
LAUR a scris:
delphi a scris:
dead-cat a scris:
... da´ atunci ce e, daca e sas???
...mda, e Stichtag-ul ala cu 31 decembrie 1992 !
Trebuiau sa bage un zavor ... sunt 4 mil.(!) care totusi au venit ... _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Trimis: 22 02 2011, 21:16 Titlul subiectului: Re: Reintregirea familiei in cazul etnicilor germani.
LAUR a scris:
delphi a scris:
dead-cat a scris:
... da´ atunci ce e, daca e sas???
pana una-alta e cetatean roman de origine germana.
omule, tu stii ce-i aia Spätaussiedler?
Spätaussiedler e unu, care-i recunoscut ca atare, dupa §4 BFVG.
prequisit pentru asta e un RU-Nummer. nema RU-Nummer, nema Spätaussiedler.
faptul ca e sas, svab, landler zipser sau io stiu ce, e complet irrelevant pentru statutul de "Aussiedler/Spätaussiedler", atata timp cat n-a fost clasificat ca atare printr-o procedura de recunoastere de catre vreo Behörde a statului (german).
Citat:
mda, e Stichtag-ul ala cu 31 decembrie 1992 !
Trebuiau sa bage un zavor ... sunt 4 mil.(!) care totusi au venit ...
nu. "Stichtagul" ala face diferenta dintre Aussiedler si Spätaussiedler. relevanta e data in care a fost emis asa-zis-ul RU-Nummer (in cazul celor ce vin din Romania).
RU-Nummer se emite (emitea?) in urma unei verificari preliminare la Köln, a cererii unui presupus etnic german, cerere care trebuie inainta in tara de bastina. dupa emitarea acelui RU-Nummer, applicantul in cauza putea sa vina in germania si sa purceada la procedura propriu-zisa de recunoastere, la fata locului. daca ar fi avut un RU-Nummer emis, sa zicem in 1990, ar putea aplica (si primi) fara probleme prea mari statusul de Aussiedler (si nu Spätaussiedler).
@delphi
contacteaza-l pe omul asta:
http://www.bernd.fabritius.de/ _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Trimis: 23 02 2011, 19:39 Titlul subiectului: Re: Reintregirea familiei in cazul etnicilor germani.
@Delphi, ce ti-am scris eu mai sus este exact ce ai de facut si corect!
Din tara de bastina(in cazul tau Romania) trebuie sa depui o cerere cu actele necesare la:
Dupa ce se aproba asta si primesti un AUFNAHMEBESCHEID poti veni in Germania.
Daca depui din Germania actele, se ingreuneaza treaba insa ...
Numai ca, contingentul a fost redus la 100.000 de persoane pe an.
Tine-ma la curent cum decurg treburile
Salutari si bafta _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img]
Trimis: 23 02 2011, 21:47 Titlul subiectului:
is curios cum o sa demonstreze, ca dupa 1 ianuarie 1993 a fost persecutat in Romania pe baza apartenentei etnice.
pentru ca fix asta va trebui s-o faca casa sa fie recunoscut ca "Spätaussiedler". _________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.