Trimis: 15 04 2011, 7:50 Titlul subiectului: Review - Salariu
Buna,
In ultimii 8 ani nu am avut parte de nici un Mitarbeitergespräch sau asa ceva.Acuma noul sef vrea sa faca un fel de review.Si pe foaia cu intrebari scrie si despre Gehalt.Ultima mea modificare a salariului a fost in 2007 si atunci de fapt n-a fost o modificare decat faptul ca un Bonus anual a fost trecut in salariul anual.Intrebarea mea este:
Ce procent se obisnuieste sa se ceara ca marire de salariu intr-o firma care are rezultate pozitive bineinteles.Nu am nici o idee si poate la unii dintre voi e ceva mai des decat la mine.
Mersi.
Buna,
In ultimii 8 ani nu am avut parte de nici un Mitarbeitergespräch sau asa ceva.Acuma noul sef vrea sa faca un fel de review.Si pe foaia cu intrebari scrie si despre Gehalt.Ultima mea modificare a salariului a fost in 2007 si atunci de fapt n-a fost o modificare decat faptul ca un Bonus anual a fost trecut in salariul anual.Intrebarea mea este:
Ce procent se obisnuieste sa se ceara ca marire de salariu intr-o firma care are rezultate pozitive bineinteles.Nu am nici o idee si poate la unii dintre voi e ceva mai des decat la mine.
Mersi.
Nu exista obisnuinta in acest caz. Depinde de foarte multi factori, printre cei importanti numarandu-se si abilitatea fiecarei parti de a negocia - constructiv.
Sa inteleg ca in afara de acea "modificare" a salariului din anul 2007 nu ti-a crescut salariul deloc in ultimii 8 ani?
In acest caz (dar si in cazul in care ultima crestere a fost in anul 2007) poti incerca sa sugerezi faptul ca in ultimii X ani inflatia cumulata a fost de Y%.
Spre ex., conform Statistisches Bundesamt inflatia cumulata pe ultimii 8 ani a fost de ca. 14%. Deci in medie, la acelasi salariu tu ai in prezent o putere de cumparare cu cel putin 14% scazuta. La asta se adauga si pierderile pe care se poate sa le fi suferit cu ocazia ridicarii Beitragsbemessungsgränze pentru Kranken- und Renteversicherung (daca e cazul).
Dupa care sa intrebi daca dupa parera sefului tau productivitatea ta in cadrul firmei a scazut cu x% in ultimii Y% asa incat sa meriti scaderea salariului.
Stiu, negocierile nu sunt o materie usoara, insa, in general, cine nu negociaza nu primeste mai mult ...
Depinde de context. Eu cer in fiecare an marire de salariu, asta e principiu' la mine. Si pana de curand am si obtzinut regulat. Cand sefu' cracnea, aduceam vorba despre o eventuala plecare din firma.
Ei bine, asta a mers cata vreme pe piatza gaseam greu oameni, o fost asa ani de-a randu'.
Vara trecuta o schimbat firma politica de angajari, o relaxat conditziile puse si o gasit foarte rapid 4 oameni noi: doi din Camerun, unul din Republica Moldova, unul din China. Baietzi ok, doar ca la pretz de dumping.
Acuma in februarie la Mitarbeitergespräch mi-o ras sefu' in fatza cand i-am zis ca vreau mai multzi bani, o zis ca nu gasesc usor conditziile actuale si pe-atatzia bani in alta parte. Omu' are dreptate.
La fel au patzit si ceilaltzi veterani. Consecintza, pufanii au in ultima vreme o viatza extrem de grea in firma. Eu nu-s prea rau in ceru' gurii, da' nici nu manifest compasiune. Cine sparge piatza, nu' tre' sa se mire cand i se sparge fatza!
Deci: uita-te in jur la situatzia pietzii si daca esti pe val incearca sa scotzi maximu' din context, vremurile bune nu dureaza o vesnicie; daca esti sub, stai la cutie si asteapta sa vina urmatorul val. Daca in vremurile bune ai plusat cum trebuie, in timpuri critice ai un pic de spatziu de manevra chiar daca inflatzia itzi manca din paine.
Mersi de info.Si daca tot sunt aici stiti unde pot verifica cam care e salariul in bransa?Pe google vad mai multe informatii si nu stiu care-s reale.
mersi
Cauta pe monster.de, ei fac de obicei analize statistice legate de salarii. Dar pot pune pariu ca daca-l vei aduce ca argument in discutia cu seful , va raspunde ca sunt putin exagerate statisticile astea.
Mersi de info.Si daca tot sunt aici stiti unde pot verifica cam care e salariul in bransa?Pe google vad mai multe informatii si nu stiu care-s reale.
mersi
Trimis: 16 04 2011, 9:55 Titlul subiectului: salariu internship?
Buna tutror,
Stiti cumva ce salariu poate avea un absolvent de urbanism pentru un internship de 1 an intr-o companie din Germania in domeniul de urbanism/arhitectura/planificare de transport/mediu? Multumesc frumos.
mersi
Dupa ce as stabili nivelul salarial actual corespunzator experientei, as merge la cateva interviuri.
Sunt mai mutle aspecte de considerat:
- poti cere salariul maxim din bransa si vezi ce ti se ofera
- iti vei exersa arta negocierii
- daca ai primit niste oferte concrete, vei purta discutia cu seful actual de pe pozitie de forta (fie si numai psihologic, fara sa-i pui ofertele respective pe masa)
Cum a zis si tibib, cand esti pe val e bine sa profiti, pentru ca asta nu tine o vesnicie iar ceilalti nu vor fi la fel de culanti cand le vine randul. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
mersi
Dupa ce as stabili nivelul salarial actual corespunzator experientei, as merge la cateva interviuri.
Sunt mai mutle aspecte de considerat:
- poti cere salariul maxim din bransa si vezi ce ti se ofera
- iti vei exersa arta negocierii
- daca ai primit niste oferte concrete, vei purta discutia cu seful actual de pe pozitie de forta (fie si numai psihologic, fara sa-i pui ofertele respective pe masa)
Cum a zis si tibib, cand esti pe val e bine sa profiti, pentru ca asta nu tine o vesnicie iar ceilalti nu vor fi la fel de culanti cand le vine randul.
Apropo de negociere poate este cineva care lucreaza in HR :
1) ce procente se pot negocia atunci cand ceri marire de salariu
2) Ce procente se pot negocia atunci cand aplici la un job nou (marja , minim 0 presupun pana la cat ; procente este mai semnificativ.
In general, salariul de la firma precendenta e confidential si n-ar trebui sa-l priveasca pe noul angajator.
Cu alte cuvinte, la schimbarea angajatorului e bine sa te orientezi dupa salariul din bransa si sa adaugi ceva in plus daca esti bun negociator (CV retusat sa se potriveasca, etc) _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
In general, salariul de la firma precendenta e confidential si n-ar trebui sa-l priveasca pe noul angajator.
Cu alte cuvinte, la schimbarea angajatorului e bine sa te orientezi dupa salariul din bransa si sa adaugi ceva in plus daca esti bun negociator (CV retusat sa se potriveasca, etc)
Nu am fost destul de clar. Ma refer atunci cand te duci la o alta firma si ei iti ofera un slariu. Cat se poate negocia in general; bineinteles ca ei nu stiu cat ai avut inainte, dar ideea e ca atunci cand te muti la alta firma exista niste principii in care se poate sa mai tragi ceva in plus atunci cand ti se ofera un salariu.
Probabil ca si eu am fost cam sintetic.
Nu cred ca aduce ceva o justificare de genul "am avut EUR k/an, vreau acum k+10%. E de mai mare efect sa afli ce salarii se ofera prin bransa si, daca esti sub, sa storci cat se poate de mult de la noul angajator.
Personal, bazat pe experienta (de viata), n-as pleca fara +15%.
Daca esti mult peste medie, e mai bine sa nu schimbi angajatorul insa nu strica sa sondezi piata fie si pentru a-ti face mana _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Data inscrierii: Aug 05, 2008 Locatie: Back to FFM...
Trimis: 16 05 2011, 8:19 Titlul subiectului:
Scenariul cel mai beton este sa ti se ofere mai mult decat ai cerut tu Negocierea si saltul tau financiar depinde si de cat de beton este CV-ul, anii de experienta in domeniu, etc...Inca un punct de care ai putea sa profiti este daca te cauta ei pe tine (headhunter sau HR) sau aplici tu la un job la ei. Daca te cauta ei pe tine, iti poti permite sa fii putin mai curajos si pe pozitie la negocieri decat invers.
bine bine dar asta +15% tine de multe chestii...uite de exemplu daca castigi vreo xx.xxx pe an intr-un orasel mai mik si primesti oferta in Munchen (ditamai metropola)...astia 15% sunt un mizilic...numai daca ma uit cu cat ar creste chiria deja trec de 15%....
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
Trimis: 18 05 2011, 13:17 Titlul subiectului:
GigiT a scris:
bine bine dar asta +15% tine de multe chestii...uite de exemplu daca castigi vreo xx.xxx pe an intr-un orasel mai mik si primesti oferta in Munchen (ditamai metropola)...astia 15% sunt un mizilic...numai daca ma uit cu cat ar creste chiria deja trec de 15%....
hartz-4 se calculeaza in functie de chirie, salariul in ditamai metropola e in functie de cerere si oferta (sa aduca unu bun intr-un sat, trebuie sa fie un job nemaipomenit)
Trimis: 18 05 2011, 13:19 Titlul subiectului:
GigiT a scris:
hartz-4 se calculeaza in functie de chirie, salariul in ditamai metropola e in functie de cerere si oferta (sa aduca unu bun intr-un sat, trebuie sa fie un job nemaipomenit)
ce e "hartz-4" ? nu neaparat sat...dau un exemplu un apartament frumos central in Regensburg (asta nu e sat !) il iei maxim cu 1000 (pe la 100 mp)....pe cand in München...daca vrei aceleasi conditii de trai decartezi de la 1800 in sus....
bineinteles ca asta nu e regula de oferit salar...eu doar raspundunde-am cuiva care spunea ca s-ar gandi sa se mute pentru +15%....ei bine poate nu e convenabil "doar" atat in fiecare caz....
Trimis: 18 05 2011, 14:53 Titlul subiectului:
GigiT a scris:
ce e "hartz-4" ? nu neaparat sat...dau un exemplu un apartament frumos central in Regensburg (asta nu e sat !) il iei maxim cu 1000 (pe la 100 mp)....pe cand in München...daca vrei aceleasi conditii de trai decartezi de la 1800 in sus....
bineinteles ca asta nu e regula de oferit salar...eu doar raspundunde-am cuiva care spunea ca s-ar gandi sa se mute pentru +15%....ei bine poate nu e convenabil "doar" atat in fiecare caz....
tu esti in germania?
hartz-IV =ajutor social/ somaj minim, detalii google translate
in rest, da, x% , povesti, eu as pleca si la -25% , daca as face ce-mi place , degustat vinuri, criticat filme, samd
Data inscrierii: Sep 25, 2002 Locatie: Germany, Wiesn
Trimis: 18 05 2011, 15:34 Titlul subiectului:
Cel mai bine este sa cauti o oferta la alta firma, chit ca nu vrei sa te muti, un nou contract il va impulsiona pe sef. Asta s-a intamplat la mine, am avut noul contract in mana si m-am dus cu el la sef, care a zis ca imi da la fel cat imi ofera noua firma. Eram pe punctul sa acccept, dar cei de la noua firma au mai plusat ceva, si au mai acceptat cateva clauze dar m-au pus sa trimit fax cu Kündigung pe loc . Si pana la urma m-am mutat.
Oricum cel mai mare salt salarial il faci schimband angajatorul cred eu.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.