Trimis: 13 10 2011, 16:10 Titlul subiectului: gradinita in germania
buna
sunt noua pe forum
in cat timp as putea sa imi inscriu copilul la gradinita in germania daca eu as veni la munca?
copilul are 5 ani spre 6
va multumesc
Data inscrierii: Jul 30, 2002 Locatie: momentarily lapse of reason
Trimis: 14 10 2011, 8:03 Titlul subiectului:
apasa cu mouseul mai sus pe "Forum", apoi click "Cautare", scrie "gradinita" in campul "Cauta dupa cuvintele cheie" si apoi in josul formularului, iar click "Cautare".
vei gasi o multime de discutii mai vechi, dar care contin informatii ce sigur sunt inca actuale.
info pe scurt: depinde de unde vei locui. in localitatea respectiva pot sa fie inca locuri libere la gradinita sau nu. de ce mai multe ori NU. poti sa astepti intre 6 luni si 3 ani.
deci trebuie sa te informezi in functie de situatia ta concreta (localitate, varsta copil, venit..etc)
in germania copiii la 6 ani merg la scoala in clasa I, nu la gradinita _________________ Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
in germania copiii la 6 ani merg la scoala in clasa I, nu la gradinita
depinde. Daca nu stie germana, va face un an de gradinita, si doar dupa aceea la scoala (am avut caz concret la gradinita unde merge fetita mea).
si dupa cat timp poate copilul sa inceapa gradinita sau scoala?suntem veniti de o saptamana,trebuie sa astept pana imi ies ceva acte sa poate incepe copilul?iar alocatia dupa cat timp o primesc?trebuie sa fiu inregistrata undeva ?si doar apoi se incepe gradinita,primirea alocatiei etc
multumesc
depinde. Daca nu stie germana, va face un an de gradinita, si doar dupa aceea la scoala (am avut caz concret la gradinita unde merge fetita mea).
si dupa cat timp poate copilul sa inceapa gradinita sau scoala?suntem veniti de o saptamana,trebuie sa astept pana imi ies ceva acte sa poate incepe copilul?iar alocatia dupa cat timp o primesc?trebuie sa fiu inregistrata undeva ?si doar apoi se incepe gradinita,primirea alocatiei etc
multumesc
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Stuttgart, Germany
Trimis: 26 10 2011, 6:59 Titlul subiectului:
annelise a scris:
AdrianaIobb a scris:
dva a scris:
multumesc
in primul si in primul rand trebuie sa te anunti/inregistrezi la primarie. Iar acolo primesti toate informatiile de care ai nevoie, sau daca ei nu le pot/stiu da te directioneaza acolo unde le poti primi.
regulile sunt in De destul de diferite de la land la land, si de multe ori si in cadrul landului de la zona la zona. Asa ca cel mai bine primesti info exacte din locul in care locuiesti.
Alocatia este 185 de euro pe luna.
Daca primeste si in Romania, i se va scadea ce primeste acolo.
Acum in functie de zona unde sunteti, apartineti de o Familienkasse, care s-ar putea sa va ceara mai multe sau mai putine acte.
Noi am trimis cererea(aici trebuie putina atentie ce formular completezi ca sunt mai multe), anmeldungul, CN si o hartie completata de angajator.
Legat de gradi, presupun ca se poate duce oricand si cu cat mai repede cu atat mai bine, pentru ca invata limba.
Cu gasirea de locuri libere la o gradinita buna ne-a fost mai greu.....
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.