Trimis: 28 10 2014, 19:39 Titlul subiectului: Alegeri prezidentiale 2014
Lista sectiilor de votare din Germania pentru primul tur al alegerilor din 2 noiembrie 2014
BERLIN
Ambasada României
Dorotheenstrasse 62-66, 10117 Berlin
BONN
Consulatul General al României
Legionsweg nr. 14, 53117 Bonn
MÜNCHEN
Consulatul General al României
Richard Strauss Str. 149, 81679, München
HAMBURG
(Consulatul onorific al Romaniei la Hamburg)
Herrengraben 1, 20459 Hamburg
STUTTGART
(Consulatul Onorific al României la Stuttgart)
(Cladirea L-Bank), Schellingstr. 9, 70174, Stuttgart _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
Ultima modificare efectuata de catre The_messenger la 23 12 2020, 22:35, modificat de 1 data in total
Nu imi este foarte clar daca posesorii de pasaport cu CRDS pot sa voteze in alta tara decit cea in care au rezidenta. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Trebuie sa se poata, exista tari (chiar si EU, din cite vad cel putin Estonia) unde nu poti vota deloc, ce faci daca esti rezident acolo, n-ai voie sa votezi (deloc)?
Important e ceea ce stipuleaza legea, nu ceea ce "ar trebui".
Din ceea ce tin minte, la parlamentarele din 2012 nu se putea vota decit in tara de resedinta. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Nu imi este foarte clar daca posesorii de pasaport cu CRDS pot sa voteze in alta tara decit cea in care au rezidenta.
Voi incerca eu miine la Haga in ambasada cu pasaport RO cu domiciliul in Germania, ce sa fac pacatele mele...daca m-am mutat intre timp si totusi pasaportul e inca valabil ?
Tineti-mi pumnii,
Nico
ce animat e consulatul din Hamburg... si nici nu miroase macar a mici.
cred ca in curand ar trebui organizate sectii de votare pe cartier in orasele mari din Germania.
Dimineata pana pe la ora 9:00, cand am fost noi, a fost destul de liniste,pe la 9:30 au inceput sa apara tot mai multi. Iar de la pranz ..... dezastru! _________________ cool baby.
Nu imi este foarte clar daca posesorii de pasaport cu CRDS pot sa voteze in alta tara decit cea in care au rezidenta.
Voi incerca eu miine la Haga in ambasada cu pasaport RO cu domiciliul in Germania, ce sa fac pacatele mele...daca m-am mutat intre timp si totusi pasaportul e inca valabil ?
Tineti-mi pumnii,
Nico
Gata, dupa 1,5 ore de stat la coada, s-a putu fara probleme, pasaport ro cu domiciliul in Germania, actual din cauza scirbiciului in Olanda. Multi tineri, veseli, entuziasti...inca mai pastrez speranta ca se schimba ceva acolo, departe, acasa, nu pentru mine, dar pentru cei care traiesc acolo,
Nico
Pentru cei care ati stat la cozi si poate nu ati reusit sa votati:
(copy paste de pe FB dar va prindeti voi)
A inceput batalia formularelor. Cineva ma roaga sa il sharuiesc si pe acesta. El poate fi depus la sediul misiunii diplomatice sau consulare din tara de rezidenta. Efectul ar fi obligarea organelor penale (parchetul general) sa stabileasca daca impiedicarea exercitarii dreptului de vot s-a facut cu vinovatie (culpa sau intentie)
Domnule Procuror general,
Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință) în calitate de persoană vătămată,
În baza art. 289 C. proc. pen., formulez
PLÂNGERE PENALĂ
Pentru savârșirea infractiunilor de
1. Abuz in serviciu – prevazuta de Art. 297 Cod Penal
2. Împiedicarea exercitării drepturilor electorale – prevazuta de Art. 385 Cod Penal
IMPOTRIVA funcționarilor statului român care aveau în sarcină organizarea de sectii de votare in strainatate corespunzătoare cu numarul de cetateni cu drept de vot aflati în strainatate, precum si cu zonele in care acestia isi au resedinta, astfel incat sa nu le fie impiedicata exercitarea drepturilor electorale.
pentru următoarele considerente:
În fapt, în data de 02.11.2014, aflandu-ma la secția de votare nr. ___ din cadrul _____________ din localitatea ________, țara ___________________ am constatat faptul ca numărul de [urne/ sectii de votare/ stampile] este mult sub numărul de cetateni cu drept de vot prezenti la secția de votare sus-mentionata
Dovada plângerii o fac cu următoarele mijloace de probă:
• Foto cu cozile la secția de votare
• nume de martori,
• alte dovezi dacă mai sunt
În drept, invoc dispozițiile art. 297 și 385 Cod Penal
Mă constitui parte civilă în procesul penal cu suma de ______ EURO, reprezentând cheltuielile efectuate de mine pentru a ajunge la secția de votare şi/sau morale în cuantum de _____ (dacă este cazul).
Data, Semnătura,
Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție _________________ http://flickr.com/tavisor
...
În fapt, în data de 02.11.2014, aflandu-ma la secția de votare nr. ___ din cadrul _____________ din localitatea ________, țara ___________________ am constatat faptul ca numărul de [urne/ sectii de votare/ stampile] este mult sub numărul de cetateni cu drept de vot prezenti la secția de votare sus-mentionata
Dovada plângerii o fac cu următoarele mijloace de probă:
• Foto cu cozile la secția de votare
• nume de martori,
• alte dovezi dacă mai sunt
...
Plangeri penale, cine are de facut sa faca.
Dar modelul de mai sus este umoristic, nu cred sa functioneze la "cremenal".
E normal ca numarul de stampile si urne sa fie mult sub numarul de votanti, asta nu constituie motiv de plangere. La fel cum o poza cu o coada nu e motiv de plangere penala....
Plangeri penale, cine are de facut sa faca.
Dar modelul de mai sus este umoristic, nu cred sa functioneze la "cremenal".
E normal ca numarul de stampile si urne sa fie mult sub numarul de votanti, asta nu constituie motiv de plangere. La fel cum o poza cu o coada nu e motiv de plangere penala....
MC, pana la urma conteaza cum suna? Si eu am luat acest model de la Moise Guran, tipul care face o emisiune de business pe TVR. E un tip destul de impartial.
Cred ca e important sa se faca plangeri penale pentru ca acestea nu pot ramane nesolutionate. Plus ca toata Europa vuieste ca a fost bataie de joc fata de cei din diaspora... _________________ http://flickr.com/tavisor
Am stat mult si m-am gandit daca sa postez mesajul acesta sau nu.
*** ATENTIE!!! Acest mesaj se adreseaza doar persoanelor in varsta de peste 18 ani!!! ***
Am ales sa postez doar partial din respect pentru cei care citesc aici. Dar daca doriti sa vedeti cat de abjecta este societatea pe care am lasat-o in urma, cum marlania, lipsa de respect (putin spus) si limbajul de Ferentari sunt ridicate la rangul de jurnalism, va invit sa cautati pe net blogul lui Bogdan Stoica, care se prezinta drept "ploiestean, jurnalist, blogger" si sa cititi blogul din 31 octombrie publicat sub titlul "Doamna Udrea, pe bune..."
Am citit dimineata in fuga stirile, cum bataia de joc de la sectiile de votare din strainatate a intrecut orice limita a bunului simt, cum seful jandarmilor din Paris a spus ca Romania este si asa o pubela iar noi romanii nu suntem buni decat de creat probleme, samd
Iar domnul inca prim-ministru Ponta ne informeaza ca nu este exclusa o noua suspendare a lui Basescu pana la incheierea mandatului. Si ca se stie cum la agelerile anterioare s-a fraudat masiv in strainatate iar acum s-au luat masuri ca sa nu se mai repete frauda! (adica, las'ca va impiedicam sa votati, ca stim noi cu cine veti vota!)
Mandru ca sunt roman? Imi vine sa imi bag capul in nisip ca strutzul de rusine ca sunt roman!
Cand depui o plangere penala conteaza cum suna.
Plangerea penala nu e o gluma, trebuie formulata precis si in termenii corecti.
Pe FB, pe de alta parte, sigur ca nu are importanta.
MC ... cel putin am dat o idee si in acel text apar articolele din codul penal la care se poate face referire. Daca esti in domeniu, sau daca vrei sa o formulezi mai bine o sa ajute lumea.
MC ... cel putin am dat o idee si in acel text apar articolele din codul penal la care se poate face referire. Daca esti in domeniu, sau daca vrei sa o formulezi mai bine o sa ajute lumea.
In rest, nu stiu ce sa zic.
Nu te-am acuzat de rele intentii....
Dar in fapt, ma inodiesc ca lucrurile functioneaza asa. 1000 plangeri penale ale unor persoane din strainatate care nu se vor duce la nici o audiere, daca vine cazul, nu cred ca e functional.
Pe de alta parte ACL planuieste sa depuna plangeri penale, se vor strange semnaturi, au avocati care vor formula plangeri si vor aduna dovezi. Nu trebuie sa se stranga lumea cate 2 cate 3 si sa faca download de pe FB.
Parerea mea e ca trebuie urmata organizarea care se va face de catre actuala opozitie daca vrei sa ai castig de cauza. Altfel, totul e un zgomot de fond.
Nu te-am acuzat de rele intentii....
Dar in fapt, ma inodiesc ca lucrurile functioneaza asa. 1000 plangeri penale ale unor persoane din strainatate care nu se vor duce la nici o audiere, daca vine cazul, nu cred ca e functional.
Pe de alta parte ACL planuieste sa depuna plangeri penale, se vor strange semnaturi, au avocati care vor formula plangeri si vor aduna dovezi. Nu trebuie sa se stranga lumea cate 2 cate 3 si sa faca download de pe FB.
Parerea mea e ca trebuie urmata organizarea care se va face de catre actuala opozitie daca vrei sa ai castig de cauza. Altfel, totul e un zgomot de fond.
Nu stiu nici eu detalii multe insa cred ca orice plangere penala in plus nu poate decat sa ajute.
Stiu insa sigur urmatorul lucru: Conform codului penal aceste palngeri penale nu pot ramane neinvestigate. Trebuie sa se raspunda la ele in termen de 30 de zile. _________________ http://flickr.com/tavisor
Victor Ponta a sustinut duminica seara ca alegerile au fost organizate foarte bine in diaspora.
Coada e formata din oameni adusi cu autobuzele, a declarat premierul la Antena 3.
daca Ponta sustine ca orice copil la sate are tableta, nu stie ca si cei vrajiti de antena3 au rude in strainatate?
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.