Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Recomandare Wlan router
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Recomandare Wlan router
    Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Software/Comunicatii
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    Laurontario
    Ex-cavaler al frunzei de artar

Data inscrierii: May 09, 2003

MesajTrimis: 28 05 2015, 20:17    Titlul subiectului: Recomandare Wlan router Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Poate cineva sa imi recomande un router capabil care sa nu coste "an arm and a leg"?
    Trebuie sa faca fata la o casa cu cca 100 mp pe nivel (pana acum am folosit routerul din Canada insa constat ca sus semnalul este slab si viteza de download este scazuta)

Nu ma pricep, pentru orice detalii necesare unei recomandari intrebati si raspund.

Multam fain!
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    neanicu

Data inscrierii: Feb 16, 2004

MesajTrimis: 29 05 2015, 9:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu altii cum sunt (de fericiti cu altceva), dar eu am de vreo 10 ani FritzBox, diferite modele. Actual 7390, care il gasesti pe ebay cu vreo 100 eur, e inca foarte bun, update-uri la zi de la firma, plus ca are si modulul DECT incorporat...

Pentru 7490 inca nu am nevoie, il poti lua pe ala si cativa ani ai liniste.

Ultima modificare efectuata de catre neanicu la 29 05 2015, 15:10, modificat de 1 data in total
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 29 05 2015, 13:50    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Tot 7390 am si eu de vreo 2 ani. Inainte am avut un 7190 (?) care a raposat dupa 4 ani.

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    neanicu

Data inscrierii: Feb 16, 2004

MesajTrimis: 29 05 2015, 15:06    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

The_messenger a scris:
    Tot 7390 am si eu de vreo 2 ani. Inainte am avut un 7190 (?) care a raposat dupa 4 ani.

7170 cred ca ai avut.
    la mine 7170 se odihneste acum ca un veteran pe post de switch si la nevoie access point....
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

MesajTrimis: 29 05 2015, 19:40    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Posibil... Al meu e deja reciclat undeva... Oricum, Fritz e ok. Clar in configurare, robust ca hardware si n-am avut "vizitatori nedoriti" cu configurari minimale. Singura chestie pe care as reprosa-o e ca nu pot configura Wlan ID-ul ca "hidden" (sau n-am cautat eu suficient...).

Sus
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 31 05 2015, 17:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cred ca n-ai cautat suficient daca te referi la "Name des WLAN-Funknetzes sichtbar" (oricum siguranta oferita de asta e minima si problemele in folosire normala pot sa fie majore).

La fritz se duc naibii condensatorii electrolitici - asta pentru ca sint scule care sint tinute n ani (fritz-urile mai vechi aveau garantie 5 ani chiar fara acte, doar in baza serialului, nu stiu de cele actuale). Costa in jur de 1-2 euro piesele daca vrei sa le schimbi (pe toate) si problema e atit de comuna incit exista kituri comerciale cu piesele respective precum si serviciul de schimbare (trimiti fritz-ul si iti schimba ei).
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

MesajTrimis: 31 05 2015, 19:53    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Bine de stiut pentru urmatorul.

Desi, fara internet, nu stiu cum mai comanzi ceva in ziua de azi. Pe cind un Mediamarkt/Saturn/etc gasesti in juma' de ora icon_lol.gif

Sus
    Laurontario

MesajTrimis: 02 06 2015, 6:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Hello guys,

mersi pentru sugestii. Da' ceva pe la max 100 € nu aveti? icon_biggrin.gif Ca'cand citesc specificatiile nu pricep decat jumate iar de cealalta jumatate nu cred sa am nevoie (cel putin nu acum - ntegrierte DECT-Basisstation für bis zu 6 Schnurlostelefone, Anschluss für analoge Telefone, Faxgeräte, IP- und ISDN-Telefone sowie Telefonanlagen, integr. Anrufbeantworter und Faxfunktion.

Cre'ca Faxul se mai foloseste doar in Germania, restul lumii a descoperit si foloseste cu succes e-mailul - ca idee, la un College in Cadada acum cinci in tot campusul nu exista nici macar un fax!
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 02 06 2015, 8:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Daca te pasioneaza, am un 7240 "liber" (habar nu stiu pretul de pe piata).
    itsme1234

MesajTrimis: 02 06 2015, 15:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

The_messenger a scris:

Desi, fara internet, nu stiu cum mai comanzi ceva in ziua de azi. Pe cind un Mediamarkt/Saturn/etc gasesti in juma' de ora icon_lol.gif

De aia pastrezi si sculele vechi, macar modemul DSL ala de doi bani dat gratis de provider acum n ani. Daca nu si nu in cel mai rau caz faci hotspot cu ifonul.
    Sus
    itsme1234

MesajTrimis: 02 06 2015, 16:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Si pentru a reveni la recomandari de router - observ ca de-alde VOIP, PSTN, DECT, USB nu par sa fie un factor decisiv. Atunci trebuie o scula simpla, un wifi "normal" si la locul lui. Care sa bata bine. Cred ca gasesti unele mai "pro" cu antene cu cistig mai bun, etc daca te limitezi la 802.11n - destul sub 100 euro.

Daca vrei mai mult, respectiv AC, devine mai greu, mai ales pentru ca astia de obicei mai baga nu stiu cite features in ele, tot felul de shapere, USB3, etc. Eu cu greu am gasit unul "curat", EDIMAX AC1200 Set - asta era routerul plus un adaptor USB3 802.11ac la 99 euro.
    Sus
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

MesajTrimis: 02 06 2015, 19:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:

De aia pastrezi si sculele vechi, macar modemul DSL ala de doi bani dat gratis de provider acum n ani.

Ala e primu' raposat, d-aia - la sugestia onoratilor forumisti - am aterizat in familia Fritz. Si nu regret - chiar daca primul a luat o pauza dupa o vreme icon_smile.gif

Citat:

Daca nu si nu in cel mai rau caz faci hotspot cu ifonul.

Da, dar asta doar daca furnizorul de servicii n-a decis ca tethering-ul nu (mai) e permis.

Tja...

Dar da, am invatat lectia, urmatorul ranit il pansez - sa fie acolo, in caz ca.

Sus
    Laurontario

MesajTrimis: 03 06 2015, 10:42    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ce parere aveti de asta: http://www.amazon.de/gp/product/B00810P80S/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=
    Sus
    napoca

Data inscrierii: Oct 24, 2005

MesajTrimis: 04 06 2015, 18:42    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu l-as lua definitiv pe asta. Parere subiectiva ,bineinteles.

http://www.ebay.de/itm/AVM-FRITZBox-7390-300-Mbps-4-Port-Gigabit-Wireless-1-1-HomeServer-50-000-Neu-/321773322810?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4aeb2f423a
    itsme1234

MesajTrimis: 04 06 2015, 20:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu prea vad sensul, din cite inteleg ii trebuie un router care sa bata. Modem DSL inclus, USB (x2), DECT, VOIP, porturi analogice, ISDN, fax(!) si toate chestiile (altminteri utile si bune) ale fritz-ului par sa fie neinteresante - pe cind la partea de wifi e slab atit si ca standard, viteza teoretica si ca acoperire in mod sigur cu antenutele alea incluse in carcasa.

La TP-Linkul ala de la amazon vezi ca e o versiune AC1200 doar cu citiva euroi mai scumpa.
    Sus
    Laurontario

MesajTrimis: 05 06 2015, 14:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:

La TP-Linkul ala de la amazon vezi ca e o versiune AC1200 doar cu citiva euroi mai scumpa.

Mersi pentru sugestie. Diferenta de pret e putin mai mare. 4300 este oferit direct de Amazon la 53,90€. Doar ca e disponibil in 4-5 saptamani.

Se justifica 20€ in plus pentru diferenta de caracteristici tehnice?
    Sus
    itsme1234

MesajTrimis: 06 06 2015, 8:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

802.11ac-ul (doar sa nu fie "draft", unde "all bets are off") are mai multe chestii "nice" in standard (5MHz obligatoriu, beamfactoring, etc) si merge in general mai bine.

Din pacate iti trebuie ac si in partea cealalta daca vrei sa beneficiezi de asa ceva, mai ales pentru device-urile mai problematice/indepartate presupun ca-i interesant.

Nu stiu exact cum e cu device-urile astea intermediare n pe steroizi cu dual-band simultan, canale multiple. Oricum nu m-as baga la nimic n in momentul de fata, dar eu am mare parte din infrastructura pe wifi si am nevoie de transferuri interne. Tu cind spui ca viteza de download e scazuta te referi pe internet, da? Esti pe 802.11g sau n acum la device-urile respective? Care e viteza providerului si cit prinzi pe wifi?
    Sus
    Laurontario

MesajTrimis: 06 06 2015, 19:06    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:
    802.11ac-ul (doar sa nu fie "draft", unde "all bets are off") are mai multe chestii "nice" in standard (5MHz obligatoriu, beamfactoring, etc) si merge in general mai bine.

Daca am inteles bine si modelul gasit de mine avea ac.

itsme1234 a scris:
    Esti pe 802.11g sau n acum la device-urile respective? Care e viteza providerului si cit prinzi pe wifi?

äääääh... Cre'ca nu stiu! Device-urile respective este in principal unul (iPad2) si ocazional un MacBook Pro din 2011.

Vireza providerului este 64 MB/s. Pe wifi pe ipad in living (la 50 cm de router) aveam 33 MB/s iar sus in dormitor la un moment dat aveam doar 1,54 MB/s. Pe laptop la ora asta am 52 MB/s.

Asta seara la o noua testare cu app-ul OOKLA pe iPad sus arata 5 MB/s, dar as zice ca asta este doar exceptia. Unoeri ma baga in boale si imi piere cheful sa mai deschid vreo pagina de web!
    Casa e mare, ce-i drept, si dormitorul este exact pe diagonala fata de unde este routerul. de aia inclin sa cred ca routerul este cauza. In Canada era si casa mai mica, dar si structura era de lemn cu pereti de rigips.
    Sus
    itsme1234

MesajTrimis: 07 06 2015, 5:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ala de la amazon daca e TP-Link TL-WDR4300 Simultan Dual-Band N750 atunci e relativ evident ca e (doar) n, dar ca sa fim siguri verificam si la specs http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WDR4300#spec IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n

N-ai spus ce router ai, presupun ca vreun AirPort, oricum ceva cel putin n daca poti 33MB/s (really? aia sint MByte/s? n-am auzit de provideri asa meseriasi decit in Romania...).

Oricum viteza de scazut scade la distanta, dar cel mai mult deranjeaza instabilitatile/intreruperile. La 1.5 MB/s inca poti sa faci orice vrei pe ipad (e de fapt cam maximul cit am eu acasa cu exteriorul, cit avem la servici shared cu exteriorul si cit vrea netflixul pentru streaming 4k). Stiu pe cineva care are un Linksys (sau Asus?) oricum una din sculele alea de top de peste 150 euro si ii moare internet radio-ul la o distanta extrem de mica. In final trebuie sa testezi tu si sa iei de la de-alde amazon sa poti sa-l trimiti inapoi fara nici o problema.

Ca o paranteza mai exista solutia cu "powerline", sa-ti extinzi reteaua peste cea de 230V. Nu stiu exact cit de bine merge dar e un set fritz la 84 euro (AVM FRITZ!Powerline 540E / 510E WLAN Set (500 MBit/s, WLAN-Access Point, Fast-Ethernet-LAN)). Bagi unul in priza linga router si unul in partea cea mai problematica a casei.
    Sus
    Laurontario

MesajTrimis: 07 06 2015, 5:59    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:
    Ala de la amazon daca e TP-Link TL-WDR4300 Simultan Dual-Band N750 atunci e relativ evident ca e (doar) n, dar ca sa fim siguri verificam si la specs http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WDR4300#spec IEEE 802.11a, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n

N-ai spus ce router ai, presupun ca vreun AirPort, oricum ceva cel putin n daca poti 33MB/s (really? aia sint MByte/s? n-am auzit de provideri asa meseriasi decit in Romania...).

Right, aveam impresia ca are ac.

Conf ookla viteza de download este 33 Mbps. Providerul este Unitymedia.
    Routerul este un Linksys mai vechi din Canada (am uitat ce model, dar are precis n)
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Software/Comunicatii Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
    Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media