Baga si o categorie de Electro, ca Hibrid / electro nu se intelege despre ce-i vorba ... E piata plina de hibrizi care merg cu curent in doze homeopatice, si deci nu pot fi considerate "hibrid / ELECTRO".
Inapoi la subiect, ma surprinde, sincer, ca sint dizelari cu sub 20 mii km/an. Eu fac 50+ si benzina e un no-go, dar la sub 20 nu cred c-as lua un Diesel... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 02 03 2018, 18:11 Titlul subiectului:
Dom’le, deci ati omis o alternativa f populara ptr soferii de weekend: drive now /car2go. In lipsa ei am mers pe transport in comun. Care este. _________________ To Dare is to do
Bine, pe Dvs. va-nteleg.
Cred ca si daca mi-ar oferi cineva masina gratis cu Congestion Tax inclusa si n-as merge prin London. Bine, "merge" e un fel de-a spune... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Wow !
Vad ca in top stau benzinarele intens folosite (>20.000 km/an).
Puteti sa impartasiti de ce preferati optiunea asta cind un diesel ar fi deja mai ieftin la astfel de rulaj ?
Banuiesc ca multi merg inca in .ro cu masina cel putin o data pe an (ceea ce inseamna- groß - 3500 km). Stiute fiind problemele cu calitatea Diesel-ului in .ro, probabil nu m-as aventura (poate doar cu plin in .at imediat inainte de granita si dupa aceea direct la OMV in Bucuresti), dar sa fie asta motivul pentru care sint atit de multe masini pe benzina folosite pentru lange Strecke ? _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Na ja... cit de noi ? In fiecare an cite una - sa stam la zi cu tehnica ??
Eu am EUR 6, trei update -uri de soft (da, ma recunosc, Diesel) si cu toate astea tot nu stiu daca o sa pot merge prin DUS/STR/BER/HAM/etc.
O buleftrica pentru mine nu e o optiune, ca daca tre' sa fac München-Hamburg, imi trebuie 2 zile cu haltele de incarcat.
Asa ca ma duc cu avionu' - s-a uitat vreun destept de la Grüne ce Carbon foot-print as avea atunci ?!?
Cu trenul, poti sa uiti. Dureaza o zi.
Imi place politica asta facuta comod din birou de la Berlin (sau mai stiu eu de unde...). _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Cred ca si daca mi-ar oferi cineva masina gratis cu Congestion Tax inclusa si n-as merge prin London. Bine, "merge" e un fel de-a spune...
Am fost mai deunazi mega surprins cat este de misto traficul in Paris ... Pana si la Adunatii Copaceni in .de este mai plin prin localitate ... Nu stiu exact daca astea sunt rezultatele vignettei (Crit'Air) sau alte motive insa a fost o experienta extrem de placuta; Si, da, nu stiu cat de intens au injurat francezii masurile luate pentru a ajunge la rezultatul asta, da' a fost fain. Stie cineva ceva detalii de ce ?
A fost btw in timpul saptamanii, fara vacante; deci situatie normala. Asadar: io-te dom'le ca se poate si fara auto in buricul targului.
Citat:
Stiute fiind problemele cu calitatea Diesel-ului in .ro
Diesel scump de la OMV e ok .. pana acum n-am avut probleme in 10+ ani de Diesel prin .ro.
Lasati, Chef, ca de la CDG in Buriq de Pari' dimineata, cu taxiu' tot o ora juma faceti, cu sau fara Crit-ce-vreti-vous.
Plus que fiecare employeur de pe raza cit pot zbura pescarusii in Paris si in jur marca 270 EUR/mois pe cap de emploaiat chit ca vine pe jos, cu bicicla, cu Metro sau cu Le Tutú personal la bureau. Sa ajute RATP
Pam-pam !
Ia ziceti-i lu Tante de la Personalabteilung de la Dvs. de la fabrica de ideea asta, sa vedeti ce zimbet larg o sa-i cititi in privire. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Stiute fiind problemele cu calitatea Diesel-ului in .ro
Diesel scump de la OMV e ok .. pana acum n-am avut probleme in 10+ ani de Diesel prin .ro.
Eh, dupa ce o sa schimbati un set de filtre si pompa pe motive de motorina care ingheata in apa, o sa invatati ca se poate si rau.
Nici OMV nu e sfint, dar e ceva mai sigur. Scump nu inseamna decit scump in .ro. _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Data inscrierii: Jul 08, 2005 Locatie: Fish, chips, cup'o'tea, bad food, worse weather, Mary F***ing Poppins
Trimis: 06 03 2018, 22:24 Titlul subiectului:
The_messenger a scris:
Bine, pe Dvs. va-nteleg.
Cred ca si daca mi-ar oferi cineva masina gratis cu Congestion Tax inclusa si n-as merge prin London. Bine, "merge" e un fel de-a spune...
Pai in Londra nu are nici o noima sa mergi cu vreo masina, inchiriata sau share-uita, contrar opiniei publice sustin cu putere ca transportul in comun in Londra e extrem de eficient si exceptional ptr marimea orasului. La fel de scump precum cel din Muenchen spre exemplu, insa cu metrouri venind la 1 minut la ora de varf fata de 10 in Muenchen. Well, trecand la trenuri si overgrounduri se schimba putin situatia, adica e la fel de jalnic precum SBahnul muenchenez dar macar e distractie garantata, commuterul ‘greater londonez’ nu se sfieste sa urce intr-un tren supraaglomerat precum omologul muenchenez din satele de dinainte de Unterfoehring, schimbul de pumni si picioare de pe Southern-urile dintre 8 si 9am sunt la concurs cu HBO Boxing night:)
Revenind la masini, eu zic ca e in primul rand o problema de statut si obisnuinta, modelul actual de ownership va deveni ‘obsolete’ in viitorul destul de apropiat. Zonele complet rupte de civilizatie si transport sunt destul de rare si oarecum exclusiviste, in rest nu stiu daca chiar se merita ownership-ul unei masini, diesel, petrol sau hybrid, whatever. Car sharing e chiar cool, nu te enervezi inutil in cursul saptamanii si poti folosi timpul mult mai eficient citind ceva in drum spre job sau dand jos burtzi pe bicla/mers pe jos, iar in weekend poti sa conduci liber si cu zambetul pe buze 2-3 ore fara a plati 400-500 eur/luna (cat costa lunar ownershipul unei masini supermediocre). Cel mai greu e ‘spartul’ obisnuintei, precum tutunul. _________________ To Dare is to do
Inapoi la subiect, ma surprinde, sincer, ca sint dizelari cu sub 20 mii km/an. Eu fac 50+ si benzina e un no-go, dar la sub 20 nu cred c-as lua un Diesel...
Eu am acasa doua benzinare. Pe ambele scrie "eco", daca ford & co n-au trisat iara, asta ar trebui sa insemne ceva. In total, cu ambele masini se fac in familie cam 45000 km pe an. Ok, benzina e mai scumpa, dar pretul initial al masinilor a fost in configurator mai mic decat echivalentul pe diesel. Si mi se pare rezonabil si oarecum inteligent a la long sa platesc per total ceva mai mult, dar sa las in urma mea pe sosesa, in aer o amprenta mai putzin daunatoare. O parte din co2-ul, plumbul samd eliminate de carosa mea va fi inhalata la urma urmelor de copii mei.
In fine, ca sa nu fiu oarecum fariseu, tre' sa recunosc, am la ferma in Ro un tractor si un Logan papuc, diesel. La tractor nu este alternativa, iara utilitara mai mult sta.
Eh, daca ar veni u-bahnu' la minut ca-n unele orase din lumea asta, sa vezi ce-ar lasa lumea masina acasa... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Eco ro de, nu alta. 1:1 diesel - benzina/hibrid + 2 eroi ai S-bahn-ului.
Doar cei trei cavaleri care se duc la Aldi cu Diesel ce ne umbresc amprenta de noxe... _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.